Square Classic Vibe Hakkında Tavsiye

Square Classic Vibe hakkında tavsiye İstiyorum blues ve rock ağırlıklı çalmak için uygun gibi geldi ama kalite açısından sıkıntı yaşarmıyım veya aynı ayarda ne önerirsiniz teşekkürler
 
2009 yapım Squier Classic Vibe 50s stratım var.

-Sustaini gayet gayet uzun, akustik olarak da bir elektro gitar için gür. Mesela elimdeki Schecter tempest custom kadar gür (hatta biraz daha fazla, mapple etkisi!).
-Akor kaçırmıyor.
-Köprü bana yeterli kalitede ancak yurtdışı forumlarda özellikle köprü bloğunu değiştirip olumlu sonuç aldığını söyleyen çok.
-Potlar Alpha marka, manyetik anahtarı Çin işi olanlardan ancak tok ve sorunsuz çalışıyor. Manyetiklerini Fat 50s set ile değiştirmiştim. Kendi manyetikleri de gayet iyiydi.
-Sapı daha önce sahip olduğum Squier Standard'a göre daha ince ve rahat (göreceli tabii). Quartersawn kesim dediklerinden. Sap hakkındaki tek eleştirim (ki bu gitar hakkındaki tek eleştiri) cilasının biraz kalın oluşu. Daha önce çok ince cilalı mapple saplar kullandığım için gitarın genel tonuna etkisini farkedebiliyorum, bu kalın cila tiz atakları birazcık öldürüyor ve tonu nasıl derler birazcık daha donuklaştırıyor (dull). Ama bu bir avantaj da sağlıyor, özellikle köprüde tiz strat sesinden nefret eden benim için şu aralar olumlu birşey ve şu an köprü manyetiği tonum tam aradığım klasik köprü sesi. Ama belki ilerde elime zımpara alabilirim.
-Genel olarak işçilikle ilgili en küçük bir kusur yok gitarımda. Kalite anlamda sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum. Ucuz Squier'lerden değil bu.

Bir mağazada git gör eline al derim. Gerçek anlamda iyi bir strat.
 
Fat 50s set öncelikle tam bir klasik strat manyetiği. Net, bell-like, drive'da çamurlaşmayan, işte tipik cıngıl cıngıl single coil tonuna sahip. E haliyle Squier CV50s de eli yüzü düzgün bir strat olduğundan sonuç son derece başarılı bana göre. Kendi AlNiCo III manyetikleri ile arasında ne fark vardı dersen, stok manyetiklerini pek uzun süre kullanmasam da netlik/parlaklık (presence) ve çıkış gücü açısından Fat 50s sette farkedilebilir bir fazlalık var. Daha twangy. Stok set biraz daha yumuşak (mellow) tona sahip. Ama bu farklılıklar öyle elmayla armut gibi değil. Yani stok manyetikler de hatırladığım kadarıyla gayet net ve çamurlaşmayan kaliteli manyetiklerdi. Ben aslında Fender manyetik setini gitarla birlikte almıştım. Çok gerekli mi dersen, bence stok manyetikler de gayet iş görüyor, zevk ve para işi. Benim bayıldığım Gibson 57 classic manyetiklerini yerin dibine sokan adamlar da var.
 
Square Classic Vibe hakkında tavsiye İstiyorum blues ve rock ağırlıklı çalmak için uygun gibi geldi ama kalite açısından sıkıntı yaşarmıyım veya aynı ayarda ne önerirsiniz teşekkürler
(Ama şimdi içimden gelmişken de espiriyi yapmam lazım.)

Square Pants (Sponge Bob) daha güzel diyorlar. :D

Güzel gitardır. Çoğu zaman Meksika strata en güzel alternatif hatta daha iyi bir tercih olarak değerlendirilir. Bilhassa klavyesi Çin üretim bir gitara göre çok güzel bir işçiliğe sahiptir. Tek parça maple saptır. Öyle sap üstüne yapıştırma klavye değildir.
 
Hocam,
Kısa bir süre önce bu Gitarları inceledim. Vibe güzel gitar
, denemek için senkop muzige gittim. Bana vibe 2-3 çeşitli Denedikten sonra G&L daha iyi oldugunu istersem onuda deneyebilecegimi soylediler.
G&L kesinlikle ustundu. Kafam karisti ve magzadan ciktim. Formda SX Gitarlar basligini gordum ve yorumlari okudum. Herkes memnundu.
Dore muzige gittim ve orada denettiler. Amerikan Ash gitar hosuma gitti. Gitari 430 TL aldim.
Satici arkadas herkes aliyor modifiye ediyor dedi.
Almaya tercih etmemin sebebi;
Vibe ile arada 1100 TL gibi bir fiyat farki vardi.
Gitarin agaci iyiyse her turlu modifikasyon yapilabilir.
Vibe de Cin uretimi bu gitarda Cin uretimi.
Ben ust esigi degistirdim. 10 tl civarinda fiyati var. Akort kacirmayi onluyor ve gitarin akustigini cok etkiliyor.
Kopru manyetigini 150 tl ikinci el seymur duncan single formunda humbucker buldum ve degistirdim. Bunun sebebi humbucker manyetik ile metal tonu daha guzel aliniyor.

Cok memnunum. Benim tecrubem bu. Modifikasyonla ugrasmam diyorsan G&L markasini incelemenizde fayda var.
 
Vibe ile arada 1100 TL gibi bir fiyat farki vardi.

"Oyuna gelme evlad-ı Osmanlı" diyesim geldi şunu okuyunca :D

zeytin-a%C4%9Fa%C3%A7lar%C4%B1n%C4%B1n-kesilmesiyle-ilgili-z%C4%B1rva-kampanyan%C4%B1n-afi%C5%9Fi1-620x303.jpg
 
Geri
Üst