Hangi Ipad'i Almalıyım

Selamlar. Yakın zamanda gitarımı sattım, borçlarımı kapadım vesaire, neyse tümden eski bilgisayarı, müzik aletlerini falan elden çıkardım bir tablet almak istiyorum.

Ortalama 1000 TL bütçem var şuanda ancak neyi almam gerektiğini bilmiyorum. İlk başlarda aklımda hep android tabletler vardı, galaxy tab s ler falan. Fena da değil 1.9 gHz işlemci, 3 GB Ram falan kağıt üstünde süper donanımlar. Ama ileriye dönük de düşünüyorum biraz, androidde uygulama kıtlığı var malum, ileride yeniden bir sx + apogee jam alıp tablette takılırım, garageband falan da var gibisinden düşünüyorum. Ama bunun yanısıra oyun hastalığı da var bir yandan bu yüzden dedim en iyisi bir iPad alayım.

Almayı düşündüğüm cihaz da iPad mini 2 32 GB Wifi. İnternette reviewlara bakıyorum falan, iPad air 2 nin haricinde performans olarak diğerlerinden sanırım hiçbir farkı yok, iPad mini 3 ile de tek farkı touch id sanıyorum. Bu yüzden dedim herhalde istediğimi alırım. Neyse geçenlerde kaanursu'ya mesaj attım. Kendisi yerli iPhonedo gibi, güzel videolar çekiyor Apple ürünleri hakkında. Dedim böyle böyle ben iPad mini 2 alacağım, nasıl performansı, bioshock, modern combat 5 gibi büyük oyunları oynatıyor mu diye. Cihazın kastığını söyledi bana, oyun konusunda bahsi geçen oyunları oynamadığını ve arayüzü bile kasım kasım kastığı için oyunlarda sorun olabileceğini söyledi. Benim de içime kurt düştü. Yahu dedim benim ufaklığın 512 mb RAMli iPad 2 si bile modern combat 5 i yağ gibi oynatıyor, bu cihaz nasıl olur da oynatmaz vs.. Türkçe pek kaynak bulamadığım için yabancı forumlara bir göz attım, o da ne herkes yok efendim A7 çipli cihazlar şöyle kasıyor, böyle oyun oynatmıyor falan yazmışlar. İçime bayağı kurt düştü açıkçası. Acaba dedim grafik işlem birimi, bu kadar yüksek çözünürlüğe fayda etmiyor mu ki ...

Neyse uzun lafın kısası iPad Air 2 alacak gücüm yok, sık sık seyahate çıkıyorum 5-6 saatlik yollara, oyun delisiyim, bu taleplerimi karşılayacak bir iPad öneriniz var mı ? Burada yazdıklarımı tecrübe eden kişilerden yanıt gelirse çok sevinirim. En olmadı Nexus 9 veya Galaxy Tab S tarzı bir şey alacağım.

Saygılarımla.
 
Ipad mini2 kullandım geçmişte kasıyor diyen arkadaş bariz sıkmış. Ha ben benim aleti ios'a alışamadığımdan sattım ayrı mevzu ama aramıyor da değilim arasıra.

Bence air ile mini2 arasında yap tercihini. bir sonraki jenerasyonda kendini sattıracak büyük bir fark yok.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Eyvallah hocam cevabınız için. Air 2 ler 2 GB RAM a8x çipiyle gerçekten çok iyi ama ona verebilecek param şuan yok malesef sanırım ipad mini 2 alacağım teşekkür ederim.
 
ipad mini app'lar-arası (inter-app) ile aynı anda iki uygulamada kasıyor. en iyi ihtimal ses duraksıyor yada app'tan biri çöküyor. ama tek uygulamada kasılma ben de yaşamadım. bende mini var ama mini 2 mi bilmem. çok minimalist olduklarından yazmaya üşenmiş olabilirler.arkasında ipad yazıyor. mini2 nin üstünde mini 2 yazıyorsa benimki normal minidir. gerçi mini'nin 1'ini duymadım. thumbjam ile garageband çalışıyorken bi üçüncü çok kasıyor. misal drum machine dm1 açılmıyor bile.
 
ipad air almanı tavsiye ederim. hatlı almana gerek yok cep ten paylaşım verirsin yada 50tl ye wifi dağıtıcı bulmak mümkün data hattı takman için.
 
Geri
Üst