Vox Ad50vt

  • Konuyu açan johnkerrylonger
  • Başlangıç tarihi
Pedal ile denemedim ama , pedal ile denemelerde queen gitaristi Brian May i gördm ve dinldim,Cok iyiydi.Güzel sonuçlar yakalyordu ,hemde ad30vt ile.
 
İşte benim amfim. :D Uzun zaman Vox'ları araştırdım, özellikle Ad50Vt modelini. Birçok internet sitesi gezdim, ses örnekleri aradım, okudum. Türkiye'de çok aradım zamanında denemek için ama nafile, bulamadım. Sormadığım yer kalmadı neredeyse, artık internet üzerinden siparişle, yurtdışından getirtmeyi planlarken Ankara, Melomani müzik evinin vitrininde 30 watt olanlarını gördüm, içeri girdim, sormaya kalmadan 50 watt olanını gördüm. Denedim ve aldım. :D Bir seneden fazla bir süredir kullanıyorum, kullandırıyorum bu amfiyi, gayet de iyi işliyor. Şunu söylemekten gurur duyuyorum ki, Metropolis grubunun albümden sonra hazırladığı 6 parçalık demosunun solo gitarlarının çoğu bu amfi ile çalınmıştır.

Elimden geldiğince aradığınız yanıtları vermeye çalışayım ben, ancak MicroCube ile karşılatıramayacağım. :)

Öncelikle cavo para mevzusunu açımış. Ben bu amfiyi 385€'ya aldım, bir seneden fazla oldu alalı. Açıkçası verdiğimin karşılığını da aldığımı düşünüyorum. Bildiğim kadarıyla Ankara'da sadece Melomani müzikevinde satılıyor.

İkinci olarak yine cavo amfi modellemelerinden ve efektlerden bahsetmiş. Sadece Ad50Vt'nin değil, 15, 30 watt olan modellerde de bu modelleme ve efektlerin olduğunu belirteyim. 11 adet amfi modellemesi içinde Ac30tube, Ac15 ve 4X10 Tweed gibi modellemeleri içeren 9 adet farklı model ve Ad50Vt'nin kendi karakteristik clean ve overdrive modellemesi bulunuyor. Efektler ise tercihen kullanılabilir, kişi istediği şekilde ayarlayabilir ya da bypass ile devre dışı bırakılabilir. Bu efektler: autowah, compressor, phaser, chorus, flanger, tremolo, rotary, delay ve reverb.

Bu özelliklerin yanı sıra amfi üzerinde 4 adet preset bulunuyor. Bunların ilki amfi modellemelerininki, bu preset ile amfinin üzerinde bulunan modelleri kullanıyorsunuz. İkincisi Manual preseti, kendi ayarlarınızı dilediğiniz gibi yapıyor, diğer modellemelerin üstüne eklemeler yapıyor ya da çıkartmak istediklerinizi egale edebiliyorsunuz. Diğer iki preset ise CH1 ve CH2, yani manual olarak hazırladığınız tonlarınızı bu kanallara kaydederek ilerde ton çekme zahmetine katlanmıyor ya da önceden bulduğunuz tonu arama zahmetine girmiyorsunuz. ;) İsteğe bağlı olarak alacağınız Vox FS2'nin ilk switchi ile CH1 ve CH2 arasında geçiş yapabiliyor, ikinci switchi ile de efekleri bypass edebiliyorsunuz.

Amfinin arka kısmında ufak bir switch bulunuyor, bu switch sayesinde amfinin power level'ini 0-50waat arası dilediğiniz gibi azaltıp arttırabiliyorsunuz. Ses düzeyini gain, volume ve master ile değil, bu swich ile ayarlayabiliyorsunuz ki; gain, volume ve master ile oynamadığınız için tonlarınızda bozulma olmuyor. Bunun yanısıra bir adet line/phone girişi ve 8 ohm'a kadar kabin bağlayabileceğiniz bir de external speaker çıkışı bulunuyor.

yavuzkeremlongur'in hangi ülke üretimi olduğu sorusuna gelelim. VOX aslen ingiliz malıdır ve İngiltere üretimi olanlar gerçek birer efsanedir. Ama birçok markada olduğu gibi Vox'un da yurtdışı yapımları vardır ki, özel sipariş değilse Türkiye'ye gelenler Kore yapımıdır.

Ton konusuna gelecek olursak, cavo'nun da dediği gibi Ad50Vt yoğun bir şekilde bass ve mid frekansları öne çıkan bir amfidir. Yani ne aradığını, ne yapmak istediğini bilenlerin tercih etmesi yerinde bir karar olur. Sonrasında pişman olunmasın, paranız ziyan olmasın diye uyarmakta fayda var. ;)

Amfinin hacmi hiç de fena değil; tabii ki daha iyilerini, clean tonda, 2. seviyedeyken yeri göğü inletenlerini de gördüm ama Ad50Vt de oldukça hacimli ve sıcak tonlara sahip. Zaten bu amfinin power katının lambalı olduğunu düşünürsek sıcaklık konusunda biraz fikir sahibi olabiliriz. "Valvetronix" adını boşuna almamış bu seri. :)

manyetik_porecesi'nin amfiyi sadece modelleme için kullanıp efektleri ve drive'ı analog pedaldan alma fikri, amfi modellemesi ve dijital efektlere sıcak bakmayanlar için en iyi, en doğru yoldur, ki benim tercihim de bu yönde. O kadar güzel clean tonlar yakalayabiliyorsunuz, ki üzerine kendi analog drive pedalınızla bindiğinizde şaha kalkıyorsunuz. :p Ben üç farklı drive pedalı ile rengârenk tonlar çıkarıyorum ve açıkçası çok beğeniyorum bu amfiyi. Herkese nasip olsun bu amfiyi kullanmak diyorum...

Saygılar...
 
silent_guitar'ın yazdıklarına tamamen katılıyorum. Bende aynı amplinin 100 watt'lığını kullanıyorum (ad100vt) benimkinin tek farkı iki adet hoparlöre sahip olması ve fx loop bulunması. Bir de ad50vt'nin hoparlörü Celestion 70/80, diğer tüm modellerde Vox'un kendi hoparlörleri var. Ayrıca ampliler uzak doğuda yapılmasına rağmen Vox İngiltere'nin kontrolünde üretiliyor.

Aynı şekilde ben de ampliden çok memnunum. Üzerindeki ayarlarla oldukça iyi tonlar yakalanabiliyor. Ben de elimdeki 90'lardan kalma Ibanez MS10 Metal Charger'ı takarak oldukça sert tonları kolayca elde etim (her ne kadar artık daha yumuşak tonlar tercih ediyorsam da içimdeki metalci hala ara sıra uyanıyor).

Bir de amplide modellenen cihazların bir listesini vereyim:

AC15 - 1962 Vox AC15
AC30TB - Vox AC30 'Top-boost'
BOUTIQUE CL - Dumble 100w head (clean channel)
BLACK 2x12 - Fender 'Blackface' Twin Reverb
TWEED 4x10 - 1959 Fender 4x10 Bassman
UK ’70s - 1971 Marshall 50w Plexi Head (high treble channel)
UK ’80s - 1983 100w Marshall JCM800 head
UK MODERN - Marshall JCM2000 DSL100 head (High gain channel)
NUMETAL - 100w Mesa Boogie Dual Rectifier head (modern high gain channel - RECTO)
US HIGAIN - Soldano SLO100 Head (hi-gain channel)
BOUTIQUE OD - Dumble Overdrive Special 100w head (overdrive channel)

Diğer modelleme bulunan amplilerde çoğunluğu rahatsız eden o dijital tona bu cihazlarda rastlamadım. Preamp bölümünde bulunan 12AX7 lamba modellenen lambalı amplilere çok yakın tonlar elde edilmesini sağlıyor. Üzerinde yer alan ve wat ayarı yapılabilmesini sağlayan düğme de özellikle komşularla başı belada olanlar için bence ideal. 1 watt'a bile kullansam aynı tonu elde ediyorum kulaklık falan gerekmiyor. Kısacası herkese tavsiye ederim, fırsat bulursanız bir deneyin.
 
Muallakta kaldığım iki şey var. Benim bildiğim bütün Vox amplifikatörlerin hoparlörlerinin diğer amfilerdeki noname hoparlörlerden değil de Vox'un kendi hoparlörleri olduğuydu. Ad50Vt'ninkilerin Celestion olduğuna emin misin? Birkaç yerde okuduğum ve alırken bana söylediği kadarıyla Vox hoparlör diye biliyorum.

Bir de ben preamp değil power katının lambalı olduğunu biliyorum. Yanış değilsem 12AX7 power lambası, değil mi?

Bu arada ampli modellemeleri de modelleme. ;)

Sevgiler...
 
ad50vt - roland cube30

selamlar,
ben de parasina kiyip ad50vt alacaktim ki en az 1 yil sahne almayacagimi goz onune aldigimda amfiyi calisma amfisi olarak kullanacagim ortaya cikti. ayrica roland cube lardan o kadar etkilenmistim ki, fiyati da beni cezbetti ve bir cube 30 aldim. tweed ve british combo amfi modellemelerine bayildim. elimdeki prosesorden baya sikilmistim ama bu amfinin tonlari beni baya bir sure goturecek gibi gorunuyor.

solak bir strat squier kullaniyorum ve bu amfiyle yeni bir gitar almis gibi oldum diyebilirim. amfi seciminde en onemli olay bence

1. sahne alacak misin
2. uzerinde bir suru modelleme ve efekt var ama sen bunlarin hangilerini kullanacaksin

kimi gitaristler elektronik oyuncaklarla oynamaktan asla sikilmazlar, ama ben gercekten sikildim. cube30 aldim ama uzerindeki flanger i falan hic kullanacagimi zannetmiyorum.

tarzin belli degilse tonlarla oynayabilecegin bir oyuncak iyidir, bundan dolayi da ad50vt bence dogru secim olabilir ama bugun bir cube alip da memnuniyetsiz kalabilecek biri olacagini zannetmiyorum.
 
silent_guitar demiş ki:
Ad50Vt'ninkilerin Celestion olduğuna emin misin?

Evet. Neden bilmem sadece bu modelde Celestion 70/80 kullanmışlar. Yurtdışında bazıları diğer modellerdeki Vox hoparlörleri, Celestion, Eminence gibi hoparlörlerle değiştirmişler ve amplinin esas karakterini ortaya çıkarığını söylemişler ama bizim bu marka hoparlörlere kolayca erişme fırsatımız pek olamayacağından elimizdekiyle idare etmek gerekiyor.

silent_guitar demiş ki:
Bir de ben preamp değil power katının lambalı olduğunu biliyorum. Yanış değilsem 12AX7 power lambası, değil mi?

Pardon, yanlış yazmışım power amp katında 12AX7 lamba bulunuyor.

Şu siteler oldukça yararlı:

www.valvetronix.net
www.patchtronix.com

Kolay gelsin...
 
silent_guitar, sana öncelikle teşekkür ederim kapsamlı yazın için. Ben de bir süredir bu amfileri araştırıyorum ve en yakın zamanda tünele gidip 30 wattlık modelini denicem. Şimdi, ben bunu manual mode'da kullanacağım. Diyelim CH1'e twin reverb clean tonu, CH2'ye AC30TB drive tonu ve efekt kısmına da reverb koydum, FS2 footswitch alıp 1. düğmeyle iki kanal arasında seçim, 2. düğmeyle de efekti, yani reverb'ü açıp kapamak istiyorum. Böyle birşey mümkün müdür? Yani kısacası, iki kanala ayarlarımı kaydederek çalışabilir miyim yoksa manual mode yüzünden her seferinde amfi ayarlarını değiştirmem mi gerekir? Bir de, external hoparlör AD30VT'de de var mı yoksa sadece 50 ve üstü modellerde mi?
 
Sanırım sorunu silent_guitar'a sormuşsun ama ben sazanlık edip atlıyorum, özür dilerim.

manyetik_porecesi demiş ki:
Diyelim CH1'e twin reverb clean tonu, CH2'ye AC30TB drive tonu ve efekt kısmına da reverb koydum, FS2 footswitch alıp 1. düğmeyle iki kanal arasında seçim, 2. düğmeyle de efekti, yani reverb'ü açıp kapamak istiyorum. Böyle birşey mümkün müdür?

Sorunun yanıtı "evet, aynen dediğin gibi yapabiliyorsun" olacak. İki düğmeli bir footswitch var, bir düğmeyle programlanan iki kanal arasında geçiş yapabiliyorsun, diğeri ile efektleri açıp kapatabiliyorsun.

manyetik_porecesi demiş ki:
Bir de, external hoparlör AD30VT'de de var mı yoksa sadece 50 ve üstü modellerde mi?

Maalesef 50 ve üzeri modellerde var.

manyetik_porecesi demiş ki:
Bir de bu VTX modellerinin tasarım dışında ne gibi farkları var?

VTX modelleri fiyat farkının yanı sıra 16 ampli modellemesine, 21 adet daha detaylı ayarlara sahip efekte, Celestion NeoDog hoparlörlere, tuner'a ve daha fazla programlama kapasitesine sahip. İki modeli var 60VTX ve 120VTX. Ben bulabilseydim fiyat farkına bakmaz alırdım. Ama Türkiye'de yok henüz. Vox, Korg tarafından satın alındığından, Korg'un Türkiye distribütörü bu amplileri getiriyor. Şu anda yalnızca Valvetronix'in VT serisi var, ama bana diğer modellerden de getireceklerini söylemişlerdi.
 
Tam emin değilim dostum ama powerda 2 tane modifiyeli 12AX7 var diye biliyorum.
Preamp de yok yani.
Kabataslak bi şeması da vardı aletin sitesinde
 
Power amp katında bir adet 12AX7 lamba var. Cihazın kılavuzunda zaten "normalde pre amp katında kullanılan" şeklinde geçiyor. Bu şekilde power amp katında kullanmalarının nedenini de tamamı tüplü amplilerin gerçek, canlı tonunu yakalamak amacını taşıdığını söylüyorlar.
 
ClaptonIsGod, saol açıklamaların için. Büyük ihtimalle alıcam bunlardan bi tane, 100 wattlık kafa kabin de alabilirim karar vermedim daha. Sana daha soru sorabilirim burdan, başının etini çok yicem daha...
 
:) Sorun değil, her zaman sorabilirsin. Vox'un VFS2 diye bir footswitch'i var. Üzerindeki iki düğmenin birisi ile programlanan iki kanal arasında geçiş yapabiliyorsun, diğeri ile de efektleri açıp kapatabiliyorsun. Yani üç ayrı ayarı kontrol edebiliyorsun.

VFS2 de bu:

footSwitch.jpg
 
Geri
Üst