Çanakkale Mahşeri

Çanakkale Mahşeri - Mehmed Niyazi

Savaşla ilgili romanlar ya stratejik bir yerdeki direnişi, yahut da bir askerin yaşadıklarını anlatarak savaşın tamamı hakkında fikir verirler, daha çok da cephe gerisindeki acıları dile getirirler. Mehmed Niyazi; bir yerin veya bir kişinin değil, Çanakkale Savaşı'nın romanını yazmıştır. Roman ilk atılan mermiyle başlıyor, bütün cephelerinde sonuna kadar devam ediyor. Yazarımıza göre tarihi roman gerçeğe sadık kalmalıdır; ancak o atmosferi okuyucuya teneffüs ettirmek için malzeme kabilinden tarihe mal olmayacak kahramanlar kullanılabilir; ama Çanakkale'de o kadar çok kahraman var ki, buna da gerek duymamıştır.

Kitaptan alıntıdır.
 
Merhabalar,
Başlıkta nedense mutlu olduğum bir tesadüfe denk geldim ve iletimde yer vermek istiyorum. Başlığın açıldığı tarih 27.09.2006. Ben de kitabı teslim aldığım (ağabeyimden hediye :) ) gün içerisine tarih atıp, imzalamıştım. Tarih: 27.09.2005 :) Neyse, açıkçası okurken tüylerimi diken diken etti bu kitap ve yetmedi bir daha, yetmedi bir daha derken kitabı üç kere okudum. Yine okusam, yine çok büyük zevk alırım ama sanırım artık bana katacak birşeyi kalmadı kitabın. Mehmed Niyazi'nin anlatımını da çok beğendim. Türkler'e (kaba tabir için özür dilerim) gaz verilmeden, bu şekilde net ve gerçek bilgi ve belgelerle bir kitap yazılmış olması beni çok sevindirdi. Nutuk'tan sonra okuduğum en güzel yazılı eserdir diyebilirim rahatça. Okumayanlara mutlaka tavsiye ederim.

Saygılarımla,
Utku.
 
çok değerli bi kitap 1 haftada anca okudum ve 10 sayfa üzerinde özetini çıkardım.aklımın almadığı yerler ''yuuhh'' dediğim,''saldırr'' dediğim olsaydı seve seve katılcağım bi savaşı anlatıyor.bence her türk evladının okuması gereken bi kitap.kanınız donucaktır eminim.bu kitap'ı 10 kez okuyan arkadaşım var.
 
bu kitabı üniversiteye ilk girdiğim yıl okumuştum ve tabir yerinde midir bilmiyorum ama adeta perişan olmuştum. kitapla beraber sanki oradaymışım ve savaşı yaşıyormuşum gibi hissetmiştim. bana kalırsa herkesin okuması gereken çok değerli bi kitap..
 
Yönetici Uyarısı: Mesaj içeriği yazım ve anlatım hatalarına sahip olduğundan yönetim tarafından silinmiştir. Kasıtlı olarak Türkçe'yi yanlış kullanmaya devam etmeniz durumunda siteden atılacaksınız. Lütfen Forum Kurallarını okuyunuz.
 
Geri
Üst