Cubase SX

Daha önce foruma yazı yazmıştım. Foruma da baktım aradığım cevap yok.
Lütfen yardım edermisiniz. Cubase SX 1.2 geç kaydediyor. Lütfen yardım edermisiniz. Çok rica ediyorum. Şimdiden teşekkürler.
 
daha önce bu cevabı veren oldumu bilmiyorum ama ses kartının markasına bağlı bir hata olabilir mesela ses kartın onboard ise bu sorunu yaşaman normal yada remin düşükse kayıt yaparken harici ses kartı kullanmayı dene tabi eğer paran varsa olur o işte neyse
o zaman problem kalkar.
 
Devices / Device Setup menüsünden çıkan pencerede VST Multitrack bölümünde ASIO DRIVER seçeneği için doğru seçim yaptığından emin ol. Burda kullandığın kartın Asio sürücüsü seçili olmalı.

Forumda yapacağın aramalara latency ve asio kelimelerini de ekle. Bana bu tipik bir latency problemi gibi geldi.

İşletim sistemi XP kullanıyorsan gereksiz tüm servisleri kapat. Ctrl+alt+del ile çıkan pencerede işlemler bölümünde Cubase.exe nin priority (önceliğini) sini maximum yap.

Kayıt yaparken messanger, icq gibi programları kapat. Virus programını devreden çıkar.

Denetim masası / sistem /gelişmiş /performans /ayarlar bölümünde, en iyi performans için ayarla seçili olsun. Aynı bölümde gelişmiş menüsü altında, işlemci zamanlamasını arka plan hizmetleri için ayarla. Bu son ayarın latency üzerinde büyük etkisi olduğu söyleniyor.
 
Geri
Üst