B.b.king Vefat Etmiş ..

:( valla çok üzüldüm ben bu adamın şarkılarıyla büyüdüm desem yeridir. Blues da efsane bir adamdı.
Geçenlerde doktora gitmişti sonra tekrar çıkmıştı ama demek ki bir fayda etmemiş..
 
O gitarıyla konuşan adamdı ,çok az gitarist onun yakaladığı duygu dolu tonları yakalayabildi :( ilk gitarının ismini Lucille koymuştu onunla sohbet ediyorum çalarken diyordu ..
 
Abi bu adam ve buddy guy muddy waters en sevdiğim adamlar ne para için ne gösteriş için ya adamlar müziğin hakkını vererek iş yaptılar yıllarca.
Bu adamların çaldıkları parçaları dinlerken insan kendinden geçiyor daha da yetişmiyor böyle adamlar aslında amerika da alt yapı devam ediyor tabi ama yine de bbking buddy guy bu adamların eline kimse su dökemez
 
Ne adamdi be!
Böyle bir ses, böyle duyguyla gitar calan ve ayni zamanda bu kadar alcakgönullu biriydi.
Bir konserin yanindaki genc gitaristen bir övgu aliyor ve söyledigi sey ise, böyle konusmaya devam edersen kalkip giderim.
Kisa sayilamayacak bir ömur ve harika eserler.
Tesekkurler B.B. King, hayatima renk kattigin ve blues muzigini bana sevdirdigin icin.
Cocuklarimda senin sarkilarinla buyuyecek....
 
Sanırım bu yaz ya da artık en kısa zamanda, BBking onuruna eric clapton,buddy guy,robert cray,jimmie vaughan,warren haynes,joe bonamassa ve blues ekibi bir konser verirler ya da bu yıl crossroads düzenlenirse orada yaparlar muhtemelen. Adamlar kendi aralarından giden birine çok saygılılar her yıl anıyorlar onuruna müzik yapıyorlar unutulmuyor, unutturmuyorlar da.
 
İlk elektrogitar çalmaya başladığım zamanlarda saatlerce dinlerdim, backing track'leri üzerine onun gibi çalmaya çalışırdım müzik dünyası çok büyük bir ustayı kaybetmiştir, üzgünüz.
 
Daha ilk notada kalbi titreten bir gitarist olarak gördüm hep, 2010 Crossroads'ı internetten izlemiştim, finalde yeni ve eski jenerasyonla aynı sahnedeydi gözleri dolduran bir tablo vardı, o gün sahneye baktığımda Kral ve birkaç ismin daha yakında sahneden ineceğini hissedip duygulanmıştım baya. Bütün büyük müzisyenler diğerlerinin öğretmenidir aslında, amatör olsun prof. olsun müzik yapan özellikle gitar çalan herkesin kalbine az çok ama mutlaka dokunmuş bir üstadı kaybettik.

Bir ışık söndü daha çok ışık yanar umarım.
 
Geri
Üst