Köy Okuluna Mikrofon Yardım :)

Herkese merhabalar,

Ben Şanlıurfa'nın Harran ilçesinin bir köyünde ortaokul Fen ve Teknoloji Öğretmeniyim. Burası benim ilk görev yerim. Daha önce buradaki öğrencilerin büyük bir kısmının (dışarıdan gelen bir grup öğrenci hariç) müzikle ilgilenen hiç öğretmeni olmamış. Okulun eğitim seviyesi çok düşük fakat, öğrencilerin müziğe merakı çok fazla.

Ben yaklaşık 7 yıldır gitar çalıyorum. Gitardan daha amatör olarak da bağlama çalıyorum. Öğrencilerin müziğe olan merakları üzerine sene boyunca bu enstrümanları öğrencilere tanıtmaya çalıştım. 23 Nisan için ise bir koro çalışması yapıyorum. Renkli bir program olacak, bütün velileri davet ettik. Program için ses sistemi kiraladık. Yalnız koro için mikrofon eksiğimiz var. Kiraladığımız eleman 2 tane getirecek. En az iki tane daha mikrofona ihtiyacımız var. Bu foruma üye olalı yıllar oldu. Ortaya böyle bir ihtiyaç çıkınca aklıma ilk burası geldi.

Eğer evinizin bir köşesinde, kullanmadığınız çok amatör bile olsa olur, sadece iş görsün yeter, mikrofonunuz varsa ve bu koro öğrencilerine yardım etmek isterseniz, çalışmamıza bir katkı sağlamış olacaksınız. Ben bedavaya vermem de diyebilirsiniz tabi ki. Uygun fiyatlı olmak koşulu ile cebimden satın da alabilirim. Tahmin edebilirsiniz ki okulumuzun bir bütçesi yok. Seneye tayinimin çıkma ihtimali var. Mikrofonlar okulda kalır, gelecek yıllar minik öğrenciler için de işe yaramış olur :)

23 Nisan'a az kaldığı için durum biraz acil. Yaklaşık 2 gün içerisinde bu sayfadan ses çıkmazsa mydukkandan sipariş vereceğim. Benimle forum üzerinden iletişime geçebilirsiniz. Anlayışınız için teşekkür ederim.

Saygılar.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
@insanatomystic hocam, siz nasıl uygun görürseniz, içinizden ne gelirse bana uygundur hocam. Öncelikle duyarlılığınız için çok teşekkür ediyorum. @devastator ve @diabolique hocalarım yarın birer adet mikrofon gönderecekler. Siz de yardımda bulunduğunuz takdirde başka mikrofona ihtiyacımız kalmayacak, hatta uzun yıllar için okulun bu gibi etkinliklerde kullanacağı mikrofon ihtiyacı giderilecektir. Hatta bir adet göndermeniz bile bizim için yeterli olacaktır :)
Saygılar :)
 
Bende de bir adet var, çok nadir kullanıyorum ama orada daha çok iş göreceği kesin. Adres alayım özel mesajla, başka bir ihtiyacınız varsa onu da alayım, belki sağdan soldan bulunacak bir şeydir. Çocukları müziğe yönlendirdiğiniz için de hem tebrik hem teşekkür ederim.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
@hepiphone , @insanatomystic ilginiz ve duyarlılığınız için çok teşekkür ederim. Bu gün @devastator ve @diabolique sayesinde 3 adet mikrofon okulumuza doğru yola çıktı. @diabolique hocamın gönlünden koptuğu için iki adet mikrofon göndermiş. Böylelikle mikrofon ihtiyacımız karşılanmış oldu.
Aslına bakılırsa okulda gerek eğitim öğretim amaçlı, gerek hobi amaçlı kullanılabilecek hiç ekipman yok fakat hepsini zamanla tamamlayacağız İnşallah. Bu sene koro çalışması yapabildim. Seneye hiç vakit kaybetmeden eğitim öğretim başlar başlamaz bu hevesli öğrencilere enstrüman çalmasını öğretmeyi planlıyorum. Kendi korolarına kendi müzik aletleriyle eşlik edecekler :)
 
Valla yapılır bir şeyler. Ben bu sene birkaç müzisyen arkadaşımla kız arkadaşımın öğretmenlik yaptığı köy okuluna gidip hem enstrüman tanıtma hem de bi' müzik dinletisi yapma amacıyla bir şeyler yapmıştım, 23 Nisan'da da yine yapacağız sanırım. Çocuklar daha bağlama bile görmemişlerdi hayatlarında; çello, gitar, bendir vs. görünce çok güzel olmuştu. İmkanınız varsa yapın ya da katılın bu gibi etkinliklere, siz onlardan daha mutlu oluyorsunuz. Garantisi benim.
 
@devastator hocam kesinlikle kayıt koyacağım seve seve :)
@hepiphone hocam çocuklara şimdilik klasik gitar, elektro gitar, kısa sap bağlama tanıtımı yapabildim. Sınıfın en yaramaz öğrencisi bile pür dikkat dinliyor. Mükemmel bir durum. Hatta 8. sınıfların Ses ünitesinde proleksiyona (Milattan önceden kalma ama yarım yamalak da olsa iş görüyor :) ) Cubase'i yansıtıp birlikte ses dalgasını inceledik, frekans ve ses şiddetini dalga üzerinden gözlemledik. Elimden geleni yapıyorum ve bahsettiğiniz üzere gerçekten çok mutluluk verici :)
 
Geç gördüm. Eğer ihtiyacı olan başka arkadaşlar var ise aynı durumda yardımcı olabilirim.
Gerçekten ihtiyacı olan kişilere bir yararımız dokunsa kötü mü olur.
Hocam etkinlikten resimler bekliyoruz. 23 Nisan coşkusunu görmek isteriz.
 
Geri
Üst