Yeni Gitarım - (luthier Erdem Koca)

Hem bir super strat kadar modern görünümlü, hem de semi hollowbody tadını alabileceğim bir gitara denk gelemediğim için, yaptırmaya karar vermiştim.
Bakması ayrı, çalması ayrı bir keyif olan yeni gitarımı bugün teslim aldım. Erdem Bey'in eline sağlık, hayalimdeki gitarı yaptı resmen:)
03.jpg

Gövde Honduras maunu, kapak ağacı flame maple, sap Indian rosewood, tuşe de cocobolo (bu sonuncusu dehşet bir şey...)
 
Tolga abi,
Gitar çok güzel görünüyor. Tahminimce tonu da bu güzellikten aşağı kalmıyordur. Gerçekten insan gözünü alamıyor. Senin adına çok sevindim. Hayırlı uğurlu olur umarım! Videoları sabırsızlıkla bekliyoruz.
Rock On! :D
 
Kadınların yaşı Erdem Koca gitarların da fiyatları sorulmaz sevgili @basss. Lakin manyetiklerin ne olduğunu sormanın bir zararı yoktur herhalde @barrios üstadımız. Güle güle kullanınız, nice butik gitarlara.
Manyetikler DiMarzio hocam. Steve Lukather Transition seti.
Merak eden arkadaş çok, epey mesaj geldi. Custom gitar yaptırmak ucuza çıkan bir şey değil, AMA uzun vadede aslında hesaplı olabiliyor:) Butik gitarlara kadar gittim ben, ama nihayetinde o gitarlara sizin uyum sağlamanız lazım. Bu da pek hoş olmuyor, dünyanın parasını verip de yine belli bir unsurundan memnun olmadığınız gitarlar oluyor neticede.
Ama eğer "yerli malı daha ucuza çıkar" kafasında iseniz bu durumda aradığınız şey aslında custom gitar değil. Ne istediğinizi bilmiyorsanız da cıstom gitardan uzak durmak lazım. Zırt-pırt alıp satamazsınız doğal olarak, zaten kişisel olarak bu kadar emek verilen şeylerin alım-satım piyasasında orta malına dönmesi de aslında hoş değil. Erdem Bey de bunu istemiyor bildiğim kadarıyla, çalacak insanlara özel gitarlar yapmak arzusunda.
Ayrıca, yaptığı işin arkasında duran bir luthier ile kafanızda rahat oluyor. Butik gitar iyi hoş, ama o yapımcılar ile doğrudan temasta olamıyorsunuz bir sıkıntı olduğunda. Erdem Bey'in atölyesi benim evden metrobüs ile iki durak ötede:)
 
Geri
Üst