Manyetik Bağlama Sorunu

'Elektro Gitarlar' forumunda AykanKK tarafından 18 Nisan 2015 tarihinde açılan konu

  1. Selamlar. İki gün önce aldığım Cort KX1Q gitarıma SH4-SH1 manyetik seti takıyorum. İnternetten 2 Humbucker 1V-1T 3 yollu switch için bağlantı şeması indirdim ve bağlantıları yaptım. Şöyle bir sıkıntım var:

    - Tele vurduğumda ses yok.
    - Elimi volume potunun üstüne koyduğumda sadece hum noise var.
    - Elimi hem volume hem köprünün üzerine koyunca ses geliyor. Bu kombinasyon dışında ses gelmiyor.

    Sorun ne olabilir? Yanıtlar için teşekkürler...
     
  2. ortalama 2 ay önce bende ton poduna push pull takmaya çalıştım sonuç rezalet :D montoj şemalarında (şase) olayını ya anlatamıyorlar yada ben anlamamıştım püf nokta şase elektronikten benden daha iyi anlayan bir arkadaşım doğru noktaya 2 şase yaparak sorunu çözmüştü.
     
  3. Switch ile volume potu arasındaki bağlantıda sorun var gibi. Tam olarak böyle oluyor sonuç.
     
  4. Onur sabah kalkar kalkmaz senin önerini denedim, switch ile volume potu arasındaki kabloyu değiştirdim ama sonuç yine hüsran.

    Dünden beri aklımda bir seçenek vardı ve onu denemeye karar verdim. Sonuç? Voila. Şu an sistem normal şekilde çalışıyor.

    [​IMG]
     
    Oguz92 bunu beğendi.
  5. Hahaha. Bunu içerden yapma şansın yok mu?
    Benim gitarlardan birinin devresini ilk kurduğumda ses yok, tremolo ve metal potanslara dokununca dip gürültü. Açtım baktım, switch'ten volume potansına giden kablonun lehimi tam olmamış. Belirtiler aynı olunca o da öyledir dedim. :)
     
  6. İcerden yapamiyorum ya bir turlu :(
     
  7. Aykan kullandığın şema bu mu?

    [​IMG]
     
  8. Aynen abi.
     
  9. Şimdi beni şaşırtan nokta şu ki ben de Cort CR200 alıp manyetikleri değiştirmiştim ama köprüye bir bağlantı kullanmadım. Bence bağlantıları tek tek kontrol et. Mutlaka bir kablo ya temas etmiyor ya da ters bağlandı. Şemadaki köprü şeklinde olan çakışma noktaları insanı yanıltabiliyor.
     
  10. Yahu @Painkiller zaten avatar yapmış bu şemayı şimdi farkettim :D :D
     
  11. Painkiller'ın yaptığı coil split versiyonu olan.

    Şimdi şöyle bir nokta var. Köprüyü çıkarıp baktığımda altında bir topraklama kablosu var ama lehimli değil, havada salınıyor. Mantığı muhtemelen köprü pivot vidası yerine takılınca o kabloya temas edecek şekilde kurulmuş. Ve o kablo ton potansına lehimli şema gereği, bence sıkıntı orda. Ama köprünğn içine erişemediğim için onu pivot vidası yuvasına lehimleyemiyorum, yani o seçenek iptal.

    Onun dışında tüm bağlantıları bir 10 kere falan kontrol ettim. Kesinlikle eksik bağlantı yok.
     
  12. O zaman senin resimdeki çözümden başka seçenek yok galiba :)
     
  13. Abi zaten ton potansı ile ses potansının topraklarını birbirlerine lehimlemiyor musun? Neden sıkıntı olsun, ikisi de toprak. Köprüdeki kabloyu bir şekilde içerden toprağa çekmeye çalışacaksın. Bu görüntü rahatsız etmeyecekse tabii. Beni delirtirdi. :)
     
  14. Oha bir saniye, şimdi gördüm ki o kablo volume a kadar uzanıyormuş, ben onu görmemiş olabilirim. Eve gidince bir bakayım ona.
     
  15. devastator Yahu @Painkiller zaten avatar yapmış bu şemayı şimdi farkettim :D :D


    bende hastalık haline gelmişti bir türlü yapamamıştım sonrasında avatar resmi yaptım rezilliğimi sürekli görüp hatırlamak için :D
     
    devastator bunu beğendi.
  16. bahsetiğim şase olayı o işte mantık işi değil :D
     
  17. Aykan sanırım şaseyi eksik bıraktığın bağlantı da resminde gördüğüm kadarıyla volume üzerinde topraklama olmaması. Yani ton, volume, köprü ve jack toprak hattı tamamen bağlı değil. Arada bir kopukluk var.
     
  18. Aynen abi %99 o mesele, yarın halledeceğim. Herkese çok teşekkür ederim yardımları için :)
     
  19. Manyetikler bozuktur , aldığın zibidiye geri ver.
     
  20. Ahahahah abi bunlar senden aldıklarım değil :D
     

Bu Sayfayı Paylaş