Effects Loop Pedal Açıp Kaparken "pop" Sesi

Amfi Marshall Dsl5c forumdan aldım kısa süre önce. Effects Loopa bağlı pedalı açıp kaparken ses geliyor "pop" şeklinde. Deneme yaptığım pedal Hall of Fame T.C Elk. Bu pedalın açıp kapa esnasında sessiz olması gerekmiyor mu? Amfiye önden bağlayınca sorun yok bu arada. Lambalı amfilerle pek tecrübem yok benim cahilliğim olabilir mesele.

Aynı şekilde loop a Mxr Phase90 bağladım onda da daha az olmakla beraber aynı ses geliyor. Problem büyük ihtimal amfi kaynaklı gibi. Ama asıl önemlisi böyle mi icat edilmiş sonradan çıkan bir arıza mı var?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Hmm sorun true/bypass olmasında o zaman pedalların. Henüz true bypass olmayan pedalım yok :) Mecburen bir tane boss koyacağız artık boarda :) Teşekkürler umarım sorun bu kadar basittir.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Bir de başka bir şey dikkatimi çekti. Bununla alakası var büyük ihtimal.

Bir kaç gün önce amfi açıkken bilgisayarda takılıyordum unutmuşum amfiyi arkada. Bir saat falan açık kalmıştır belki. Birden kabinden rüzgar sesi gibi ses gelmeye başkadı. Hani glup/plup gibi. Hani çok sesli değil ama insan farkı hissediyor yani. Durduk yere. Normalde amfi sessisdi çalışırken.
Şimdi o pedal pop lamasını yaparken de aynı şekilde çalışıyordu amfi. Şu an o ses de yok mesela.

Bu elektrik gerilimi ile falan mı alakalı acaba bilemedim.
 
Pedallar True Bypass sanırım. Yapıyorlar maalesef. Bazen zamanla bitiyor, bazen de geçmiyor. Bir yabancı forumda zamanında bir çözüm önerisi vardı. Bulursam linkini koyarım.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Amfiyi aldığım andysat kardeşim yardımcı oldu problem çözüldü. Meğersem t.c. hof'un içinde bufferbypass switchi varmış. Onu aktif ettim şimdi ses sıfıra indi.
 
Geri
Üst