Sarkıt Halat Aydınlatma

Arkadaşlar merhaba bir arkadaşım evleniyor. Evini vintage dekore etti mobilyalarından duvarına kadar. Biz de avizeler için sarkıt halat aydınlatma düşündük, oldukça uyumlu olucak gibi geldi. Bir jest yapıp bunu arkadaşım için hazırlamak istiyorum. Nasıl yapabilirim fikri olan varmı? Örnek olması için şöyle birşey ekleyeyim. Edison ampul düşünüyorum
 

Dosyalar

  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    288.8 KB · Gösterim: 287
Selamlar,
Halat olayını bilemiyorum ancak edison ampul olayını aliexpress de görmüştüm. Fiyatları da baya uygundu. Onun dışında Mudo'da da vardı sanırım.
Mesela ben olsam önce bir halat bulurum temizinden. Daha sonra halatı açıp şunun üzerine tekrar aynı şekilde sarmayı denerim. Olmadı halat sarma videosu izleyip yapmaya çalışırım :D
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Evet hocam bu şekilde yapıcaz zaten ama halatı nasıl tekrar sararız, tutkalla mı sağlamlaştırıcaz yoksa özel bir malzeme varmıdır, nasıl yapsam daha dayanıklı olur gibi gibi fikirlere ihtiyacım var :)
 
Ooo bu halat olayı çok güzel görünüyor. Patatex veya japon yapıştırıcısı ile yapıştırrsan sağlam bir şekilde tutar.
Su bazlı renk vermeyen yapıştırıcılar var mıdır ki?
İlk verilen resimde de sanki halatlar sonradan sarılmış ve yapıştırılmış gibi duruyor.
Deneme yanılma yapmak gerekiyor bir yerde.
Ya da ürünün aynısını alıp kopya çekeceksin:)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Hazır halatlı duy da buldum 25tl ye, olmadı ali babadan güzel birkaç edison ampül söyleyip biraz da halatları eskitip halledebilirim. Bir tahtaya dizsem 4 tane yan yana keyifli olabilir diye düşünüyorum. Acaba çinden sağlam gelirmi o ampüller orası muallak :D Türkiyede de bulabiliyoruz ama ali babada baya fazla çeşit var, bazıları çok hoşuma gitti risk alabilirim :D
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Aynen dostum bu siteye baktım halatı burdan buldum zaten :) hazırlar hem pahalı hem de tam istediğim ampüller değil. Aliexpresste çok güzel çeşitler var şimdi onlara da biraz bakıp güzel bir kombinasyon yapayım diyorum :)
 
Aynen dostum bu siteye baktım halatı burdan buldum zaten :) hazırlar hem pahalı hem de tam istediğim ampüller değil. Aliexpresste çok güzel çeşitler var şimdi onlara da biraz bakıp güzel bir kombinasyon yapayım diyorum :)
Gerçi doğru, yazınca googleda ilk burası çıkıyor bakmadığınızı düşünemedim :) Eğer ki zamanınız varsa risk alabilirsiniz aliexpressten bence de. Ama görerek seçerek almak isterseniz (ben genelde böyle biri olduğumdan) mutlaka karaköyde bol çeşit bulursunuz diye düşünüyorum. Bu ampuller son zamanlarda bayağı moda oldu. Bomonti antika pazarına bile getirip satıyorlar, antika durduğu için. O sitedeki yer istenilen ürünü de tasarlıyormuş belki avizenin tahta-halat-iskelet işlerini orada halledersiniz.

Umarım istediğiniz gibi olur, çok şık bir hediye ancak söylemeden geçemeyeceğim, kolay gelsin :)
 
Renkli kablolar alıp kendiniz çeşitli şekillerde gevşek düğümler atarak model oluşturabilirsiniz. Yapıştırma-ek şeyler eklemek size kalıyor yapıştırmadan bile çok şık oluyorlar gerçekten. Hediyeyi alacak kişinin asacağı yerler için önceden çalışma da yapmak gerekebilir renk seçimi konusunda. Kablolarda ise çok çeşit mevcut. Kumaş kaplı kablolardan tutun da bizim tweed kumaşı tarzı desenlileri de var. Kendiniz de kabloyu kaplayabilirsiniz. Hem el emeğinin manevi değeri de yüksek olur :) İç dekorçulara uğrayın bu konuda bir sürü seçenek var. Orada fikir edinip kendiniz de yapabilirsiniz. Eğer vintage görünüm vs istiyorsanız bizim tweed hardcaselerine yapıldığı düşük derişimde kimyasallar kullanarak yapabiliyorsunuz (alkol ile filan kimyasal dediysem yani) diğer tarafta çok başarılı bir şekilde hardcase'e uygulanmış eskitme çalışmaları var (gitarpedal'de) bunu kabloya-duy'a filan uygulayabilirsiniz şahane olur bence. Çinden alabilirsiniz lakin ampul sağlam gelmeyebilir bence de. Bildiğimiz ampullere bizim gitar gövdelerine uygulana swirling işine de girebilirsiniz ufak bir boya kapı ve birkaç boya bir avize için yetecek ampulu boyaya bilir. Bazı ampullere elektrik vermezsiniz dekoru geliştirmek adına. Yani; limit sizsiniz olayı gibi, ucu bucağı yok.

Trt belgesel kanalında interieurs (sıra dışı mekanlar) ara ara denk geliyorum internet tv'si varsa trt belgesel'in oradan eski programlarına hızlıca göz atabilirsiniz. Denk geldiğim programlarda hemen hemen her bölüm DIY tarzı bir odayı döşüyorlar ve tabi ki ayaklı lamba-avize vs lamba işleri de oluyor bunu el emeği+olabilecek en düşük bütçe ile yapmaya çalışıyorlar. Onların da evleri Türkiye/İstanbul'daki gibi genelde fazla geniş olmayan ev/odalar olduğu için bize de hitap ediyor. Yani, abd'deki 5+2 müstakil evleri döşemiyorlar, istisnası oluyor tabi kırsal alanda yaşanların evlerinde denedikleri de oluyor.

Tabi oradaki fiyatlar fransa fiyatları ve euro üstünden olduğu için İstanbul'da bile oradaki maliyetinin 4'te birine ümraniye-üsküdar-eminönün-kadıköyden bütün parçaları bulup yaptırabiliyorsunuz. Ama yazdım hea, içim dolmuş başlığı görünce :D
 
Geri
Üst