Ses Kartı - Focusrite Saffire Pro 24 Dsp Yardım

Herkese merhaba,
Focusrite Saffire Pro 24 DSP ses kartım var. Yaklaşık 2 aydır kullanmıyordum. Bilgisayara format attım ve mix controller ı tekrar kurdum ancak sebebini bulamadığım bir sorun çıktı.
Bilgisayarın anakartının kendi Firewire girişi ile bağlantı kuruyorum. Ancak ses kartını aktif ettiğimde ses geliyor fakat 4 -5 sn de bir ses kesiliyor ve ses kartı üzerindeki firewire lambası bu anda sönüp tekrar yanıyor, kayıt alamıyorum. Ve video izlerken bu olayın olduğu sırada video nun donduğunu görüyorum. İnternette firewire ile ilgili önerileri uyguladım, ses kartının diğer sürücülerini denedim ancak sorunu hiç bir şekilde çözemedim. Ses kartını servise vermeden önce acaba yazılımsal bir sorun varmıdır veya bilgisayardan kaynaklı bir sorun olabilirmi, eğer aynı sorunla karşılaşan ve çözümünü bulan varsa diye burada sorunumu paylaşmak istedim.
Yardımınız için şimdiden teşekkürler.
 
Aynı sorunu bende focusrite scarlett 18i8 kartımda buffer size 1 ms iken yaşıyorum. Nedenini hala bulamadım, kartı servise gönderdim onlarda bu sıkıntının olmadığını söylediler. Format attım yine olmadı, aynı kartı yenisiyle değiştirdik ama sorun hala devam ediyor. Ayrıca serviste kullanılan bilgisayar ile benimki neredeyse aynı seviyede.
Gerçi şöyle bir durum var cihazın buffer size ını 5 ms de kullanıyorum ve sorun yaşamıyorum. 5ms de hiç bir gecikme hissedilmiyor.
Çözüm bulursanız, buradan paylaşırsanız çok sevinirim.
 
Onboard ses kartı ve ses çıkışlı ekran kartlarının driverlarını aygıt yöneticisinden silmeyi deneyin. (Ses kartım Scarlet 8i6) Ayrıca 10 ms altı değerlerde rahatlıkla hem kayıt hem çalma işlemlerini kullanabilirsiniz bu kadar düşük latency değerleri ile sisteminizi kasmanıza gerek olduğunu şahsen düşünmüyorum. Çok ihtiyacınız varsa ses kartlarınız üzerinden, direct monitor veya zero latency özelliklerinden yararlanabilirsiniz.

x.png
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Cevaplarınız için teşekkürler.
Diğer driver ları kaldırdım ancak yine sorun çözülmedi. Mix controller dahil olmak üzere ses ve video bir kaç saniyede bir donup normale geliyor. Bir tutarsızlık var anlamadım gitti. Daha önce hiç bir ayar yapmadan aynı program, aynı bilgisayarla sorunsuz kullandığım şeyin şimdi saçmalamasına anlam veremiyorum.
Sorunum malesef hala çözülmedi.
 
Mümkünse şunları deneyin birde isterseniz,
- Firewire bağlantı kartınızın driverlarını kaldırın ve güncel olarak tekrar yükleyin.
- Farklı bir firewire kablo ile deneyin.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Önerilerinizi denedim ancak bunlarda çözüm olmadı. Farklı çözüm önerileriniz varsa yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
 
Geri
Üst