Şu Potun Adı Nedir?

Merhaba arkadaşlar bir arkadaşım için şu sağ üstteki B100K yazan çeltikli pottan arıyorum. Bu potun diğerlerinden farkı tam ortaya geldiği zaman çeltiğe oturması ve potun hangi konumda olduğunu daha rahat anlamanızı sağlıyormuş. Acaba nereden temin edebilirim adı nedir sanı nedir bllen arkadaşlar varsa bi zahmet yardım etsin.
IMG_1757.jpg
 
Hocam merhaba, B100K yazan pot, "100 KiloOhm'luk Lineer Potansiyometre" anlamına geliyor, potansiyometrenin değişimi doğrusal grafik şeklinde gerçekleşiyor kısaca. Paylaştığınız resimde soldan sağa bacak numaraları 3,2,1 şeklinde numaralandırılıyor. Çentikten kastınız tam olarak nedir anlamadım, eğer potansiyometrenin tam yarı değerinde "klik" sesi vermesi mi yoksa potansiyometrenin üzerindeki çıkıntı mı? İlk seçenek ise; eğer İstanbul'da iseniz, Karaköy'e gidip bulabilme şansınız var . Onun dışında resimdeki pozisyonda ( döndürme milindeki kesik) hemen hemen potansiyometrenin yarı değerini görürsünüz :) İkinci seçenek ise, o çıkıntı hemen hemen her potansda bulunmakta :)
 

Dosyalar

  • images (1).jpg
    images (1).jpg
    7.9 KB · Gösterim: 264
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Sadece doğru potu göstermek babında B100K yazan dedim bacaklarını da kastedmedim tabi =)
Yazının üstündeki çeltik bütün potlarda mevcut benim dediğim alt tarafındaki çeltik. Tam saat 12 yönüne geldiğinde pottan klik diye ses geliyor. Bir kaç bass gitarın potunda görmüştüm. Umarım anlatabilmişimdir.
Adsız.png
 
Sadece doğru potu göstermek babında B100K yazan dedim bacaklarını da kastetmedim tabi =)
Yazının üstündeki çeltik bütün potlarda mevcut benim dediğim alt tarafındaki çeltik. Tam saat 12 yönüne geldiğinde pottan klik diye ses geliyor. Bir kaç bass gitarın potunda görmüştüm. Umarım anlatabilmişimdir.50308 eklentisini görüntüle
Benim kastettiğim "çentik" potansın üstünde olan, yuvasına tam oturması için kullanılan, (ekte attığım fotoda belli oluyor) çentikti. Zaten ilk seçenek olarak sizin anlatmaya çalıştığınıza cevap verdim :) Attığınız devre tahminen bas gitar preampına ait, o yüzden klikli potans arıyorsunuz sanırım, onu da Karaköy'de biraz dolaşarak bulabilirsiniz diye düşünüyorum, internet üzerinden de araştırmakta fayda var, ona göre gidip alabilir, İstanbul'da değilseniz de kargolatabilirsiniz :)1-2 gün önce konuyu açmış olsaydınız malzeme siparişime onu da eklerdim :) Teknik ismini ben de bilmiyorum ( belki de yoktur) , ben de araştırayım biraz, bir şey bulursam haber ederim size, iyi forumlar, Kemal.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Çok teşekkür ederim internette arattırmak için bi türlü doğru kelimeleri seçemiyorum. Özel bi adı olması gerekiyor klikli pot yazıyorum fatmagül fena pot kırdı diyor =)
 
Geri
Üst