Cort M600 Mü Yoksa Ibanez Grg 170dx Mi ?

Arkadaşlar yine sizi rahatsız ediyorum :) artık kafamı çok parçalıyor şu gitar mevzusu . Ben de sıkılmaya başladım bunların 2. elini buldum. İkisi de 400 tl fiyatı sizce hangisini almalıyım neden ? Heavy metal tarzı çalmak istiyorum . Ama Duman gibi Mor ve Ötesi gibi Türk gruplarını da çalacağım. Hangisini önerirsiniz acaba ?
 
Cort m600 bence, gerek gövde-sap bağlantı şekli, gerek manyetikleri, gerekse sap profili daha iyi bana göre. Deneme imkanın varsa bir yere gidip iki gitarı da dene ama yine de. Eline al, sapı rahat mı bak.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
cort m600 ü deneme şansım var fakat ibanezi maalesef yok yani . cumartesi m600 için buluşucam arkadaşla fakat aklıma takıldı ibanez rahat yazmış herkes diye
 
biri bilindik bir markanin en ucuz modeli digeri ise o kadar unlu olmayan bi markanin orta ust seviye modeli. Kisisel olarak sorarsan ben m600u tercih ederim. Fakat sebeplerinden bi tanesi ibanez sap profilini genel olarak sevmemem. Tabi deneyerek alman senin icin daha iyi olur. Ama m600 cidden guzel bi gitar onu da soylemeden gecemeyecegim
 
Aman diyeyim sakın m600 dururken grg170e bulaşma.
m600 genel anlamda birçok tarza cevap verebilen güzel bir gitardır.
Sapı olsun gövdesi olsun donanımları olsun her açıdan m600 daha kaliteli.
ve 400 gayet güzel fiyat.
Kaçırma hemen al derim.
 
Bir ara m600 kullandım kore yapımıydı bulabilirseniz kore yapımı alın. Rahat gitardır, coil tap ile değişik varyasyonlar yapılabilir, ağacı kalitelidir (tabi denemek lazım yine de). Alırsanız yalnız aklınızda olsun burguları kesinlikle değiştirin mümkünse kilitli burgularla, üzerindeki stock burgular çok fazla akor kaçırır. Bir de yine potansları biraz kalitesizdir tone ve volume ama onlar ufak şeyler tabi. Bunun dışında çok geniş ton yelpazesi olan, sağlam güzel bir gitardır kesinlikle öneririm.
 
saolasın yorumun için . ben teli değiştircem entonasyon ayarı yapılacak switch kapağı takılacak ve dediklerini eklesek ne kadara patlar bize :)
 
Entonasyon vb. ayarları kendim yaptığım için fiyat konusunda bir şey diyemem. 100 lira civarında sağlam burgular bulabilirsin ancak kilitli burgular daha pahalıdır 200 lirayı bulur sanırsam. Potans kapakları bişe değil 3-5 lira. Tel dersen bir sürü alternarif var 15'ten başla 40-50 ye kadar yolu var.Switch kapağından kastını tam anlayamamakla beraber doğru anladıysam o da 2-3 lira.
 
Sormaya bile gerek yok, tabii ki M600.

Ben geçen sene M600 kullanıyordum, üzerine Sh4&Sh2 manyetik seti, OrangeDrop kapasitör ve killswitch takıp uzun süre kullandım sonra da grup arkadaşıma sattım. Kendisi her gün dua ediyor bana.

Grg170 mi?

Çöp.
 
Yazılacak çoğu şey yazılmış zaten. M600ün klavyesi daha rahattır diğerine göre akar gider :). Zamanında iki gitarı da denemişliğim var. M600 hem sabit köprü olduğundan daha rahat edersin.
 
Kesinlikle M600. Bir arkadaş burgular kesin değişmeli demiş, aman diyim burgularda bir problem yoksa öyle bir harcama yapmana gerek yok (m600 ve o fiyat aralığındaki gitarların burguları kullanılamayacak kadar kötü değildir) lespaul devşirmesi gitarlarda akord tutmama-kaçırma-göçürme problemleri sanılanın aksine burgulardan çok üst eşikten kaynaklanır, tel değişiminde 2B kurşun kalem kullanımı işin rengini değiştiriyor (vintage tremolo kullanan arkadaşlar da denesin faydasını görsün:) roller nut'a karşılık daha ucuz alternatif yok) buyrun burdan yakın.
 
Son düzenleme:
Üst eşikten kaynaklanan problemi de açıklayalım havada kalmasın, eşik teli tutuyor kısaca:) gitarlarımız gibson tipi hedstockların geriye olan açısı veya fender gibi aletlerdeki string tree'ler sayesinde, tellerin eşiğe gerekli miktarda baskı uygulayacağı şekilde tasarlanmış durumda (amaç rezonansı artışı) ama götürüsü de dediğim gibi eşiğin teli tutması oluyor (bunu en iyi gitarı tiz sesten pes sese doğru akord ettikten sonra yaptığınız ilk bend'de farkedebilirsiniz:)) Problemin pahalı çözümleri arasında burgu değişimi yok, graphtech grafit eşikler veya roller nut gibi icatlar var ama faber castell 2B de gayet güzel çalışıp eşiği kaygan hale getiriyor.
 
tesekkurler arkadaslar yorumlariniz icin bilgilendirmeniz icin bu haftasonu gidip ajacagim nasipse yardimlarhniz icin tesekkurles
 
Geri
Üst