Amfi Kalitesi Prosesörü Çok Etkiler Mi ?

P

pseudohendrix

Arkadaşlar Roland Micro Cube amfim ve Boss ME-50 prosesörüm var. Gitar olarak da GRG170DX'im var ve tonları yeterli gelmiyor. Amfimi satıp 81-85 set alsam ve gitara taksam, amfim yerine de ucuz 50 100 liralık bir amfi alsam kötü mü olur ? Amfi farkı çok etki yaratır mı ?
 
İkisini de yapma. Amfin kötü değil aslında. Sadece sen amfiyi ve prosesörü hatalı kullanıyorsun. Roland MC zaten modelleyici bir amfi, prosesörün amfiye dönmüş hali gibi düşün. Sen ona bir de prosesör bindirince işler karışıyor tabii.

Öncelikle, amfini tek, prosesörsüz olarak kullan, iyice kurcala. Prosesörünü de normal bir amfide dene, iki durumda elde ettiğin tonları karşılaştır. Hangisinin performansı daha vasat gelirse onu satar, değiştirirsin.
 
Kullandığın iki cihaz da COSM modelleme teknolojisi kullanıyor. Aslında hemen hemen aynı olan iki cihazı birbirine bağlamış oluyorsun. Ayrıca ton konusunda micro cube hoparlor çapı kucuk olduğu için dolgunluk vermiyor. Tavsiyem eğer micro cube'u taşımıyorsan biryere , dışarıda kullanmıyorsan onu satıp minimum 10inch yada 12 inch speakerı olan, dijital modellemesi olmayan ve send/return fx girişleri olan bir anfi alman.
 
Pod hd500 var bende kulaklıkla çalmak rahatsız ediyor biraz, eğer çok bütçe vermeden bu kaliteyi hoparlöre verebilirsem çok iyi olur rock türevlerinde takılıyorum belki azcık metal
 
POD HD500'e doğrudan speaker bağlayamazsınız. O yüzden, send-return girişleri olan bir ampli seçin ve POD'u return girişinden bağlayın. Ampli konusunda ise, Rock-Metal için Peavey'in Valveking serisinden uygun bir model, Randall RD-5, belki bir Marshall (Marshall modeli konusunda @hackeiommi yetkilidir :) ) önerilebilir.
 
Prosesör ile ampli gerekli değil çünkü bütün ton ve karakteri prosesörden alıyorsun, bence ampli yerine referans monitör almak daha mantıklı.
 

Yazmayı da unutmuşum :D
Çok para vermeyeyim ama iş de görür bir amfi olsun dersen, ikinci el bir 30 cm. çaplı hoparlörü olan amfi kovala. Hele bir Peavey TransTube bulursan affetme. Marshall'ın MG'lerinde fx looplu (MG50 gibi) veya Ibanez'in TBX'lerindn bir model olabilir. Aman Spider, Cube gibi modelleyici amfilere girişme! Başlıktan sonuç bellidir sanırım.
 
POD HD500'e doğrudan speaker bağlayamazsınız. O yüzden, send-return girişleri olan bir ampli seçin ve POD'u return girişinden bağlayın. Ampli konusunda ise, Rock-Metal için Peavey'in Valveking serisinden uygun bir model, Randall RD-5, belki bir Marshall (Marshall modeli konusunda @hackeiommi yetkilidir :) ) önerilebilir.
Pod'u direkt olarak monitöre bağlayabilirsiniz. Bunun için ses çıkışını 'direct' olarak seçin. Modelleyicileri mümkünse ampli ile değil, frfr ses sistemleri ile kullanmak gerekiyor zira modelleyiciler aslında (gerçi değiştirebilirsiniz) mikrofonlanmış ampli/cab'den gelen sesi modelliyorlar, direkt ampliye bağlamak gerekiyorsa da ya prosesörün ampli ve cab simülasyonunu kapatmak, normal girişten giriliyorsa amplinin clean kanalını seçmek, ya da varsa amplinin line-in girişinden girmek öneriliyor.
 
Eğer sabit kullacağım diyorsan referans monitörde bir seçenek olabilir hocam bilgisayar üzerinden Guitar Rig yada Amplitube benzeri programlarla da tonunu destekleyebilirsin.
 
sadece evde çalmak için referans hoparlörler biraz pahalı geliyor bana yani sonuçta hobi olarak yapıyoruz bu işi fiyat kalite olarak önerebilceginiz çok tuzlu olmayan hoparlör var mı peki benim için
 
Alesis elevate 3 ikinci ellerini 300TL civarına alabilirsiniz. Şu an micro cube 500TL civarında sanırım onun yerine bu değerlendirilebilir. 1 sene sonra amfi bana yetmiyor derseniz monitör için bu en az 3 sene olur.
 
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

Prosesörü bir süre amfinin Aux In kısmında kullandıktan sonra sesin kalitesiz geldiğini farkettim ve inputtan kullandım. Bu sefer de COSM Pre-Amp'larından gelen seslerin çoğu saçma oluyordu, ya aşırı boğuk, ya çok tiz geliyordu. Sadece bir Pre-Amp'da kullanıyordum (JC-Clean). O da yetersiz gibi geliyordu.

Sadece amfimin tonu tatmin etmiyor çünkü güçlü bir gain alamıyorum, prosesörü bağladığımda yine daha istediğim tonları alabiliyorum ama bu sefer de prosesörün bir çok pedal modellemesini kullanamıyorum. Bu sefer de onlardan fazla bass - tiz ve gürültülü sesler çıkıyor.

Prosesörümü başka bir amfide deneyeceğim. Sanırım amfimi satıp düz ve sesi kaliteli bir amfi almalıyım.

Prosesörü Micro Cube'de düzgün kullanabilmenin bir yolu varsa yine daha iyi olur ancak sanırım mümkün değil.
 
Prosesör ile ampli gerekli değil çünkü bütün ton ve karakteri prosesörden alıyorsun, bence ampli yerine referans monitör almak daha mantıklı.
fx loop lu anfi gerekir referans monitörü anfi yerini tutmuyor ayrıca direkt olarak referans monitörlere prosesör bağlamak referans monitörün kullanım amacına da ters olur...prosesörün modellemelerini en transparan şekilde almak için tech 21 power engine anfi alınabilir ya da...
 
Geri
Üst