Amfiyi Bilgisayara Bağlayıp Nasıl Kayıt Alabilirim?

Böylesine genel soruları hazıra konma amacıyla birilerine sormaktan ziyade internetten araştırmayı deneseniz çok daha iyi olmaz mı? google'a gerekli anahtar kelimeleri yazdığınız anda detaylı kaynaklar karşınıza çıkacaktır.
 
derin bir kuyudan bahsediyorsun. öncelikle kayıt konusunda tecrüben varmı? hangi programları kullanıyorsun? ses kartın donamının nedir? yazarsan ona göre açıklama alabilirsin.
bilgisayara amfiyi bağlamakla iş bitmiyor
 
Benden sana bir tavsiye, bu tarz sorularda soru sorduğuğun ekipmanın modelini vs. belirt ki bilerek yardımcı olalım.

Varsa kulaklık (phone, headphone) çıkışından bilgisayara girebilirsin. Line out olduğunu sanmıyorum ama bahsettiğin çıkış normalde budur. Preamp out diye de geçebilir. Her neyse bunlar büyük ihtimal yoktur zaten. Gitar kablosunun ucundaki jaka, bilgisayardaki mikrofon girişine girecek şekilde uç küçültücü takman lazım, bilgisayarın kendi içindeki dandirik ses kartına gireceksen. Sonra bir müzik yazılımı kullanmayı öğrenip, girişlerini çıkışlarını belirleyip kaydı başlatacaksın. Programları öğrenme kısmını da bir zahmet araştırıver, daha önce çok yazıldı çizildi, sakın ha hazırcı olmaya alışma.

Bunlar teoride yapman gerekenler.
Pratikte ise yüzünü ekşitecek bir sürü şey çıkacak karşına. Buraya kadar yap, gerisini de yazarız. Sorduklarına cevap bunlar zaten :)
 
guitar rig edin. anahtar kelime torrent. torrent mevhumunu bilmiyorsan torrent nedir? di mi? kayıt için amfi değil kulaklık gerek. bir de gitar değil de tuşlu çalıyorsan bir midi klavye al. ableton live edin. mikrofon ve gitar kaydı yapacaksan mixer gerek. bende behringer var. amatör ruh için gayet yeterli. yani sadece amfi ve pc ile elde edeceğin bi şey yok.
ayrıca avatara gibson koyup adına bass diyen biri olarak mekanik tabiatlı biri olduğunu düşündürttüğünü belirteyim.
 
Geri
Üst