Amfimden Gelen Yanik Kokusu Yardim.

Merhabalar.
1-2 saat önce gitar çalarken amfimde garip birşeyler oldu.Amfim ENGL İRONBALL Kabinim HARLEY BENTON 212 VİNTAGE.
İlk önce bir ses azalması meydana geldi birden bildiğiniz ses gitti gibi.Ondan sonra hafif bir yanık kokusu sardı etrafı bu sırada ses 1 saniyeliğine gidip geliyor falan neyse bıraktım gitarı kapattım amfiyi 5 dk sonra 5 wattdan 1 watta düşürüp aradan pedalları çıkarıp tekrar çalmaya başladım sorun kayboldu sizce ne oldu ?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Kesinlikle kullanmalısınız. Ben de ENGL Gigmaster 15 kullanıyorum. Lambalı amfi kullanımı konusunda daha önce bir arkadaş uyarmıştı ve şu resimdeki prizi aldım. Akım her zaman tutarlı olmadığı için bu prizden kullanmak gerekiyor diye biliyorum.
http://picscdn.redblue.de/doi/pixelboxx-mss-58371306/fee_786_587_png/TUNCMATIK-1'li-Surge-Protection-Krem-Rengi-Akım-Korumalı-Priz
En kısa sürede temin etmeye çalışıcam teşekkürler.
 
Arkadaşın dediği gibi sigortalı bir çoklu priz kullanırsanız ani akım yüklenmelerinden amfinizi korumuş olursunuz. Şehir şebekesindeki akım bazen anlık ta olsa 270-280 volt seviyelerine çıkabiliyor.
 
Kullandığımız bu aletler belli ölçüde ekstra yüklenmeleri tolere edebilecek şekilde tasarlanıyor, ancak bu tolerans miktarı aşıldığında ciddi arızalar yaşanabiliyor. Şu an eskisi gibi sorunsuz çalışıyorsa zarar vermemiş demektir. Tavsiyem hemen gidip bir akım korumalı, sigortalı ( adı her neyse ) çoklu priz edinmeniz.
 
Çok ciddi elektrik yükü olan cihazlar. Bence siz bir servise götürün. Sağlık durumları hiç şakaya gelmez.
Yanık kokusu gelmesi vs bir takım sorunlar olduğunu gösteriyor. Anlık da olabilir, elektrik tesisatından da olabilir ama en ufak bir ihtimal bile olsa amfide bir sıkıntı varsa sonuçları çok ciddi olabilir. Bu açıdan kullanmayın ve servise götürün.
 
Selamlar,
güç lambasında bir aksilik olduğunda bacağına bağlı direnç ve kondansatör yüklenme sonucu aşırı ısınıp önce kokuya sonra da yanmaya neden oluyor.Fender amfide yaşadım.prizden geç çekmemden dolayı 1 adet direnç ve 1 adet 22mf lik kondansatörüm yandı.yapabiliyorsanız amfiyi açıp güç lambasının altındaki elemanları gözle kontrol edin.koku gelen kondansatör ve dirençlerde renk değişikliğini görebilirsiniz.bence çalıştırmadan bir servise gösterin ve güç lambasını değiştirin.gücü 1w swap yatığınız için şu anda lambaya güç binmiyor ama ileride illaki sorun çıkartacaktır problem şebeke cereyenından kaynaklansaydı şu anda bütün devreler size ömür olmuştu.şahsi fikrim..
saygılar.
 
Geri
Üst