Pedalboard Ve Case Nedir Ne Değildir

Merhabalar arkadaşlar. İnsanın başına gelince bazen bazı konulara vakıf oluyor. Ciddi bir pedalboard ihtiyacım oldu ve TR de pek fazla seçenek bulamadım.
Bende karşılaştığım bazı halleri bi yazı haline getireyim dedim. Kaç yıldır takılıyoruz turkrock da bi amme hizmetide ben yapayım dedim. Umarım konuyu araştıranlara yardımcı olur. Eksik gedik gördüğünüz yerler olursa sizde katkıda bulun efenim.

Bu işe ilk kez kalkıştıysanız karşınıza BOSS BCB-60 çıkıyor. Tabi bunun alt modelleri ve üst modelleride var. Bakmayın alt üst dediğime en fazla 1-2 pedal sığacak şekilde değişiyor haznesi.

Biraz daha araştırırsanız karşınıza T-Rex Tone nun abuk subuk fiyatı olan ve yine az pedalın sığdığı ama şık bir tasarıma sahip olan çeşitler çıkıyor.

Biraz daha araştıralım mı? Bu sefer karşımıza genel hatları ile bu alttaki linkte var olan boardlar yada caseler yada 2si bir aradalar çıkıyor.
MyDukkan.com :: Kutular
(Lakin bu mydükkan linkindeki firmaların neredeyse çoğuna ulaşılmıyor yada yine verdiğiniz parayı pek hakketmiyor "bence")

Bir kaç tane de kendi başına özel üreten kişiler var.

Şimdi bu konuda bir bilgide verelim. Enteresan bir hal var. Sadece pedallarınız var ve ara adaptör bağlantılarınız yoksa sadece çanta almak işinizi çözmüyor. O sadece taşıma işinize yarar.Ha analog pedalları bi valize koymuşun ha böyle bir çantaya. Bize içerisinde board dediğimiz kısmıda gerekiyor. Board casein iç kısmı arkadaşlar. Ve bu boardda gizlenmiş bir adaptör dağıtıcısı bulunuyor. Tek tek tüm pedallarınıza 9 -18 w dağıtan bir sistem olması gerekiyor. Yoksa dımdızlak kalıyorsunuz.
Yani kısaca şöyle toparlayalım. Analog pedallarınız var. Birde taşıma çantanız var. E bunlar için tek tek pil takmak olmaz. Yanınızda çoklu priz ve her birine adaptör desen? Buda enteresan bir amelelik ve acayip bir dağınıklık. Bunun için kişiler adaptör dağıtıcısı alıyor.
Bkz: http://www.voodoolab.com/images/p_pp2plus_lg.jpg

Bu adaptör dağıtıcıları da ciddi para bu arada. Hiç yoksa en ölüsü 300 liradan başlıyor ver yansın gidiyor.

Şimdi elimizde ne var? Pedallar, bir adaptör dağıtıcısı ve dandik bir keys. Anlayacağınız herşey yine dağınık.

Ben bu esnada "ulan kendim mi yapsam acaba?" dedim. Ve bir kaç yapan adama salça oldum. Bkz:

Bu esnada İkea'da satılan GORM adlı parça ile kendi kendine board yapımı da internette yok değil. Mesela:

Bunun haricinde tabii kide "how make a" kafasında daha şekil el yapımı board yapma ekşınlarıda yok değil. Oda şurada:

Şimdi biraz toparlayacak olursak. Ya bu case ve board sistemini kendimiz yapacaz yada hazır alacağız. Kendimiz yapma işini geçiyorum. Benim ne vaktim var o iş için nede tek tek tüm malzemeleri temin etmek için gücüm takatim. Bu yüzden hazır alma yolunu seçtim. Ha bu arada kendiniz yapacaksanız öyle çokda ekonomik bir fark yaratmıyor onuda söyleyeyim.
Mydükkanda birkaç model seçmiştim istediğim ebattan ufak olsalarda. Birisi Joyo'nun bu modeli: MyDukkan.com :: Joyo RD1 Pedal Case with Trolley Wheels & Telescopic Handle :: Pedal Board & Taşıma Çantası

ki sonra farkettim ki sadece case bu fiyat içinde board yok. Ayrıca 2013 de ilan verilmiş. Pek geleceğini zannetmiyorum.

2.seçtiğim Fil 3270 (Fil araştırdığım kadarıyla bir Türk firması) Ama kendi wepsiteleri falan hep kapalı.

Döndük tekrardan başa. Ya kendim yapacağım ya hazır alacağız.

Son olarak Chronox Pedal Boards markalı bir ekip var. Bu arkadaşlar daha doğrusu arkadaş daha doğrusu Gökay usta Eskişehirde. Müthiş ilgili efendi bir abimiz kendisi. Facebookdan buldum fitar araştırması yaptığımdan bahsettim sağolsun aradı beni tam tamına 45 dakika konuştuk. Müthiş de ilgili bir abimiz. 10 günlük bir süre içinde yapıp teslim edeceğini söyledi. Şuan belli bir kapora karşılığı yapıyoruz. Buraya parça parça resimlerinide atacağım. Sizlerde görün. Ben aldığım hizmetten ve çözüm önerisinden şimdiden memnunum.
Pedalboard yolculuğumuz başlasın: (Kademe kademe resimleri atıp güncelleyeceğim efendim)
Keys bu şekilde:
11218801_1451174691863287_3435834265711358872_n.jpg

Burada iç tarafındaki metal board kısmının yapımı ve boyanmış hali. Ortalama 20ye yakın pedal düzenli ve kablo gürültüsü olmadan adaptör uçları düzenli gelecek şekilde tasarlanıyor:
11350114_10153313568837421_145997114_n.jpg
11354824_10153313567442421_658586984_n.jpg


Board İç Tasarım ve İsmimin yazılması
1n.jpg

2_n.jpg

3_n.jpg
 
En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş:
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Arkadaşlar hemen gerilim yaratmayın. Belli ki yazımı okumamışsınız. Yazımda KATTİYEN birilerine çakayım, birilerini karalayayım vb bir mantalite yoktur. Öyle algılandıysa bilemem. Ama sadece böyle bir hizmet almak isteyen benim gözlemlerim var. Aksi görüşünüz ve teziniz varsa buyrun yazın efendim. Ben gayet gündelik yaşantımda kullandığım dil ile yazdım orada ki elemana falan da takılmayınız. Formlarda en sevmediğim topic elemanısınız. Konunun aslı hariç her türlü şeyi konuşmaya meyilli kişiler. İlgilendirmiyor mu? Çıkarsın. İlgilendiriyor mu? Tut bir işin ucundan, deki "ben fil boarddan şunu yaptırmıştım, aslında şuradalar, şöyle işler yaparlar, şunlar yaptıkları iş, şu paraya yaparlar" konu mantıklı ve yapıcı şekilde gitsin.

Tekrar ediyorum hiç bir kurum ve kuruluşu karalamak veya 2.plana atmak gibi bir derdim yok, olsa o şekil bir yazı yazardım. Bu benim board yolculuğumda gözlemlerim.
Bu arada bir kaç yeni resim daha ekliyorum.
 
Merhaba,
Arkadaşların "Forumu hiç takip etmemişsiniz" yorumuna katılıyorum.
Hangi linklere ulaşmaya çalıştınız bilemem ancak

Fil Çanta'nın linki Fil Çanta | filcanta.com
Fil Çanta'nın facebook adresi Fil Alüminyum Çanta | Facebook

Sevgili @antbalci forumun uzun süredir üyesi ve kendisi oldukça bilgili, ilgili ve iletişim kurması kolay bir arkadaştır.

2.seçtiğim Fil 3270 (Fil araştırdığım kadarıyla bir Türk firması) Ama şuan yalana bağlamış durumdalar.
Bu cümle hoş bir cümle değildir! İnsanların işleri hakkında adam akıllı araştırma yapmadan yorum yapmanız kabul edilemez. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmuşsunuz...
 
Arkadaşlar hemen gerilim yaratmayın. Belli ki yazımı okumamışsınız. Yazımda KATTİYEN birilerine çakayım, birilerini karalayayım vb bir mantalite yoktur. Öyle algılandıysa bilemem. Ama sadece böyle bir hizmet almak isteyen benim gözlemlerim var. Aksi görüşünüz ve teziniz varsa buyrun yazın efendim. Ben gayet gündelik yaşantımda kullandığım dil ile yazdım orada ki elemana falan da takılmayınız. Formlarda en sevmediğim topic elemanısınız. Konunun aslı hariç her türlü şeyi konuşmaya meyilli kişiler. İlgilendirmiyor mu? Çıkarsın. İlgilendiriyor mu? Tut bir işin ucundan, deki "ben fil boarddan şunu yaptırmıştım, aslında şuradalar, şöyle işler yaparlar, şunlar yaptıkları iş, şu paraya yaparlar" konu mantıklı ve yapıcı şekilde gitsin.

Tekrar ediyorum hiç bir kurum ve kuruluşu karalamak veya 2.plana atmak gibi bir derdim yok, olsa o şekil bir yazı yazardım. Bu benim board yolculuğumda gözlemlerim.
Bu arada bir kaç yeni resim daha ekliyorum.
Yazını okuduk arkadaşım, gündelik dil dediğin cümlelerini tekrardan bir gözden geçirmelisin.
Çıkış noktan çok iyi üslubun yanlış.
 
Yazılana ek olarak; Joyo ile ilgili sadece case linki koymuşsunuz. Firma board'da üretiyor. Sizin gönderdiğiniz case, board'u yerleştirip taşımak içindir. Eksik bilgi olmasın istedim... Board'un linki: MyDukkan.com :: Joyo RDB :: Pedal Board

Bunun yanı sıra, Fil pedalboard forumda sık sık adı geçen ve @antbalci her ne kadar tanışmışlığım ve alışverişim olmasa da güvenilir, forumda aktif ve ulaşılabilirliği olan birisidir.
 
Öncelikle Chronox'u daha önceden duymuş ve konuşmuş biri olarak yaptıkları işlerin derli toplu göründüğünü söyleyebilirim. Böyle çalışmaya devam edin :)

İkinci nokta, forum dili ve yaklaşım. Biz bu başlığı açan arkadaşı tanımıyoruz, evet kendisi 3 senedir üye ama mesajı yok. Ben başlığı görünce ne güzel faydalı bir başlık diye girdim, baya da yararlı yani, pedalboard nedir opsiyonlar nedir babında çok güzel derli toplu bir çalışma olmuş. Ammaaa... Mesajın sonunda belirli bir markaya ait tanıtım çabasına girilince şahsen benim inancım kırılıyor. Eğer ki ürün tanıtımı yapılacaksa bunun açık açık belirtildiği bir başlık altında yapılmalı, örneğin "X Pedalboards" gibi. Bunu da geçtim, başka bir firmaya taş atarak böyle bir tanıtım yapılması, benim yıllardır bildiğim Turkrock camiasında sadece ters tepki yapar. Evet Ant abi eskisi gibi bizim sevdiğimiz vidalı board üretimi yapmıyor olabilir, ama kendisi hala Stagg'dan kat kat kaliteli boardlar üretmeye devam ediyor, ki bu bağlamda iç piyasada bu iki firmanın hali hazırda rakip olduğu anlamına gelir.

Onun için başlığı yararlı bulmakla birlikte samimi bulmuyorum.

Saygı&Sevgi.
 
Selamlar arkadaşlar. Tekrar ben. Bir kaç düzeltme yapayım o zaman. @patlakkulak arkadaşın verdiği linklere ben o yazana kadar rastlamadım. Ha bu benim eksik araştırmam sonucu olabilir. Bu formunda güzelliği bu. Bu topic "benim pedal board yolculuğumu" anlatıyor. Ve o yüzden blog yazar gibi bir dile sahip, kim ne düşünür o onun derdi.
Lakin ben fil pedal bordun önce facebook sayfasını bkz:
Fil Pedal Board | Facebook

oradan da internet sayfasını, bkz:
http://www.filpedalboard.com buldum. Şimdi bu 2.site yalana bağlamış durumda. Benim "yalana bağlamış" dan kastım da buydu. Marka zedelemek için falan değil.
Bir ara boş vaktimde tekrardan ilk konuyu bu linkler doğrultusunda düzeltirim. Hatta filboardun facebook sayfasındaki ledli board üretimi acayip şık onuda belirteyim.

2.bir husus. @AykanKK 'nın şahsıma inceden bi "reklam kokan hareketler bunlar" dokundurması :) Emin ol dostum öyle birşey yok. Öyle bir kastım olsa topic zaten dediğin gibi daha farklı olurdu. Ben şuan pedalı bu ustaya yaptırıyorum. Yaptıkça bana resim yolluyor ve bende sıcağı sıcağına buraya atıyorum. Tüm evreleri ilgili arkadaşlar görsün diye. İsteyen faydalanır isteyen sayfayı kapatır.
 
Selamlar arkadaşlar. Tekrar ben. Bir kaç düzeltme yapayım o zaman. @patlakkulak arkadaşın verdiği linklere ben o yazana kadar rastlamadım. Ha bu benim eksik araştırmam sonucu olabilir. Bu formunda güzelliği bu. Bu topic "benim pedal board yolculuğumu" anlatıyor. Ve o yüzden blog yazar gibi bir dile sahip, kim ne düşünür o onun derdi.
Lakin ben fil pedal bordun önce facebook sayfasını bkz:
Fil Pedal Board | Facebook

oradan da internet sayfasını, bkz:
http://www.filpedalboard.com buldum. Şimdi bu 2.site yalana bağlamış durumda. Benim "yalana bağlamış" dan kastım da buydu. Marka zedelemek için falan değil.
Bir ara boş vaktimde tekrardan ilk konuyu bu linkler doğrultusunda düzeltirim. Hatta filboardun facebook sayfasındaki ledli board üretimi acayip şık onuda belirteyim.

2.bir husus. @AykanKK 'nın şahsıma inceden bi "reklam kokan hareketler bunlar" dokundurması :) Emin ol dostum öyle birşey yok. Öyle bir kastım olsa topic zaten dediğin gibi daha farklı olurdu. Ben şuan pedalı bu ustaya yaptırıyorum. Yaptıkça bana resim yolluyor ve bende sıcağı sıcağına buraya atıyorum. Tüm evreleri ilgili arkadaşlar görsün diye. İsteyen faydalanır isteyen sayfayı kapatır.

Yok canım estağfurullah ne inceden dokundurması, alanen söylüyorum size. Sadece bunu yaparken başka firmalara taş atmayın diyorum. Daha yeni önünüzde yaşanmış bir "Gitarpazar" faciası varken hem de.
 
Hacım bence yersiz yere konuyu saptırıyorsun ve gerçek mevzuyu dağıtıyorsun. Benim bahsettiğin firmayı karalayan 1 tek sözümü bulamazsın. Firmanın yaptığı işler çok şık çok güzel. Ben sadece bahsi geçen internet sitesinin tekrar yazayım sanırım bakmıyorsun http://www.filpedalboard.com
bu siteleri açılmıyor. Bu bağlamda yalana bağlamış dedim. Firmaya birşey dediğim yok biladerim. Gitarpazar facisaı beni ırgalamaz çünkü gitarpazar konusunun takipçisi veya tartışma elemanlarından birisi değilim, git o tartışmacılara yansıt bu üslubunu.
Sen onu bunu bırak da bana "bak şurda şu firma var linki bu, şurda bu var ucuza yapar, şu kaliteli yapar" gibi donörler sun. Gerisi hep demagoji oluyor ve buda konudan yararlanacak arkadaşlara sağlıklı bilgi aktarımını kirletiyor.
 
Hacım bence yersiz yere konuyu saptırıyorsun ve gerçek mevzuyu dağıtıyorsun. Benim bahsettiğin firmayı karalayan 1 tek sözümü bulamazsın. Firmanın yaptığı işler çok şık çok güzel. Ben sadece bahsi geçen internet sitesinin tekrar yazayım sanırım bakmıyorsun http://www.filpedalboard.com
bu siteleri açılmıyor. Bu bağlamda yalana bağlamış dedim. Firmaya birşey dediğim yok biladerim. Gitarpazar facisaı beni ırgalamaz çünkü gitarpazar konusunun takipçisi veya tartışma elemanlarından birisi değilim, git o tartışmacılara yansıt bu üslubunu.
Sen onu bunu bırak da bana "bak şurda şu firma var linki bu, şurda bu var ucuza yapar, şu kaliteli yapar" gibi donörler sun. Gerisi hep demagoji oluyor ve buda konudan yararlanacak arkadaşlara sağlıklı bilgi aktarımını kirletiyor.
Hacım, biladerim gibi hitap şekilleriyle nasıl bir fayda sağlamayı düşünüyorsun?
Bu bilgileri yıllar sonra yine birileri aratacak, bilmeyen biri 'yalana bağlamış' gibi bir cümleyle bahsi geçen firmadan alışveriş yapmak istemeyebilir ve bunun tek sorumlusu da siz olursunuz.
Seviyeli bir konuşma şekliyle foruma göz atacak arkadaşlara daha sağlıklı bilgi aktarabilirsiniz.
 
@2013 Konuşmam da herhangi bir hakaret veya kötü söz bulmanız söz konusu değildir efendim. Gündelik konuşmamda geçen ve anlamları güzel olan "hacım" veya "bilader" e takıyorsan oda senin art niyetindir. Bkz:
2g6Rbj.jpg


Bak bilader bu yukardaki 4 entry senin forum dilin. Öylesine baktığımda hızlıca gözüme takılanlar sadece. Sende kendine "Hocam" "Paşam" gibi betimlemeleri yasakla mesela?
O değilde ayda yılda bir amme hizmeti yapayım dedim, konuyu abuk subuk şeylere takarak "bence" mahvettiniz. Bundan sonraki board gelişiminde resimleri atarmıyım? Harbi istek bırakmadınız adamda :/ Neyse her formda oluyor böyle vakkalar.
 
@2013 Konuşmam da herhangi bir hakaret veya kötü söz bulmanız söz konusu değildir efendim. Gündelik konuşmamda geçen ve anlamları güzel olan "hacım" veya "bilader" e takıyorsan oda senin art niyetindir. Bkz:
2g6Rbj.jpg


Bak bilader bu yukardaki 4 entry senin forum dilin. Öylesine baktığımda hızlıca gözüme takılanlar sadece. Sende kendine "Hocam" "Paşam" gibi betimlemeleri yasakla mesela?
O değilde ayda yılda bir amme hizmeti yapayım dedim, konuyu abuk subuk şeylere takarak "bence" mahvettiniz. Bundan sonraki board gelişiminde resimleri atarmıyım? Harbi istek bırakmadınız adamda :/ Neyse her formda oluyor böyle vakkalar.
Verdiğin örneklerde ki arkadaşlar benim forum dışında da görüştüğüm kişiler ve bir tartışma ortamında da söylenmiş şeyler değil.
 
İlk mesajdaki Fil pedalboard hakkındaki ifadeler de tarafımdan editlendi. "Kapanmış, ulaşılamıyor" derseniz herkes anlar. Bu şekilde sadece kendinizin anlayacağı şekilde yazarsanız haliyle yanlış anlaşılır.

Çok yakın bir tarihte mydukkan üzerinden fil marka pedal çantası satın alan birini de bildiğim için @AykanKK 'a katılıyorum. İlerleyen mesajlara göre başlığı komple değiştirebiliriz:)
 
Herşeyden önce, oraya "İnceleme" diye bir önek koyulmuş ise, yazının daha özenli hazırlanması gerekir. Günlük konuşma dilinde özen olmaz, dolayısı ile onu yansıttığınız yazıda da özen sözkonusu olmaz. Burada da yok. Sonra incelele mi, sonucu itibarı ile reklam mı o da belli değil. Kaldı ki inceleme belli bir markanın belli bir modeli için yazılan, içine kişisel görüşlerin de katılabileceği spesifik ve ürün tanıtıcı bir yazı türüdür. Bu "İnceleme"den ziyade "Hakkında Genel Bilgi" kategorisinde ki başlık da buna uygun açılmış zaten.

Ha, Gökay Bey'e yaptırdığız ürün için ayrı bir inceleme açarsınız. Hatta böylesi daha isabetli olur. Bu amaçla "Son olarak Chronox Boards markalı bir ekip var" kısmından itibaren yazı ve resimler ayrılıp, "Chronox Pedal Board İncelemesi" başlığı ile, özenli bir şekilde hazırlanırsa daha iyi olur bence.

İyi niyeti sorgulamıyorum, yanlış anlaşılmasın. Ama bilgi sunumu düzenli, derli toplu, hele yazılı ise de imla kuralları içinde yapılması gereken bir iş. Göz yorulunca bilginin kaydedilmesi daha zor oluyor maalesef.
 
Geri
Üst