Yamaha Psr 28 Klavye Fiyatı Bilgilendirmesi

Selam forumdaşlar

Şehir değişikliği yapan komşum bana Yamaha psr 28 model bir klavye hediye etti.Lakin ben tuşlu çalgılardan anlamam.Dolayısı ile piyasası nedir ne değildir bilen duyan varsa yardımcı olmasını rica ediyorum.

Özelden de yazabilirler burada da paylaşabilirler.Bende ortalamasına göre uygun bir rakama vermek isterim.Benim işime yapamayacak çünkü.
 
Yamaha pss/psr ler özel ilgi alanıma giriyor. Bir ya da iki operatör fm synthlerdir. Bu aletler gerçek synthtir. Davulları sample sestir.

Üstlerindeki hoparlörden duyduğunuzda bişeye benzemez ama güzel bir efektlendirme ve hoparlörden dinlediğinizde efsane aletlerdir.

Üstlerinde ritm ve otomatik eşlik olur.

Davulları güzeldir ve eşlikleri dinlemek aranje konusunda güzel ipuçları verir. Okul gibi aletlerdir.

Bazı serilerin arkasında midi çıkışı mevcuttur. Midi keyboard olarakta kullanılabilirler.

Tuşları mini olanlar bugünkü microkorg vs gibi aletlerin tuşlarına yazıyla beş çeker. Büyük tuşlu olanlar ise bugün maalesef göremediğimiz bir synth action tuş kalitesine sahiptir.

9-12v adaptörle çalışırlar. Gitar pedalını çalıştıran adaptörler bu serileri çalıştırır. 1 amper(1000mA) civarı olan 9v adaptörler işi görür.

Pille kullanılabilirler. Pille çok uzun bir süre kullanılabilirler.

Kendi stereo hoparlörleri bulunur. Genellikle 2x2,5W ya da 2 x 5W gibi güçlerde olur. Basları pek yoktur. Sisteme aletten girdiğinizde çıkan bas şaşırtır.

Kasa plastiktir. Sliderlar, düğmeler ve aletin konstrüksiyonu bugünün standartlarına göre inanılmaz kalitelidir.

100- 250tl arası eder durumuna göre.




http://www2.yamaha.co.jp/manual/pdf/emi/english/port/PSR28E.PDF
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Merhaba

Detaylı kontrollerini yapacağim daha yeni geldiği için bilmiyorum.Adaptörün çalıştığını lakin sadece fişe giriş kısmı koltuğun ayağına sıkıştığı için koptuğunu biliyorum o kadar :) ilan koyacağım ama önce ben bi tuşlarda sorun var mı yokmu bakmam lazım en azından... bir iki güne ilanda detaylı resimleri eksiği gediği var mı yokmu hepsini paylaşmış olurum.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
doğrudur üstadım... arkasında olabilir demişti sevgili Kutay lakin ben daha bakmadığım için bişi diyemem.O yüzden bilginize danışmak istedim.
 
doğrudur üstadım... arkasında olabilir demişti sevgili Kutay lakin ben daha bakmadığım için bişi diyemem.O yüzden bilginize danışmak istedim.
Ben netten manuel'ini inceledim. Cihaz çok amatör seviyede olduğu için ; adamlar bırakın midi out'u, line out bile koymamışlar alete. Sadece headphone çıkışı var. Bu arada bu cihazın ilk üretim tarihi 1990.
 
Hediye edileni, gerçekten ihtiyacı olan bir gence hediye ederseniz kendinize ve o kişiye büyük bir iyilik yapmış olursunuz. Bence çok güzel de örnek olmuş olursunuz.

Keyifli forumlar dilerim.
 
Hediye edileni, gerçekten ihtiyacı olan bir gence hediye ederseniz kendinize ve o kişiye büyük bir iyilik yapmış olursunuz. Bence çok güzel de örnek olmuş olursunuz.

Keyifli forumlar dilerim.

Teşekkürler dikkate alacağım. Lakin forum da o kadar çok hediye edilip satılan gitar , ampli ve bilimum malzeme var ki :) herkes hediye etmeye kalksa siteyi amme hizmeti merkezi olarak adlandırmak gerekli.Dediğim gibi güncel piyasası ile ilgili Kutay bey ortalama bişi söyledi.Ben aha kontrollerini yapmadım basmayan tuş vb var mı yok mu ? ona göre fiyat verip değerlendirmeyi düşünüyorum.

Aslında açık konuşmak gerekirse bana hediye eden kişi ortalama 20 senelik komşum. Hani yakın çevremde ilgili birisi olsa eyvallah ama 17 milyon nüfuslu İstanbul'da tanımadığım birine de hiçbir şey hediye etmem :) umarım dürüstlüğümden dolayı yargılamazsınız.
 
Geri
Üst