Sap Ayarıyla Ilgili

arkadaslar gitarımın telleri uzun suredir yüksekti ve buna rağmen fretlere carpiyordu. ben de bugun el atmaya karar verdim. bu arada ilk defa ayarlamadigimi belirtiyim. bıldıgım kadariyla parmagimizi 1. ve 12. perdeye koyunca 7. perde ile tel arasında 1 mm den biraz daha az bosluk kalmali. ben bunu yaptıgimda tel ile fret yapışıkti. ben de sapi gevsetemeye karar verdim tabi. 3 saat boyunca araliklarla gevsettim. fakat sapin egriligi degismesine ragmen 1.ve 12. perdeye basinca 7. perde hala yapisik tel ile. isin ilginc yani truss rod daha fazla gevsemiyor. yani vidayi sonuna kadar gevsettim, daha da dönmüyor. ve saddle lara baktigimda goz karariyla fazla yukarda durmalarini dusunmeme ragmen teller hala cızlıyor. ne yapmalıyım şimdi?
gitar ibanez grgr121
 
Dediğiniz de bir gariplik var. Eğrilik değişiyor diyorsunuz fakat 7. perde de hale yapışık diyorsunuz. Demek ki değişmiyor. Acaba gevşeteyim derken sıktınız mı? Ayrıca o kadar gevşetmek ya da sıkmak da normal değil. 3 saate de gerek yok, anında tepki vermesi gerek.

Yalnız bifleks olmayan trus rodlar, geriye(gevşetmeye) tepki vermeyebilir. Eğer truss rod hatayla çok sıkıldıysa ve klavye öne doğru geldiyse, orada takılır kalır, kilitlenir. El ile müdahale gerekir(ortada klavye ye bastırmak veya süreli işkence gibi).
 
Geri
Üst