LayLayLom Müzik

cavo, yapılamaz demiyorum. sadece fiyatı belirlerken istediği gibi kar koyabilir, bu ticari bir karardır. kazıkçı zihniyetler her zaman her yerde var, siz de onlara en güzel cevabı kazık malları ellerinde bırakarak verirsiniz.

çok haklısın, ekonomik olarak baktığında firma için en karlı nokta, en uygun fiyatla ve miktarla karını maksimize ettiği nokta ama satıcı inat edebilir, satış yapamadığı halde fiyat indirmeyebilir, iflas edebilir, bunlar hep kendi işletmesiyle ilgili ticari kararlardır. eskiden istanbul dikilitaş'ta bir gibson türkiye bayisi vardı, şimdi yok mesela :)

dediğin gibi pazarlık payı bu kadar büyükse şüphelenmekte haklısın ama bir de çevrene bakarsan aslında bunun bir çok yerde geçerli olduğunu görürsün. türkiye'nin en büyük üreticilerinin birinde peşin fiyatına taksit adı altında satılan lct tv'yi peşin alıyorum dediğin anda sana %30-40 arası indirim yapıyorlarsa demek türk işi ticarette herşeyde biraz pazarlık payının olduğunu kabullenmek lazım. zaten avrupa'da pazarlığa gelen tek millet de italyanlardır, laylaylomun örneği isabetli olmuş :))
 
ya walla ben de bi örnek vericem dayanamadım topic i görünce laylayloma gittim gitar almaya
arkadaş için yeni başlıcaktı heves etti beni görünce
dedim laylay a gidim dedik böle böle 350 ytl paramızla bi gitar alcaz bize biraz gitar gösterin bakalım nedir neyin nesidir benim aklımda tabi ya ikinci el adam akıllı bi gitar ya da sıfır artık cort türü bi şiler ya da ibanez vardi her neyse... dediler elimizde zeus var ben de bilmediğim için tereddüt ettim dedim yine bakalım nolcak getirdi zeusu fena deildi tonları bi de 2. el di gitar ne kadar dedim 250$ dedi sıfırını sordum 390$dedi peşin fiyatı mı die sordum bi de evet dediler biraz gitar baktıktan sonra ordan çıktık tünelde gezmeye dewam ettik girip başka laylay a sorim dedim gıcıklık olsun die ne kadar zeusların fiyatı dedim yine 390$ dedi ama peşin ödersen 290$ dedi yani anlatmak istediğim 390$ diyip indirimle 290$ a düşmesi gerçekten insanı şüphelendiriyor....


_____________________________________
Anti-laylaylom'a hep destek tam destek
 
secks demiş ki:
cavo, yapılamaz demiyorum. sadece fiyatı belirlerken istediği gibi kar koyabilir, bu ticari bir karardır. kazıkçı zihniyetler her zaman her yerde var, siz de onlara en güzel cevabı kazık malları ellerinde bırakarak verirsiniz.

çok haklısın, ekonomik olarak baktığında firma için en karlı nokta, en uygun fiyatla ve miktarla karını maksimize ettiği nokta ama satıcı inat edebilir, satış yapamadığı halde fiyat indirmeyebilir, iflas edebilir, bunlar hep kendi işletmesiyle ilgili ticari kararlardır. eskiden istanbul dikilitaş'ta bir gibson türkiye bayisi vardı, şimdi yok mesela :)

bunlar her nekadar gerçekler olsa bile laylayloma hak verilmesi beklenmemeli.herhangi bir firmanın bir ürüne 3 kat fiyat çekip sonra pazarlıkla onu her müşteriye farklı fiyatlarla satması göz ardı edilecek bişey deil.''herkez yapıyo bunu'' bahanesinin arkasına saklanıldığı sürece tüketicinin kanı emilmeye devam edilicektir.her tüketici kendisini igilendiren konularda tepkisini bizim gibi koysa keşke. burda olan insanlarda kendilerini ilgilendiren firmaya olan tepkilerini dile getirmesi en doğal hakdır.
öncelikle şunun farkına varmak gerekiyo .laylaylom günlük hayatımızda alışveriş yaptığımız firmalardan çok önemli bir farkı var .ülkemizde tekel konumundular ve bizim rahatsız olduğumuz durum laylaylom tekel konumunda olmasının verdiği rahatlıkla istedi gibi at koşturabilmesinde.

eminim kimsenin amacı laylaylomu batırmak yada zarara uğratmak değil.burdaki insanları tek isteği gönül rahatlığıyla sevdiği ürünü gidip o ürünün satıcısından almak.kendim için söylüyorum ben ikinci el peşinde koşmaktan ve amerikadan gelen yakınların yolu beklemekten bıktım.tek amacım istediğim müzik aletini uygun fiyattan ,satış sonrası güvenceyle, güler yüzlülük ve ilgiyle kendi ülkemden almak
 
badevil hemfikir olmamız güzel.
firmalar en azından sabit bir fiyat politikası sunmalı.örneğğin gitarlarda pişin ödemelerde yüzde 30 indirim.taksitli secenekler su kadar indirim gibi... .yani herkes peşin verince ne kadar olacağını bilmeli.bir adam giriyor dükkana xmarka model gitarı 100 liraya alıyor diğer adam geliyor 1 saat sonra aynı gitarı 300 liraya alıyor.bu durumda satıcı ne oluyor sizce ? hiç hoş olmayan sıfatları uygun görüyorum böyle satıcılara.
 
walla düşüncelerimi yazdım hocam... budur başka sebepler aramayın altında. bana ilk dedikleri fiyat 930 euroydu madem fiyat konuşuyoruz %20 indirim yaptılar öyle aldım. walla benim tanıdığım serhatla selim gayet iyi davrandılar sizmi kötü gününe denk geldiniz benmi iyi günLERine denk geldim bilmiyorum.
 
bu konuya bende birkaç şey eklemek istiyorum tünelden yaptığım alışverişin boyutları gerçekten ciddi rakamlara ulaşmaktadır. Yalnız kimse sözlerimde bir karalama veya bir reklam algılamasın. kendi kişisel tercihim olabildiğince laylaylomdan alışveriş yapmamaktır. yaklaşık 6 sene önce laylaylomdan h&k silver edition 60 watt bi ampli almıştım onun dışındada 1 2 ufak alışverişim dışında bir alışveriş yapmadım. ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim benim alışveriş yaptığım 6 yıl öncesi laylaylomla suanki arasında vizyon ve imaj açısından müthiş fark var.haklı oldukları bir kaç noktayı belirteyim fiyatların yüksek olmasının en önemli sebeplerinden biri ö.t.v diğer sebepler ise
1) tünelde aşşağıda bir pilavcı var onun kirası 3500 dolar ki yaklasık 7 metrekarelik bir yer siz laylayın ve diğer dükkanların kiralarını bir düşünün gerçekten astronomik rakamlar
2)eleman giderleri
3)diğer giderler

ama yinede bu giderlerin hepsi bir malı 3 4 katı fiyatla satmanın mazereti olamaz bu onların sorunu sonucta

demek istediğim bilinçli tüketici olarak haraket etmek istiyorsanız mal alımını boykot etmeniz bile işe yarayabilir. ama şahsi kanaatim artık eski devirlerde değiliz tekel bile olsa herseyin alternatifi var internetten mal getirebilirsiniz yada oturup pazarlığınızı yapabilirsiniz. ama yinede şahsi düşüncem ben bir firmayı ne olursa olsun karalama taraftarı değilim. alışveriş yapmam okadar zaten onlar bunun cezasını böylelikle çekerler.
 
herhangi bir üründe tekel drumunda olan bir firma dünyanın heryerinde böyle davranır.yani müşteriyi memnun etmesinin gereği yok çünkü ben tekelim benden başkası satamıyo diyerek istediği fiyata satar.bunun çözümü ancak rekabetle sağlanır bence.
 
zaten burada bize katılan arkadaş bir anlamdada boykot etmiş oluyorlar.vburda konusup o firmadan alısveriş yapacaklarsa tutarsızlık olur.tüketici doğru davranırsa satan zarara girer iş yapamaz.ibanezler nasıl ucuz satılıyorsa boss lar nasıl ucuz satılıyorsa jackson da diğer markalarda ucuz satılabilir
 
Anam alışmış bunlar kazığa oturtmayı milleti şimdi vazgeçerlermi. İlk gitarımı onlardan almıştım, jackson 350 dolar vermiştim. Sonra millet dedi ulan ona 250 dolardan bi kuruş fazla verilmez ne mal adamsın diye. Yani ilk tecrübeler laylaylomda acı oluyor... Laylaylomun 15 dolar dediği gitar teli aşağıda atakan abide 10 milyon.
 
Babacanlar bence böyle forumlarda didineceğimize daha somut sonuçlar elde etmek için çalışmalıyız.
Mesela Gidip yüzyüze topluca veya bir temsilci ile LAYLAYLOM Şirket sahibi Sayın S. Bağcanla
irtibata geçmek hem onların bu konudaki tepkisine şahit olmamıza (genel anlamda söyledikleri yok vergiydi carttı cırttu dışında ) hem de varmak istediğimiz sonuca varmamızın nasıl olacağına dair birtakım bilgi edinmemizi sağlayacaktır.

Elbet onlar da satışlarının ii olmasını isteyecektir. Neden haftada 5 gitar satmak varken 3 gitar satmak istesinler ki...

Şundan Eminim ki biz tüketicilerin şu anda tartıştığı bu konuda elde etmek istediği sonuca ulaştığı zaman her iki taraf da gönül rahatlığıyla alışverişini ve satışını yapabileceklerdir.

Saygılar...
 
Ben bi kere bu firmanın ,aslında kötü durumda oldugu söylenen ama kendi ipini çeken türk firmalarının büyük hataları olduğunu düşünuyorum.

Euro nun ortaya çıkşından çok güzel rant saglıyorlar, üretim yeri Avrupa olmayan malları euro cinsinden satarak %35 lere varan şekilde haksız kazanç sağlıyorlar.Jackson veya Zoom un Avrupada fabrikası varda bizmi bilmiyoruz.Bence laylaylom satış fiyatlarını hemen USD e cevirmeli çünkü euro ile satış gerçekten çok mantıksız ve artniyet taşıdığı aşikar.

Bunun dışında ben olsam böyle art niyetli firma ile hiç uğraşmazdım.Yurt dışına ufak bi gezi ayarlar gitarımı alıp gelirdim.Türk esnafının şöyle bi yalanı vardır ; abi gelişi şu fiyat vallaha xx milyon kar ettim :) Eğer bu lafı duyuyorsanız bence koşar adım dükkandan kaçın.Laylaylomda alış fiyatından bahsediyor hatta USA den gelen maldaki vergilerden bahsediyor.Peki ana tedarikçi amerikadaki internet satış sitelerinden daha ucuza almıyormu :) Bence buradaki farkla vergiler ödenir demekki geri kalan laylaylom un kasasına gidiyor.

Bazı arkaşdalar istediği fiyata satar gibi komik açıklamalar yapmışlar sadece gülüyorum.İstediği fiyata satamaz ! Hatta bu firma kanımca satışlarında Jackson dan fazla kar ediyor.Üretici firmaya ciddi bir şekilde bu iletilirse firma hemen gerekeni yapar.Çünkü ucuz satsada pahalı satsada Jackson aynı kar oranını alacak onlar için önemli olan satılan gitar sayısı.Ha dükkan sahibi S. Bagcan jacksonun amcasının oglu ise bilemem tabi :)
 
Türkiyedeki euro dolar olayi gercekten mizahi. Bundan uzun süre önce cok taninan bir müzik ithalatcisinin teknik servisinde calistim. O zaman siraselvilerde, yüksek kaldirimda hersey dolar lan dönerdi. Aradan bir kac sene gecti ve euro unun cikisindan sonra dolar gücünü euroya karsi kaybetmeye basladi (ilginctir ki bu amerikanin isine gelir), iste o andan sonra baktimki piyasa aninda euroya dönüverdi. Saka gibi simdi ne sorsan euro, niye diye sorarsan Amerikada üretilen mallari bile biz EU dan aliyoruz diye sallayiveriyorlar.
 
Eğer "JACKSON" gitarları ltd a.ş (her ne şeyse) 'nin belli bir kriteri olmalı dünya standartları altında. Eğer büyük bir firma olduklarını düşünüolarsa ki öyleler dünya çapında gitarların fiyatlarını her yerde aynı yapmalılar.
Türkiye ya da diğer ülkeler de Pek araştırmadım diğer ülkeler de bu gitarların fiyatını ama Türkiye'de Jackson distrübitörlüğünü yapan Laylaylom baya bi el yakıor. Eğer Jackson gitar firması kendi prestijini düşünüyorlarsa buna dur demeleri gerekir
 
g-system demiş ki:
Bazı arkaşdalar istediği fiyata satar gibi komik açıklamalar yapmışlar sadece gülüyorum.İstediği fiyata satamaz !

ben de senin yazdıklarını komik buldum aslında ama densiz laflarının arkasındaki iyi niyetli cehalete üzüldüğüm için gülemiyorum malesef :roll:
 
secks demiş ki:
g-system demiş ki:
Bazı arkaşdalar istediği fiyata satar gibi komik açıklamalar yapmışlar sadece gülüyorum.İstediği fiyata satamaz !

ben de senin yazdıklarını komik buldum aslında ama densiz laflarının arkasındaki iyi niyetli cehalete üzüldüğüm için gülemiyorum malesef :roll:

İyi aferin sana serbest piyasa ekonomisine devam et sen.Senin gibiler oldukça inan kazıkların boyu uzar.Turgut Özal vardı bi zamanlar ki kendisinden nefret ederim bana onu çağrıştırdın.
 
o değilde arkadaşlar tatlı dille atılan bir dizi mail ve alınan gayet düzgün cevaplardan sonra en son şöyle bir mail aldım



Tekrar merhaba

İyi dileklerin için teşekkür eder ve Jackson ve zoom marka ürünlerde indirim kampanyası başlatmış olduğumuzu belirtmek isteriz.



Saygılar

LAYLAYLOM MÜZİK ŞİRKETİ
 
önce kullandığın ekonomik terimlerin anlamını öğrenmeni tavsiye ederim. siz ne tavsiye edersiniz üstad? jackson gitar fiyatlarının devlet eliyle belirlenmesini mi? istersen devlet jackson gitarı sübvanse etsin hatta :)

kazıkların boyu yiyenin kapasitesiyle orantılıdır, serbest piyasa ekonomisiyle değil, onun için yazdıklarımı bir kez adam gibi okursan aslında o veya bu kazığı yememen için yol göstermeye çalıştığımı anlayacaksın. senin de bir tavsiyen varsa buyur, öğrenelim.

yazdıklarımla ilgili yorumlarına çok takılmıyorum ama kime benzetirsen benzet, benden bu bilgi (yukarıdaki mesajında kurduğun "jackson guitars worldwide profit maximizing model" ile edindiğim fikre dayanarak) ve seviyenle (bu da "yazılanları komik buluyorum ve sadece gülüyorum" şeklindeki ifadene dayanarak) ciddi bir cevap da bekleme.

bu tartışma da daha fazla uzayıp konuyu dağıtmasın lütfen, bir cevabın varsa buyur ö.m ile ver.
 
gitarların pahalı olması jackson'un prestijini bozmaz. hatta artırabilir. "şu şu ünlüler jackson kullanıyor. ama burda pahalı. biz alamıayız. demek ki çok iyi gitar." deliler gibi gunsnroses dinlerdim; kanadada dükkandan içeri girdim, ve les paullerden başka gitarlare bakmadım bile. çok sonra burda daha düşük bi fiyata sattım.
herkes heryerde istediği fiyata satamaz mı? satar. e-bay'den 500 dolarlık gitar alın. geliyor mu? gümrükte takılıyor mu? alıyo musun bu riski? adam orda koca dükkan işletiyo. 200 dolara washburnleri de satıyo, 1000 dolara jackson da. fiyatın standart olması hiçbiryerde sözkonusu değildir. amerikada da bin türlü fiyat alırsınız, üretici firma onu belirleyemez. yalnızca ülke çapında seri olan dükkanlarda (guitar central vs.) büyük indirimler olur. pawnshop denilen yerlerde de öyle bir pazarlık payı vardır ki.. bit pazarını mumla ararsınız.
bu işin bir sebebi de ikinci ellerdir. ankarada yaşarken; konsinye işi yapan dükkanlar her zaman %10 koyarlardı. istanbulda; aznavur'un altındaki dükkana sorduğumda %35 alıyoruz demişti. murat-seven gitar(ya da adı her neyse, tünelin en girişinde soldaki dükkan) les paul gitarımı bırakmıştım. 450$ için, ne kadar koyuyosunuz üstüne? dedim 50-100 dolar fln, ne kadar olursa, dedi. bir arkadaşıma sordurdum, 800 dedi. gittim geri aldım. aynı şekilde zuhal'e amfi bıraktım; 400 dolar istedim. arkadaşıma sordurdum; 800.. gittim; niye böyle yapıyorsunuz? dedim. yoo öyle yapmıyoruz diye yalan söyledi bir de. "ver lan o zaman amfimi" üstelik de ilk bıraktığımda denerken speakerları yanlış bağlamıştı. bir baktım arkasına.. ulan!!!

istanbulda ikinci elde en çok çalışan gözde müzik dahi az da olsa bunu yapıyor. bu konuda ankaranın gözünü seveyim. %10 derler, bi kere de böyle terbiyesizlik yapan görmedim. ikinci el daha yaygın olsa, birinci eller de düşecek. burada elimizden gelecek olan en iyi şey, müziği yapmak, yapana destek olmak.

serbest piyasa ekonomisine devam etmemiz etmememiz bişey değiştirmiyor. o zaten bizi takmadan devam ediyor. tüketim arttıkça fiyatlar düşüyor. ben başladığımda fender usa en uygun 1200 dolardı, gibson'ı ise rüyamızda görürdük. (fenderin en azından squier'ı vardı) şimdi epiphonelar var, cort var, zort var.. sapındaki yazıya değil de sesine baktığınızda daha uygun fiyata güzel gitarlar var. bunun sebebi de serbest piyasa fln değil. ürünün yaygınlaşması.
amerikada serbest piyasa almış yürümüş; ama gitarı amfiyi en ucuza orada bulursun. baktım princeton 112 amfi satıyor adamın biri 350$.. e normal.. e-bay'e bi girdim.. 50 dolar mı dersiniz, 40 mı? aynı mala. ama param olursa türkiyede 300 dolara buldum mu o amfyi alırım.
serbest piyasada herkes istediği fiyattan mal satmaz. fiyatları talebe göre belirlerler. zengin bir tanıdık, nerden estiyse, bi bilene sormuş; gitmiş 2000 dolara bi ibanez bilmemne almış, duvarına asmış. bi alayım çalayım dedim. aylardır dokunulmamış. tel koptu. dedi ki:"aaa naptın? teli kopardın!!! noolcak şimdiii?" dedim; "sen bunu bana ver; ben sana duvarına asacak başka janjanlı bi gitar getireyim, hem telleri de kopmamışından..." hemen anladı numaramı olmaz dedi. üstelik bu herif bi de pazarlık etmiştir o gitarı alırken. şimdi böylesine zaten; 100 dolarlık gitarı versen 2000e müstehak.
gerçekten çalacak olan da, hangi gitarın ne kadar edeceğini bilir. önümüzde koskoca internet var; yıllardır harmonycentral var, bilmemne var. dersin ki; bunun fiyatı budur. en son kaça veriyosun? uymazsa çeker gidersin. uyduruk bir fiyata satıyorsa kendi kaybeder. kimse pahalı mal satıyor diye suçlanmaz. kötü malları pahalıya satmak için saçma sapan oyunlar çeviriyorsa ayıptır. oraya da uğramayız zaten, tanıdığımıza tanımadığımıza da duyururuz. turgut özalı ben de sevmem ama bu fiyatların serbest piyasayla doğrudan alakası yok. işin içinde ithalat gümrük fln var. bi de böyle gündüz internet başında canı sıkılanlar adamlar var ki sayfa sayfa forum dolduruyolar...
al bu da zuhalle ilgili bir anım daha; vah pedalı soruşturuyorum; "işte bu," dedi "jimi hendrix'in kullandığı pedaldan" bi baktım dijital bi pedal, 8 tane modu var üzerinde.. hangi jimi hendriz? hangi uzay çağında kullanmış o pedalı!!!
bu arada hakkını yemeyelim tabii. ankarada zuhal'e girince; istanbuldakinin yarısı kadar ilgili davranırlar. ama fiyat konusunda da 10 kat daha doğrucudurlar ve peşin alımda çok çok fazla indirim yaparlar. istanbul-ankara farkı işte... burada daha sakin insanlar.. birbirlerini bıçaklamaya o kadar hevesli değiller.
bu arada istanbul zuhal dediğim; aman karıştırmış olmayayım; tünelden aşağı inerken; sol taraftaki oldukça büyük mağaza, girişte gitarlar piyanolar, alt katta kayıt malzemeleri hoparlörler, üst katta da davullar olan... doğru demişimdir umarım.
 
Geri
Üst