M-audio M-track 2 Ses Sorunu

Ses kartı sinyali alıyor bunu hem kartın üzerindeki ışıkların değişmesinden hemde cubase 5 teki panelden görebiliyorum. Fakat kayıda bastığımda kayıt olmuyor. Bunların yanı sıra önceden on board ses kartı ile kaydettiğim sesleri de dışarıya vermiyor. Yani özetle ne kaydediyor nede sesi dışarı veriyor. Yapmam gereken veya kontrol etmem gereken noktaları söylerseniz çok sevinirim.
 
Genelde programı ilk açtığınız sırada bir eksiklik varsa belirtiyor bunu Cubase diye biliyorum.

Belki output kısmında sıkıntı olabilir. Yani ses kartının değil, Cubase ayarlarında bir eksik olabilir. Devices sekmesinden, devices setup'a girip, control panel'den halledebilirsiniz diye umuyorum. Ses kartınızı Cubase'de seçtikten sonra control panel'den girişleri çıkışları ayarlayın. Sonra kapatıp açın bir bakalım.

Bir de, masaüstünden kayıttan yürütme aygıtları ve kayıt aygıtları kısmında ses kartınızı seçmeyi unutmayın.
 
Kanal içindeki monitör özelliği açık mı peki? Yani nasıl kayıt alıyorsunuz bilemiyorum ama eğer çaldığınızı duyarak (bilgisayardan işlenmiş ses, son ses) kaydediyorsanız, monitöring açık demektir. Kayıtlı sesi oynatırken bu açıksa ses çıkmaz. Gerçi siz direk kayıt olmuyor demişsiniz.

Programı ilk açtığınız sırada herhangi bir ayar kısmı, ya da şu şu seçili değil gibi bir şey gelmiyorsa, sanırım aklıma gelen başka bir şey yok :) Umarım sonuca ulaşırsınız.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
dediğiniz gibi monitör özelliği kapalı açık iki türlüde denedim bi değişiklik yok. ses kartını daha dün aldım ondada problem yoktur heralde diye düşünüyorum ama bi yere varamıyorum..
 
Geri
Üst