Randall V2xnm Nasıldır ?

Arkadaşlar daha önce çok farklı amfiler kullandım vaktim az olduğu için evde ara sıra takılmalık, overdrive-dist kanalı beni idare edecek fx looptan birkaç pedal girebileceğim bir amfi arıyordum bu amfiye denk geldim. Özellikle 12 inç celestion hoparlör ve boost seçeneği çok hoşuma gitti ancak internette ne adam akıllı ses örneği ne de bilgi bulabildim. Bu amfiyi bilen, duymuş denemiş olan varsa görüşlerini söylerse çok sevinirim.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Verdiğiniz linklere baktım ancak detaylı direkt kullanan birisinin görüşleri yok. Izlediğim videolarda ise kayıtlar çok kalitesiz ses anlaşılmıyor hocam.
 
Öncelikle amfinin kendi preamp'iyle yaptığım bir kaydı paylaşayım ama tabi çok daha iyi bir mix yapabilirdim; Mikrofonlu yaptığım ilk kayıt, yeni yeni amfi mikrofonlamaya başladığım zamanlar. Yine de fikir verir drive tonları hakkında;



(kayıtta kullanılanlar yazıyor linkte)

Şu an amfinin preamp katı bozuk durumda. Yalnızca power katını kullanıyorum, fırsat bulursam yaptıracağım, bir temassızlık var diye düşünüyorum.

Bozuldu bozulalı bir çok kaydımda amfinin hoparlörünü kullandığımdan, onla başlayayım, genel manada ses biraz kapalı geliyor gibi geldi bana diğer kabinlere göre. Bunda arkasının kapalı olması da bir etkendir belki bilemiyorum.

Amfinin tamamına gelince, bence drive karakteri fazlasıyla tight, kayıttan da az çok anlaşılabilir zaten. Yeterince iyi bir gain var üzerinde, boost tuşu sayesinde hepten arttırmak mümkün. Düşük gain sonucundan da memnundum ben.

Clean seslerini malesef çok hatırlayamıyorum ancak bir yerlerde güzel olduğunu okumuştum ve benim de hoşuma gitmeyen bir tarafı olduğunu hatırlamıyorum.

Üzerindeki 3 band ekstra eq sayesinde tonu daha da istenilen hale getirmek mümkün.

Son olarak amfi kaç watt bilmiyorum ama şu an yalnızca power katını kullanıyorum ve master volume'u saat 9 yönünden fazla açamadım hiç. Çok çok güçlü bir amfi.

1x12 hoparlörlü, bu derece güçlü, tonları da bana kalırsa gayet iyi olup bu fiyata sahip bir amfi bulmak zor bence. O yüzden sorunsuz bir tane ikinci el denk getirebilirseniz alabilirsiniz rahatlıkla.

Yalnız normalde içinde Celestion yok diye biliyorum, en azından benimkinde yoktur, yani zaten o fiyata olmasın bir zahmet.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Kayıdı dinledim hocam genel fikir veriyor gain hakkında biraz kapalı geldi bana da ama gerekli ayarlamalarla düzeltirim diye düşünüyorum olmazsa bbe sonic stomp tarzı bir pedal da alabilirim tonu açmak adına. Benim gözlemlediğim -ki zaten üretilme amacı da o sanırım- hi gain bir amfi dediğiniz gibi boost seçeneği ile daha da sertleşir. Açıkçası öyle death falan çalan bir insan değilim ama sololarda özellikle yüksek gain çok işime yarar. Ben zaten evde kullanırım genelde o nedenle çok fazla açamam sesi. Benim aklıma takılan bir önemli nokta ise footswitch meselesi. Sanırım randall footswitch bulmak imkansız memlekette, alırsam footswitch şart benim için.
 
Gerek yok, tonu bana gayet tiz geliyordu amfinin. Ki ben tiz sever biriyim. Kayıttaki mikrofonlamadan ötürü öyle olmuş :) Üzerinde de ekstra eq var zaten. Ha olmazsa alabilirsiniz tabi, sonic stomp'u fx loop'tan girmeyi unutmayın alırsanız :)

Benim bir arkadaş (Jackson gitarımı aldığım eleman) da aynı amfiden satıyordu, zamanında hayrına göndereyim sana demişti de 'yok abi sağ olasın kullanmayacağım zaten' demiştim :D Keşke demeseymişim. Şimdi kim bilir kime gitmiştir o footswitch.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Ben de mid sesleri kısarım hep dediğiniz gibi 2 eq fazlasıyla yeter bana. O footswitchi görmüştüm forumda sanırım arkadaş bedava veriyordu dediğiniz gibi. O zamanlar bu amfiyi alma planım yoktu tabi gitti güzelim alet :) Marshall'ın bir footswitchi vardı clean/od ve boost butonları vardı aslında onu bi denemek lazım.
 
Geri
Üst