Digitech Ex7 Hakkında

selam arkadaşlar hem volume hemde whammy olarak kullanılabilen bir pedala ihtiyacım var acaba bu pedalın çalışma şekli, switch ine basılmadığı zaman volume olup, bastığınızda gerekli ayarları yaptıktan sonra whammy oluyor mu, kullanan, yada bilgisi olan arkadaşların mesajlarını bekliyorum
 
Digitech EX7 bir süre kullandım. Sadece whammy için istiyorsanız bence direkt whammy almaya yönelin. Her düğme birden fazla parametreyi kontrol ettiği için alışkanlık kazanması kolay bir alet değil. Ben birşey yapacağımda sürekli altındaki açıklayıcı şemaya bakıyordum. Bir süre sonra sıkıcı oluyor.

Volüm pedalı olarak kullanabilmek için 7. ayarı seçmek gerekiyordu sanırım ama tabii bu bir preseti amaç doğrultusunda kullanmak oluyor. Yani gerçek bir volüm pedalı yerine geçmez. Şöyle ki eğer böyle ayarladınız diyelim, ve whammy istediğinizde işi gücü çalmayı bırakıp yere eğilip whammy i ayarlayıp tekrar devam etmeniz gerekiyor. Pratik değil.

Distortion modellemeleri wah/whammy gibi ana efektten bağımsız çalıştırılamıyorlar. Bu bence sıkıntı bir durum.

En basitinden keşke Boss GT 8 gibi pedala basınca wah / whammy aktifleşse, bir daha basıp kapatınca pedal volüm pedalı olarak devam etseydi çok güzel olurdu. Ama EX7'de olmuyor maalesef.


Benim favori efektim bu alette synth swell'di.
 
Aletin footswitch girişi var baktığım kadarıyla bu girişten bir footswitch pedalı girip boss fs-5 tarzında , böylece whammy voluma arasında geçiş yapabilirsiniz aralarında
 
Geri
Üst