İnceleme Naçizane Bir Pedalboard Demosu( Ms Gt-2, Blues Player, Green Mile Vs.)




Selamlar arkadaşlar. Sonunda ana setup'ımı tamamladım ve her pedaldan ayrı ayrı çok memnun olduğum için bir demo hazırlayayım dedim. Bazı pedallar hakkında yeterince fikir sahibi olabilirsiniz. Aklınıza takılan soruları seve seve cevaplarım.

Sinyal zinciri; Marshall Ed-1, Add+ Blues Player, Mooer Green Mile, Ms Gt-2 Twin Shakti, BBE Sonic Stomp, Mxr 10 band eq, Ms Delay, Mooer Shimverb, Ms Di-box ve ses kartı M-Audio Mobile Pre şeklinde direk amfisiz kayıt.

Kablolar Klotz ve Canare, Jakların tamamı Neutrik.

*Gt-2 clean'i üzerine Add Blues Player için; 2:40
*Gt-2 + Comp için (Drive kısmı burada başlıyor); 4:01
*Gt-2 + Green Mile + Comp için; 5:00
*Yalnızca Gt-2 için; 5:34
*Gt-2 + Green Mile için; 5:45
*Mxr 10 Band Eq; 6:38


Gitar: Gain Deluxe Elan
Beğenmeniz dileğimle :)
 
Son düzenleme:
Sadece padal board fotoğrafı göstermektense imkanı olanların böyle video'lar koyması pedal board dizilimini ve pedalları çözmek adına çok faydalı oluyor. Ellerine sağlık çok teşekkürler.
Şu Di Box hala kafamı karıştırıyor ama... :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Delay, Reverb, Phaser, Maximizer, Eq gibi pedallardan en az birini kullanayım dersen, bence bulunsun.

Gerçi burada tüm pedalları göstermek istediğim için Di-box ile kaydettim. Yoksa yalnızca Shakti kullanıp kalan her şeyi bilgisayardan hallediyorum. Ha çalarken de efektli çalayım/kaydedeyim düşüncesi varsa edinilebilir Gt-2'nin yanına dediğim gibi :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Herkese çok teşekkür ederim :) @cenkcakmakci 'ya ayrıca teşekkür ederim :p

@magusmagius Yani aslında çok söylenecek bir şey yok, son kablo (normal ara kablo) Di-box'a gidiyor, oradan XLR kabloyla, ses kartına gidiyor.
Di-box eğer kabin mikrofonlaması yapılmayacaksa şart. Çünkü drive'da high-end frekanslar çok kulak tırmalayacak boyuta gelecektir. Sağlıklı bir gitar kaydında 8 khz'den sonrasının hiç hiç gelmemesi lazım. 6-8 khz arası da çok çok az olmalı. İşte bu di-box'ta -ve genelde- bu vızır vızır sesi şekillendiriyor. Bir nevi eq gibi ama ne yapacağını bilen bir eq gibi :)

Bu arada ben bu setup'ı tamamlayan kadar, hatta bu kaydı alana kadar bu tarz di-box/kabin simulasyonlu kaydı pek sevmezdim. Sesi çamurlaştırıyor çünkü az da olsa. Ancak her gün biraz daha ilerliyorum kayıt sonrası editing/mixing işinde. Buradaki drive tonları bana hiç hiç çamurlu gelmiyor mesela, gayet tight geliyor. Belli başlı frekansları kırpıp, arttırıyorum kayıt sonrası biraz ondan kaynaklı. Ancak genel olarak da setup bu haliyle her şeye hazır bence, videoyu çekme amacım da buydu zaten. Bence bu tamamdır. Setup arayışında olan arkadaşlara da fikir olsun diye çektim.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Videoda çalamadık pek bir şey ya :D Beğenmenize çok sevindim. Valla özellikle Gt-2 ve Blues Player pedalları için kesinlikle edinilmeli diyorum. 1 ay önce falan Tubeman'imi sattım bu aletin drive tonları bana çok daha fazla uyduğu için.
 
Sorma, kaldı elimizde :) Bir de 500 ma çıkışında problem var gibi, büyük bir 'hummm' gürültüsü ekliyor sese. İleride 18v da içeren başka bir güç kaynağı ile değiştiririm. Yorumlar için teşekkürler abi. Senim Small Clone da göz kırpıyor yukardan :p
 
Yazıyor hocam altta :) Şu an satılıkta işin aslı, profilimden görebilirsiniz, ama çok keyfine açtım ilanı. Mis gibi tertemiz gitar olduğundan da fiyatı çok düşürmedim açıkçası. Belki satıştan çekerim ileride. Elimdeki üç gitardan -Jackson dahil- en derli toplu, sağlıklı sesi veren bu gitar.
 
Ya tam hatırlamıyorum aslında ama drive kanalda seçenekler hep aynı; British, Off Axis, Clean.
Drive'ı biraz kısıyorum videoda görüleceği üzere sanırım saat 2-3 yönüne alıyorum. Baslar yine 2-3 yönünde. Midler flat civarı, Tizler 10-11 yönü olması lazım. Ancak kayıt sonrası biraz daha şekillendirirken genel olarak high-mid ve tizlere yüklendim.

Clean'de de, Tweed, Off Axis ve Clean seçili. Drive neredeyse tamamen kapalı. Yukarıdakine ek olarak 3 yönünde falan olmalı. Clean'de tizleri seviyorum.

Yine de tizler biraz daha az olabilirmiş diye düşünüyorum iki kanal için de.

Bu arada drive kanal için şunu söylemem lazım; Clean mod ile Hi-gain mod arasında evet kompresyon ya da gain miktarı var ancak, bariz bir volume düşüşü oluyor. Eşitlemeye kalkınca ise dip gürültüsü artıyor. Ve Clean'de üst frekanslar daha bir önde oluyor kompresyon az olduğu için, frekanslar sıkışmıyor. Ve gain miktarı bana fazla fazla yetiyor ritm çalarken. O yüzden kesinlikle Hi-Gain kullanmıyorum ritmlerde. Solo için de zaten Green Mile ile destekliyorum.

Şunu da belirteyim, çok çok düşük bir dip gürültüsü yapıyor British ve Clean modu seçiliyken o kadar drive'a rağmen. Alacaklara tavsiyem hemen Hi-gain'e, Hot'a abanmadan Clean seçeneğini denemeleri :)
 
Aynen tizler biraz daha kısılabilirmiş gibi geldi bana da ama fazlasıyla iyi bu haliyle de. gt-2 nin drive compressorle çok daha sağlam bir hal almış. Bu gt 2 ikinci el bakınma vakti geldi :D
 
Ver alınık ilanını valla. Kompresör palm muting'leri daha bir öne çıkarıyor ama işte biraz dinamikleri öldürebiliyor. Mesela pinch harmonic yaparken de ses çok öne çıkmıyor. En iyisi legato ya da notalarda uzun uzun kalacakken açmak. Kozmetik işine benzemesin.
 
Anladım. Yani gitardan gitara ton çok farkedecektir tabi ama ben de bundan daha fazla bir drive aramıyorum. Hellraiser c-1 var emg 81-89 lu yeterli drive'ı alırım diye düşünüyorum. Sahne durumları, sololar vs için de booster şart tabi ?
 
Abi hem gain boost tercihe tarza göre değişir ama çift gitarsa grup, en azından preamp arkasına volume (tercihen mid ve tiz) boost yapacak bir pedal lazım. Ben eq ile istediğim frekansları seçiyorum. Emg 81 ile bundan kat kat fazlasını alırsın tabi. Sıfır dip gürültüsü olur ben diyeyim :D

Gerekli malzemeler, ihtiyar yaz, eq... Dur n'oluyo otur bi dakka korkma yaa..
 
Geri
Üst