Effects Loop Pedal Açıp Kaparken "pop" Sesi

'Elektro Gitar Ekipmanı' forumunda midnite_trilogy tarafından 21 Mayıs 2015 tarihinde açılan konu

  1. Amfi Marshall Dsl5c forumdan aldım kısa süre önce. Effects Loopa bağlı pedalı açıp kaparken ses geliyor "pop" şeklinde. Deneme yaptığım pedal Hall of Fame T.C Elk. Bu pedalın açıp kapa esnasında sessiz olması gerekmiyor mu? Amfiye önden bağlayınca sorun yok bu arada. Lambalı amfilerle pek tecrübem yok benim cahilliğim olabilir mesele.

    Aynı şekilde loop a Mxr Phase90 bağladım onda da daha az olmakla beraber aynı ses geliyor. Problem büyük ihtimal amfi kaynaklı gibi. Ama asıl önemlisi böyle mi icat edilmiş sonradan çıkan bir arıza mı var?
     
  2. Klik/pop yapan pedalın hemen önüne bufferlı herhangi bir pedal koymayı deneyin. Çeşitli tremolo vs. pedalları bu klik/pop sesini yapabiliyor, önüne buffer koymak sorunu genelde çözüyor.
     
    midnite_trilogy bunu beğendi.
  3. Hmm sorun true/bypass olmasında o zaman pedalların. Henüz true bypass olmayan pedalım yok :) Mecburen bir tane boss koyacağız artık boarda :) Teşekkürler umarım sorun bu kadar basittir.
     
  4. Kimi zaman gecici bir durum da olabiliyor. Ciddiye alinacak bir durum degil cogu zaman merak etmeyin.
     
  5. Hayret yaw şimdi yeniden denedim azcık pıt pıt şeklinde ses geliyor amfinin volume'ünden ve kanaldan bağımsız olarak.
     
  6. Bir de başka bir şey dikkatimi çekti. Bununla alakası var büyük ihtimal.

    Bir kaç gün önce amfi açıkken bilgisayarda takılıyordum unutmuşum amfiyi arkada. Bir saat falan açık kalmıştır belki. Birden kabinden rüzgar sesi gibi ses gelmeye başkadı. Hani glup/plup gibi. Hani çok sesli değil ama insan farkı hissediyor yani. Durduk yere. Normalde amfi sessisdi çalışırken.
    Şimdi o pedal pop lamasını yaparken de aynı şekilde çalışıyordu amfi. Şu an o ses de yok mesela.

    Bu elektrik gerilimi ile falan mı alakalı acaba bilemedim.
     
  7. Pedallar True Bypass sanırım. Yapıyorlar maalesef. Bazen zamanla bitiyor, bazen de geçmiyor. Bir yabancı forumda zamanında bir çözüm önerisi vardı. Bulursam linkini koyarım.
     
  8. Amfiyi aldığım andysat kardeşim yardımcı oldu problem çözüldü. Meğersem t.c. hof'un içinde bufferbypass switchi varmış. Onu aktif ettim şimdi ses sıfıra indi.
     
  9. Ben buffer meselesi dedim, di mi? :D
     
  10. Demiştin valla :D
     

Bu Sayfayı Paylaş