Gitar Seçimi

C

CRT

Merhaba Arkadaşlar;
Hobi amaçlı çalmak için aşağıdaki gitarlar arasında kaldım, öncelikle daha çok solo ağırlıklı çalmayı düşünüyorum ve gitarları guitar rig ,amplitube gibi yazılımlar ile kullanmayı düşünüyorum. Trash- Metal- Heavy Metal - Rock- Hard Rock tarzına gidebilecek (özellikle black sabbah, iron maiden, metallica, slayer gibi gruplar) bazen de kafama esinsce satriani vari tarzlarda çalmayı düşünüyorum. Aşağıdaki gitarlardan hangisini önerirsiniz? (özellikle sustain önemli benim için) Lütfen tecrübeli arkadaşlar yazsın.

  • Schecter Hellraiser Special C-1 FR
  • Les paul custom pro
  • Epihone G400 pro
  • Ibanez JS100
 
tarzınıza daha uygun olanlar shecter ve ibanez ama eğer daha önceden bir bilginiz yoksa o gitarları almayın ikisinde de floyd rose var bilmeyenin başına bela oluyor o sistem
 
Schecter ın kore üretimi olanlarına da bakabilirsin kullananlar gayet memnun okuduğum kadarıyla.Bir de floyd rose isteyip istemediğinize göre karar verebilirsiniz.Schecter da special var ibanez de edge pro 2 diyor.Öyle ekstrem hareketlere gelmez diye tahmin ediyorum ama idare heralde öyle bariz akor kaçırması falan yoksa.Harcamak istediğin bütçeyi yazarsan daha uygun önerilerde gelebilir.
 
He birde sustain önemli demişsin floyd rose sabit köprüye oranla sustain i yer belirteyim.Tabi gitar bileşenlerinin aynı olduğu ikl gitarı göz önünde bülundurup söyledim.Yani schecterın sustain i epiphone g400 e göre daha fazla sustain verebilir manyetik ve kasa kalınlığından ötürü falan.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Hocam en fazla 1750 tl verebilirim eğer temiz ise 2. El de olabilir. Profesyonel değilim evde amplitube, guitar rig gibi programlar ile kullanacağım.
 
Aktif manyetikli bir gitar daha iyi sonuç verebilir diye düşünüyorum bahsettiğin programlar la.Benim ilk aklıma gelen o fiyat aralığında schecter ın kore üretimi gitarları oldu açıkçası.Baktım bide neler var diye yeni gelenler var.
Elektro Gitarlar : Schecter Stealth C-1 SWHT Elektro Gitar
Elektro Gitarlar : Schecter Stealth C-1 FR Elektro Gitar
Deneme şansın varsa bunları deneyebilirsin.Senin bahsettiğin schecter da iyide endonezya falan yazınca üretim yerine kore daha iyidir diye düşündüm tabi denemek lazım.
Bu arada yurtdışından sipariş vermeyi düşünüyorsan daha fazla seçenek olur tahminim.Ama schecterların fiyatlar tr de uygun hatırladığım kadarıyla.
 
Arkadaşlar sizlerden gelen yorumlar üzerine floyd rose almamaya karar verdim çünkü hem tel değişimi hem de black sabbath gibi gruplarda drop d ye düşermek gerektiğinden dolayı sabit köprü daha iyi olacak sanırım. Bir de EMG aktif manyetikleri iyi bir ekipmanla kullanmak gerektiğini söyleyen arkadaşlar var bu durumda biraz kafamı karışıtırdı, line6 spider ile aktif EMG ler ile iyi bir ses alabilir miyim sizce?
 
Seymour duncan pasifleri kötü ekipman da kullanınca iyi sonuç alınıyor muymuş emg lerin cevheri sadece iyi ekipmanda mı çıkıyormuş.Line6 spiderla bir sorun çıkaracağını sanmıyorum ama 30watt lık olanını öneririm 12 inç speaker dan dolayı.Emg manyetikli bir gitar line6 spider 15 watta nasıl sonuç verir dersen fikir vermesi açısından bir çok video var aratabilirsin.Birde amfiyi tr den almanı tavsiye etmem 0 alacaksan fiyatlardan ötürü.Thomann da 15 wattlık olanına gümrük vergisi ödemeden alırsın 70-73 euro falan tutuyor vergi düşünce.
Line6 Spider IV 15 - Thomann UK
Line6 Spider IV 30 - Thomann UK
 
Son düzenleme:
Ben LTD M1000 aktif EMG manyetikli gitarımı spider da kullandım, gayet yeterli ve güzel. Pasif manyetiklere göre farkı mutlaka duyarsın.
İyi ekipmanı sonra da toparlarsın olmazsa. Ne iyi ne kötü konusuna girince bu işin sonu pek yok :)
 
Ben olsam epiphone explorer 1984 alırdım kalan parayada üstüne manyetik takardım ancak bu tamamen kişisel bir olay elbette ondan dolayı.İyi bir seçim seninkide.kendine uygunsa o gitar alınır benim hoşuma gidiyor o gitarlarda.
 
Doğrudur.Bahsettiğim zaten çin üretimi kötüdür den ziyade endonezya daha iyi değil midir konusu.Hem endonezya hemde çin denedim hiç bir fark yoktu diyorsan ayrı tabi.He durum öyleyse üretim maliyetlerinin çin'e göre daha yüksek olduğu endonezya da neden üretim yapsın diye insanın aklına bir soru gelir tabi.
 
Doğrudur.Bahsettiğim zaten çin üretimi kötüdür den ziyade endonezya daha iyi değil midir konusu.Hem endonezya hemde çin denedim hiç bir fark yoktu diyorsan ayrı tabi.He durum öyleyse üretim maliyetlerinin çin'e göre daha yüksek olduğu endonezya da neden üretim yapsın diye insanın aklına bir soru gelir tabi.
"Üretim yeri şurasıymış hmmm"diyerek,daha çok sevdiğim,başarılı bulduğum halde alt üretim yerinden çıktığı için almamazlık yapmam demek istemiştim..Tekrardan baştada dediğim gibi kişisel bir olay tamamen bir ayrıntı hoşuna gider daha farklı segmentten bir gitar bile alabilirsin.İşe meyve almak gibi bakmıyorum sizide bu şekilde itham etmiyorum yanlış anlaşılma olmasın :)
 
Geri
Üst