Dolandırıcılık Girişimi-bu Kişiye Dikkat!

Merhaba Arkadaşlar,
Bugün satılık ilanı olan gitarım için bir takas teklifi aldım. İlk bakışta kaçırılmayacak bir fırsat gibi görünen teklifin arkasından tabi ki bir dolandırıcılık girişimi çıktı.
Teklifte bulunan şahıs Dbz marka gitarıma karşılık Ibanez Jem7v model bir gitar teklif ediyordu ve telefon konuşmamızda olsun, whatsupp yazışmalarımızda olsun gitarın Japon yapımı orjinal Ibanez olduğunu tekrar tekrar dile getirdi. Ben de forumdan saygın bir üyemize konu hakkında mesaj atarak yardım istedim ve kendisi sağolsun zaman ayırdı ve bana teklif yapan kişinin kendisine de teklifte bulunduğunu ancak aynı gitarı replika olarak sunduğunu belirtti.

Ben bu mevzuyu herhangi bir kaybım ya da zararım olmadan atlattım ancak ortalıkta utanma, arlanma bilmeyen, haksız kazancı normal gören ve bu uğurda herkese sırnaşabilen karaktersiz insanlar olduğuna canlı şahit oldum. Aman dikkatli olun, zarar ne kadar küçük olursa olsun bu karaktersizlere gidecek her kuruş can acıtır.

Not: Arkadaşlar, malum şahıs ile yaptığımız telefon görüşmesinde kendisinden aldığım sözler doğrultusunda kişisel bilgilerini siliyorum. Ancak telefonda da belirttiğim gibi, aynı gitarı karşısındakini maddi zarara sokacak şekilde satma veya takas etme girişimi olduğu taktirde mahkeme kanalı ile ceza almasını sağlayacağımı da tekrar belirtmek istiyorum.
 

Dosyalar

  • Orjinal.jpg
    Orjinal.jpg
    88.2 KB · Gösterim: 734
  • sahte.jpg
    sahte.jpg
    140.7 KB · Gösterim: 716
  • Screenshot_2015-04-21-22-51-44.png
    Screenshot_2015-04-21-22-51-44.png
    135.2 KB · Gösterim: 735
  • Screenshot_2015-04-21-23-34-42.png
    Screenshot_2015-04-21-23-34-42.png
    165 KB · Gösterim: 713
  • Screenshot_2015-04-21-23-34-52.png
    Screenshot_2015-04-21-23-34-52.png
    159.6 KB · Gösterim: 972
Son düzenleme:
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Ne kadar da mütevazi ve efendi bir konuşma tarzı varmış yahu?! Gerçi DBZ'e JEM takas teklif etmek de ilginç bir durum. İyi bulaşmadan geçmiş gitmiş bari.
Evet hocam, teklif ettiği takas çok anormal olduğundan kendisine gitarının değerinin benimkinden çok yüksek olduğunu, gitarını sattığı taktirde benimkinden iki tane alabileceğini, kendimi hak yiyen fırsatçı bir insan gibi hissetmek istemediğimi defalarca söyledim ama arkadaşın niyeti aslında beni hiç etmekmiş :)
 
Bu sahtekarlar yüzünden artık alışverişler zor oluyor hele işin içinde takas ve farklı şehirler varsa :) ne kdar rahat cümle kuruyor yüzsüz para önemli değilmiş umarım başka bir sahtekara denk gelirde birbirlerini dolandırsınlar :)
 
Sahte gitarlar oldukça arttı son zamanlarda. Ama ne hikmettir truss rod kapaklarından ele veriyor genellikle. Gibsonlarda da truss rod kapağı orjinalde çan şeklinde ama sahteleri üçgen şeklinde yapılmış. Bilen biliyor ama bilmeyip huylanan arkadaşlar google amcaya "HOW TO SPOT FAKE GIBSON" Yada marka model ne ise yazsınlar en azından fotoğraflara bakarak anlaşılır bir şeyler.
 
Para önemli değil diyen adamdan kaçmak gerek, kapitalist bir düzen topluma hakim, sizi tanımayan birine zarar edeceğini söylemenize rağmen para önemli değil diyorsa arkanıza bakmadan uzaklaşmanız gerek. Geçmiş olsun, ucuz yırtmışsınız :) umarım başkasına denk gelmez..
 
Her ne kadar hakaret ve tehdit edici ifadeler barındırsa da koju hakkında gerekli bilgi ve sonrası için belgeleri barındırdığı için metni kaldırmıyorum. Gerekli uyarı verilmiştir, devamı da gelecek gibi görünüyor.
S.a Beyler hepinize günaydın .. Lan Bak beni dinden imandan çıkartcan şimdi zibidi Ben sana bu gitar bana hediye geldi ve ben bu gitarın seri numarasını sorgulattığımda bu gitar gözüküyor dedim mi demedim mi ? dedim dimi .. sonra gelelim konuşmanın devamına sen bana gitarın fotoğraflarını at ben anlarım dedin mi ? dedin .. sonra ben sana fotoğrafları attığımda takası kabul ettin mi etmedin mi ? ettin .. Be yavşak şimdi buraya gelip dolandırıcı falan fıstık götüm ayakları yapma! seninle konuştuk o kadar ve benim sana tekrar tekrar gitar hediye geldi sadece seri numarasından sorgulattım dediğim halde.. Ne buradan sıkıyon millete ? Üstelik sana Japon yapımı dediğim doğrudur .. gitar japon yapımıdır ve bir replika gitarda böyle tonlar ilk defa duyuyorum Bide orjinal japon yapımı demişim .. Gitarla kimse zengin olmaz kardeş olsaydı şimdi sana burada ben bu konuşmaları yapmazdım .. Üstelik bu olayıda bence bi düzeltmelisin yazdıkların falan .. Katiyen Sana Konuşmlarda Bu gitar Orjinal japon yapımı diye bir kelime kullanmadım .. Kullandığım Kelime... -Hediyedir Orjinalliği hakkında birşey diyemem seri numarasından gitar çıkıyor dedim . . He bu suçlamayıda çok ağır buldum inş temizlersin .. zaten yazışmalarda yukarıda konuşulanlarıda sen ben ve allah biliyor . -Resim -İsim soyisim -Numara herşeyi vermişsin zaten bence kaldırmalısın ;) (Hodrimeydan) diyorsanda hiç sıkıntı yok .. İpini koparan sağa sola bloglara birşeyler yazıyor :D Eğer Amaç seni dolandırmak olsaydı kardeş bu kadar şeyi zahmet edipte yazmazdım emin ol ;)
 
En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş:
Bak bu yukarıda yazdıklarının hepsi "dolandırıcılık" fiilinin itirafıdır. Üzerine de hakaret etmişsin, bu adam sana dava açsa rahat rahat demir parmaklıklar ardında bağlamaya başlatır. Aklını başına al.
 
Gitarının replika oldugunu açık ve net olarak arkadaşa söyledin mi?
Cunku gitarın seri numarasının kendisi gibi orijinal bir gitardan kopyalanmıs olabileceğini bildiğin halde halen açık ve net konusmuyorsun. Su yukarıda yazdıkların ikna edici değil. Ya tutarsa yapmıssın tutmamıs.

Bu tamamen dolandırıcılık yorumuna sebep olabilecek bir yaklaşım ve bu sebeple konuyu açan arkadaşı haksız göremezsin.Hakaret etmeye ise hiç hakkın yok. Hakaret edilecek adam profilini sen çiziyorsun zira.

Bununla birlikte konuyu açan arkadaşımında sadece ilan bilgileri ve gitar resimleriyle açması daha ileri bigiyi soran insanlarla özelden paylaşması daha doğru olurdu gibi geliyor.
Ne kadar haklı da olsa -hatta sonuna kadar haklı- ortada kesinleşmemiş bir fiil var ve bu derece ifşa için yeterli değil. Böyle adamları haksızken haklı yapmayalım.
 
Son düzenleme:
Bir gitarin replika oldugunu belirtmeden satmaya kalkmak, hele ki dbz saticisinin "hak yemek istemem" lafindan sonra "3un 5in lafinda degilim" tarzinda kendi gitarini orjinal gibi pahali gosterip mutevazi oluyorum ayaklari yapmak, acik ve net bir sekilde "bunu sana mutevazi bir sekilde iteliyorum" demektir.
 
Arkadaslar ben oraya yazacağımı yazdım .. konuşmaları oda biliyor kendisi ile yaptık . Resim isim numara bunlar yapılmayacak şeyler . Gelmiş 36 yaşına ama herif nasıl hareket edeceğini bilmiyor bir kere daha diyorum ben ona açıkladım durumu ve benden resim istedi onuda attım direk neden kabul etti madem sahteymis. Bende ona emin değilim dedim sonuçta seri numaradan çıkıyordu gitar . Ama o ama baska sonuçta çıkıyor ..
 
Şimdi de dolandırıcı diyor .. ortada dolandirma varmı ? Takas alışverişi var mi ? Yok .. yani bunun da uzamasına gerek yok .. kaldırsın olsun bitsin acicaksada. Yaşına göre davranıp açsın böyle bir şey isim resim vs koymadan ..
 
Geri
Üst