Ampliden Köprü Yayı Sesinin De Gelmesi Sorunu

Merhabalar Turkrock sakinleri.
Başlıkta belirttiğim sorunu biraz açayım. 2-3 gün önce strat gitarımı Ibanez Tbx-15r ile o.d kanalda çalıyordum. Ne olduysa tam da hatırlamıyorum ama ampliden sanki reverb spring yayları aşırı titriyormuş gibi bir ses duydum(Bilmeyenler için: Spring reverbli ampliler çalışırken ampliyi hafif sarsın, ne demek istediğimi anlayacaksınız. ya da bknz:Spring Reverb). Tanrım!!! dedim. Noluyoruz spring reverb e mi bir şey oldu. Yok bir şey olmamış. Benim gitarım mı dandiktir, kulaklarımın pası mı silindi bilmiyorum ama gitardaki köprünün yaylarının titreşimi manyetiklere aktarılıyor ve bu ses ampli den geliyor.
Bu durum ritm çalarken oluyor. 8 yıldır yalap şalap çalıyorum yeni de başlamadım gitara tuşe de değişmedi :)
Acaba ben mi tuşeyi abartıyorum? Gitar mı aşırı titriyor yoksa manyetiklerde mi sorun var?
Manyetiklerden şüpheleniyorum bir süre idare etsin diye ebayden 10 dolara aldım. Dandik ötesi olabilir, picguard soyulmaya başladı bile. Ama idare ediyoruz .
Yarın kısmetse sınavlar bitiyor, bir kayıt alıp sorunumu şenlendireceğim.
Böyle bir sorun yaşayan oldu mu? Çözüm var mıdır?
 
Serum lastiği (artık bulabilmeniz neredeyse imkansız) ya da akvaryumculardan hava hortumu alıp, bunları yay uzunluğunda kesip her bir yayın içine koyun. Alternatif olarak pamuk tıkma vs de olabilir. Sorununuz çözülecektir.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Yayları bir şekilde izole edip denerim yarın. Bu her stratta böyle mi ki?
Tremoloyu pek kullanmıyorum aslında iptal de edebilirim sabitleyerek.
 
Yayların içine birşeyler koyarak engellenebilen bir durum. Ben 5 yay kullanıyorum gitarlarımda. Ancak gergin oldukları için sanıyorum böyle bir durumla karşılaşmadım. Sadece sustain durumunda feedback e dönüyor ses-ki bu da sevdiğim bir olay-. En mantıklısı sünger oluyor ama....

*Gitarla ilgili bambaşka bir durumda olabilir çok düşük bir ihtimal. Yeni tel taktıktan sonra telin uçlarını kesmemek de aynı sese yol açabiliyor mesela :)
 
Son durum
uploadfromtaptalk1429608651444.jpg
uploadfromtaptalk1429608666756.jpg
 
#Aynen blok bayağı ince. Yeni bir gitar alma durumu olduğu için biraz ağırdan alıyorum modifiyeyi.
#Sünger şu haliyle de baya iş gördü. Ama biraz daha takviye yapabilirim.
 
Hiç gerek yok çok basit iki yolu var bunun;

1. Manyetiklerin bass tellere olan yakınlığını tiz tellere olan yakınlığından daha az olacak şekilde yapın. yani tiz tellere yakın basslara uzak. (yada komple indirin manyetiği.)

2. ufo, elektrikli ısıtıcı veya çaycı tamiri yapan elektronik yerlere gidip söketlere geçiririlen makaron isteyin yayların içine makaronu geçirin sorun çözülecektir.
 
Geri
Üst