Enteresan ''alım''cılar

Ekipman satışı için en etkili ve sorunsuz yöntem sizce nedir?

  • Belli başlı sitelerden güvenli satış yöntemi.

  • Ön ödemeli, sonra kargo.

  • Yüz yüze elden satış.


Sonuçlar sadece oy verildikten sonra görüntülenebilir.
Son oluru ne kadar'cılar dadandı bu aralar.
Ama iyi alıştım keratalara. Her gün bir mesaj gelmezse üzülüyorum:)

:) Bunu ben bazen yapıyorum pazarlık yapmayı sevmediğim için. Hani pazarlıktan kastım "yaa bu fiyata yapalım, şu olsun, hadi hadi" falan olayları hiç sevmem. Bakıyorum fiyat hafif yukarılarda (tabi bana göre) son fiyatı soruyorum, söylenen fiyat uygunsa tamamdır yok değilse eyvallah :)
 
Sonunda şöyle bir pişkinliğide gördüm,
Sahibinden üzerinde açtığım ve 100 lira isteyip fotoğraflarını koyduğum bir ilanıma yazılan mesajda, aynı fotoğraflarda yarım yamalak çıkan ve 2.el piyasası yaklaşık 1000 lira olan ekipmanı da hesaba dahil ederek, 100 lira 2 alet için değil mi? diye bi soru aldım.
Dalgamı geçiyorsunuz ? dediğimde, aletler çalışıyormu? size nasıl güvencem? diye bir cevap aldım. Elim ayağım titredi bi an.
Bunu yazan Efe isimli arkadaş buralardaysa sevgiyle anıyorum.
Bismillahirrahmanirrahıym La Havle Vela Kuvvete İlla Billlahil’Aliyyil’Azıym.
 
Bende boss un eski power supply psm-5 pedalı vardı. Hiç bir işime yaramıyor piyasasıda olmayan pedal diye düşünerek kargoyuda üstlenerek 50 tl ilan vermiştim. 10 lira fiyatlı teklif aldım... Arkadaş kısaca hayrına pedalı vermemi istedi :) Ticarette ahlak malesef bazı kişiler tarafından önemsenmiyor.
 
Konuya biraz ters, ama bence alıcıların yaptığı bu hakaretlerin kaynağı çoğu zaman satıcılar. Yani hakaret eden biri değilim ama genel gözlemlerimden söylüyorum bunu. Bu ikinci el piyasasına bir komisyon tarafından bir oran getirilmesi taraftarıyım. Atıyorum mesela ürün 1200 tl sıfır olan bir şey. Diyelim ürünün garanti süresi 2 sene, 24 ay. sene boyunca kullanılan her ay 25 tl azalsın ürünün fiyatı. garanti bittiği anda 600 tl sabitlensin. Her taraf alım satımını bu kurallar çerçevesinde yapsa. Böylece;
Hem ürünü alıp çabuk vazgeçen kullanıcı zarara girmez
Hem de abuk fiyatlarla karşılaşan alıcı küfür etmez.

Sizin öneriniz kulağa hoş gelse de uygulanabilir bir şey değil. Bana göre bu işlere fazla takılmanın da anlamı yok. 2000'li yılların başında millet enstrümanların ABD fiyatları ile Türkiye satış fiyatları arasındaki uçurumu görünce ilk şoku yemişti. Yıllar geçtikçe bunun baskısı ile piyasa nispeten normale dönmeye başladı.

İkinci el olarak ürün satan kişi haklı olarak sattığı ürün için bir değer biçiyor kendince. Fiyatı beğenmiyorsanız veya gereksiz pahalı buluyorsanız almazsınız olur biter. Satamayan satıcı da gerçekten o cihazdan gelecek paraya ihtiyacı varsa yeni bir değer belirlemek zorunda kalır.

Hakaret, küfür falan boş işler bunlar... :)
 
Arkadaşlar ben farklı tarafından bakmak istiyorum olaya..Tabiki küfür edilmesine hakarete sonuna kadar karşıyım..Alet arkadaşındır satmıyorsa kendisi bilir ama bir alıcıysam pazarlık yapmak benim sonuna kadar hakkım..Geçen gün karşılaştım sıfırı 1000 tl olan cihaza arkadaş 1200 yazmış..Ben de sordum 700 tl verirseniz alabilirm diye..Size göre ben öö kaka bişey yapmış olabilirim ama emin olun çoğu arkadaş pazarlık payı bırakarak veriyor ilanlarını ve ben de parayı çöp te bulmadım..Ne kadar uygun fiyata alabilirsem o kadar mutlu olurum..Bu da duruma benim bakış açım...
 
Pazarlık yapmakta bence sakınca yok. Sattığı ürün için 1,000 TL fiyat biçmiş birine 500 TL de teklif edebilirsiniz. Bence bunda sakınca yok. İşinize gelmiyorsa "hayır" der geçersiniz. Zaten bence artık ekipman peşinde koşmak yerine mümkün olduğu kadar enstrüman hakimiyetini geliştirip bol bol üretmeye vakit ayırmak lazım. Gerisi boş. Dünyada yüzlerce drive, modülasyon ve delay efektleri hem rack olarak hem de pedal olarak mevcut. Hepsi üç aşağı 5 yukarı birbirinin aynı. Ama sanki aralarında gece ile gündüz arasındaki gibi fark varmışcasına tartışmalar dönüyor.

Bence vaktiniz değerli. Bazen görüyorum, forumlarda ekipman üzerine yapılan tartışmalara harcanan vakte üzülüyorum gerçekten. Bu tip ortamları bilgi alışverişi için kullanmak daha doğru olur. Yoksa ben veya başka biri istediğim ürünü istediğim fiyatı biçmek kaydı ile satmak isteyebilirim. Kime ne....

Uzun lafın kısası...

Bir ürünün fiyatını beğenmiyorsanız bakar geçersiniz. Günün birinde ihtiyacınız olan şey eninde sonunda istediğiniz fiyata sizin olur. Önemli olan yukarıda da belirttiğim üzere ekipman özellikleri ve fiyatları hakkında uzun uzun tartışmak yerine sahip olabildiklerimizle somut şeyler yapmaktır.

Tabii ki bana göre....

Sevgiler
 
Valla hocam bir sürü ornek var ama nacizhane en çok basıma gelenler `` elden alsam su kadar olurmu ``tarzı konuşan oluculer.. (Sanki elden alinca bana bir faydasi var) Bu tipler genelde sahibinden sitesinde oluyorlar.. Bizim turkrock ta da analog pedal tedavülü var.. Ne satarsan sat ıvır zıvır pedal teklifleri mesaj kutusunu dolduruveriyor yahu kullanmayacağını pedali niye alırsın be birader.. Ama bir gerçek var müzik aleti piyasası resmen ölmüş sifirin üçte birine fiyat veriyorsun alan yok. Analog pedallar fora​
 
Bir iki tespit yaptım.
İlanda yazmışım, çalışmasında sorun yoktur diye, resim eklemişim ki kozmetik olarak da sorun olmadığı anlaşılsın diye. Ne yazdıysam onu soru haline getirip geri soruyorlar.
Bir de kilit cümle var.
"Ürün/pedal/gitar vs. vs. duruyor mu"
*Analiz 1: Şunu tecrübe ettim. Duruyor mu diye yazanlar bir daha mesaj atmıyor.
Şöyle şöyle, böyle böyleyken şu kadar fiyata olur mu diye cevap atanlara(ilanda pazarlık payı yoktur yazmama rağmen) tamam hadi o fiyata olsun diyorum.
*Analiz 2:Şu fiyata olur mu diyenler de geri dönüş yapmıyor.
Beyaz atlı alıcımı bekliyorum :p
 
:) 1-2 yıl önce alınık Fender Champ 600 ilanıma " 500 versem kabul eder misin? " diye mesaj gelmişti. Hakikaten okumaya üşenen ve okumayı sevmeyen bir ülkeyiz yazık :)

Bence okumuştur, anlamıştır ama anlamazlığa alır gibi pazarlık etmiştir. Bazıları ne fiyat yazarsan yaz, "x lira versem olur mu? - kabul eder misin?" gibisinden mesajlar atıyorlar.
 
Geri
Üst