Focusrite Scarlett 18i8 Ses Sorunu

Merhaba arkadaşlar.
Ses kartı arayışında olduğum konumdada belirttim ama en iyisi yeni bir konu açmak sanırım.
Dün Focusrite Scarlett 18i8 ses kartını aldım. Mixcontrol yazılımınıda güncel olarak yükledim. Ama büyük bir sorunum var.
Bilgisayarda ses ile ilgili ne yaparsam yapayım ayarladığım buffer size boyutuna göre aynı orantıdaki sürelerde ses gidiyor ve cihazı açıp kapayınca geliyor. Veya ses olan video vb şeyleri kapayıp buffer size ı arttırıp tekrar açınca çalışıyor. Yani buffer size 1 ms iken youtube dan 20-30 sn dinliyebiliyorum sonra video duruyor ve pcde komple ses gidiyor. 10 ms dede 1 saat civarlarında gidiyor. Ya cihaz bozuk yada ben birşeyleri yanlış yapıyorum. Bu konuda bilgisi olan varsa cevap yazarsa çok sevinirim. Kartı çok sevdim harika ama daha sevincini yaşayamadan bu sıkıntıyı yaşamak gerçekten çok kötü.
 
İşlemciniz düşük geliyor olmalı, bendede 3ms de yapıyor 2i2 modelinde, eğer spotify ve youtube açıksa (spotify çalışmasa bile) önce seste çatlamalar oluyor, ardından ses kesiliyor. 10ms de sıkıntı olmuyor ama bende, büyük ihtimalle işlemci kaldırmıyordur.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Yorum için teşekkürler. İşlemcim Amd Fx(tm)-4100 Quad-Core Processor 3.60 Ghz
Kötü bir işlemci değil. Ayrıca çıtırtı patırtıda almıyorum direk duruyor ses. İşlemci yetmese çıtırtı yaypıp takılmalar olması lazım diye düşünüyorum. 10ms de bile oluyor kapanma.
 
AMD kullanmadığım için malesef bilemeyeceğim, driverlar tamsa ve format attıktan sonra aynı sorunu yapmaması lazım. 2.66 çift çekirdek işlemciyle 3ms de sıkıntı yaşamıyorum, dediğim gibi spotify kullanmıyorsam.
 
Aldığınız yerle görüşmenizi öneririm, yabancı kaynaklardan araştırırken 1-2 kişide benzer şikayetler duymuştum. Focusrite ürünü geri aldı deniliyordu. Eğer işlemci yetmiyorsa, anlayan birinin görmesi gerekir diye düşünüyorum
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Teşekkürler dediğiniz gibi yaptım bugün. Aldığım yeri aradım aynı anda orasıda distrübütörü aradı bir iki soru sordular yanlış bişey olmayıncada cihazı istediler. Yarın cihazı vericem bakalım ne olacak.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Distrübütörden aradılar bugün ve onlarda hiç bir sorun olmadığını söylediler. Sanırım sorun benim bilgisayarımda.
Kart yarın geri gelecek ve herşeyi baştan kurup tekrardan deneyeceğim. Ayrıca bir sorunum daha vardı; kart üzerinden master volümü sonuna kadar kapadığım halde referans monitörlerimden çalan müzik çok az bir şekilde geliyordu. Bu sorunda onlarda olmamış.
 
Farklı işlemcide deneme şansınız varsa, eş dost akraba gibi, deneyin, focusrite a mail atabilirsiniz sonrasında. Sizde yapıp onlarda yapmaması, eğer bilgisayarınız güncelse, o pc donanımıyla pek mümkün değil. Ben 2.66 işlemci ile sıkıntı yaşamıyorum gerisini siz düşünün :)
 
Haklısınız focusrite'a mail atacağım. Distrübütörde denenen pc ile karşılaştırdık oda amd işlemci sadece o 6 çekirdek benimki 4 çekideklisi yakın model işlemcilerdi. Zaten işlemcimin gücü sıkıntı çıkarmıyor. 1ms gecikme süresinde bile çatırtı patırtı yapmıyor. Evde bulunan birazdaha düşük işlemcili bir laptopta denediğimde onda 1ms de çatırtı patırtı yapıyordu ama sonuç aynı olmuştu gene ses gidiyoru komple.
 
Geri
Üst