Referans Monitör Bağlantı Ayarları?

Merhaba, arkadaşlar ben de line 6 ux1 ses kartı var uzun süredir masaüstü hoparlör ile kullanıyorum, geçenlerde M-audio AV-30 referans hoparlör aldım.

Fakat ses kartına nasıl bağlamam gerektiğini bilmiyorum, konuyla ilgili bilen bir arkadaş yardımcı olabilir mi?

Hangi çıkışa bağlamam gerekli? Stereo monitor in diye bir çıkış var ses kartı üzerinde oraya bağlıyorum ama bilgisayardan ses gelmiyor ne yapmam gerekli?
 
"in" diye çıkış olmaz adı üstünde "in" giriş demektir. Orası mp3 player falan takmak için. Senin 2 tane TS-RCA kablo alıp seskartındaki left analog outtan monitörün arkasındaki beyaz girişe, right analog out ile monitörün arkasındaki kırmızı girişe girmen gerekli...
 
Dagger gayet güzel anlatmış, ben de gelmesi muhtemel TS*RCA kablosu nasıl oluyor sorusuna karşı bir hamle yapayım :)
Alttaki fotodaki kabloları alırsan işlem tamamdır, küçük uçlar kabinlere takılacak, geriye kalan normal jacklar da ses kartının üzerinde yazan analog outs kısmına, sonra işlem tamam.
Ses kartının üzerindeki o monitör stereo in yazan yere mesela mp3 player takıp, çalan parçalara gitarla eşlik edebilirsin, normalde ben onu stereo dinleme monitörü bağlanıyor herhalde diye algılamıştım ama öyle değilmiş. Gerçi cihaz zaten PC veya Laptopa bağlıyken pek kullanılacak bir seçenek değil.
Ses kartının arka tarafındaki Line inputtan da meslea klavye (org) ya da müzik seti bağlayıp, evde plak, kaset veya CD den bir şey çalıp pc deki yazılım aracılığı ile kayıt alabilirsin.

Normalde Line in denilince bizim aklımıza ilk gitar girişi, mikrofon girişi filan geliyor ama nedense Line 6 böyle isimlendirmiş, ve bu girişleri arkaya koymuş, mikrofon, gitar ve kulaklık girişleri de zaten herkesin bildiği gibi ön tarafta yer alıyor.

Son olarak, olur da monitör stereo in yazan yerden mp3 player bağlayıp da deneyim dersen, oraya takacağın jackın da stereo jack olmasına dikkat et, stereo jackların uc kısmında 2 tane siyah çizgi olur, aşağıdaki fotodakiler mono olduğu için bir tane, kabin için alman gereken de zaten mono olanlar, ikisini karıştırmayın.
15hijav.jpg
 
Son düzenleme:
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Anladım bilgiler için çok teşekkür ederim, o halde dediğiniz kablo takımından alıp analog outs kısmına takacağım peki ses nasıl alabilirim?
Taktığımda direkt ses verir mi? Yoksa bir ayar gerektirir mi bilgisayar üzerinden?
 
Ses kartını daha önce kullanmadıysanız pc veya laptopa driver'ınıu kurmanız gerekir, daha önceden bu işlemleri yaptıysanız gerek yok, gerekli bağlantıları yaptıktan sonra referans kabinin arkasındaki on/off tuşunu ON konumuna getireceksiniz.

Eğer ses kartını ilk defa kullanacaksanız CD'den gerekli yazılımını kurmanız gerek, CD yoksa Line 6 sitesinden download edebilirsiniz. Sitesinde Line 6 Monkey adında bir yazılım var, ses kartı PC'ye takılı ve açık durumda iken yazılımı açın, otomatik olarak gerekli programları bulacak veya güncelleme gerekiyorsa onları da halledecek.

Buradan bulabilirsin Line 6 Software All Products yazan yere tıklayıp POD Studio UX1 i seçin, sağında All Software seçili kalsın, onun sağından da işletim sistemini seçin ve GO'ya tıklayın. Oradan Line Monkey'i kurmanız yeterli, daha sonra yukarıda dediğiö gibi kurma işleminden sonra çalıştırıp daha gereken bir driver veya güncelleme varsa o program kendisi bulup indiriyor.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Tamamdır hocam çok teşekkür ederim yardımlarınız için, bende gerekli sürücüler yüklü monkey,gearbox falan mevcut daha önce masaüstü hoparlör ile kullandım bu kartı.
Ve phones jack girişinden kullandım, kabloları alıp deneyeceğim. inşallah ses verir :)
 
"in" diye çıkış olmaz adı üstünde "in" giriş demektir. Orası mp3 player falan takmak için. Senin 2 tane TS-RCA kablo alıp seskartındaki left analog outtan monitörün arkasındaki beyaz girişe, right analog out ile monitörün arkasındaki kırmızı girişe girmen gerekli...
Hayırlı pazarlar. Benim şöyle bir sorum olacaktı: monitör kulaklığı ses kartına bağladığımda sadece tek taraftan ses geliyor. Arıza belirten bir durum mu?
 
Geri
Üst