Vox Ac4 Serileri Hakkında

Merhabalar. Benim Vox Ac4Tv kafa kabin amfim var. Sadece volume tone ve watt düşürücüsü var. 1x12ax7 1xel84 lambalar mevcut. Fakat volume çeyregi geçtikten sonra ses çok çabuk bozuluyor lambalı amfiler öyle olur ama bu çok çabuk oluyor ve kötü bir drive tonu geliyor. (Çamurlu deniyor o tona galiba) ben volume e yuklenince daha tane tane bir overdrive olmasini istiyorum. Lambaları değiştirsem düzelirmi eq da yetersiz sadece bir tone var ve çok azi değistiriyor sesi.
 
Merhabalar. Anladığım kadarı ile bir şikayetiniz amfinin çabuk kırılması yani drive üretmesi. Düşük wattlı amfilerin genelde kaderidir bu. Clean ton aralığının artması için 12AT7, 12AU7 gibi lambalar derdine deva olabilirler. Drive tonunun kötü olma sebebi stok lambaları olabilir. Amfilere stok olarak genelde ucuz lambalar koyarlar. Drive tonunun netleşmesi de lamba marka-modelinin değişimi ile mümkün. Genel olarak TungSol 12AX7 bu derde devadır.

İçindeki lambaların markaları nedir?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
12AX7 yi çıkartıp 12AT7 12AU7 gibi lambalar taktığımızda herhangi bir problem olmuyor degil mi ? Tungsol u duymuştum onu taksam ses net ve tane tane gelir mi amfinin içindeki lambaların markasını bilmiyorum malesef. Şimdi ben Tungsol 12AX7 mi takmalıyım yoksa 12AT7 12AU7 gibi lambalar mı ?
 
Niyetine bağlı. Daha fazla clean ton aralığı olsun istiyorsan AT veya AU. Drive seviyesi aynı kalabilir diyorsan AX.

Bu arada, içindeki lambalrı kasıtlı sordum, güç katındaki lambayı da merak ettim. O da tonda etkili. Marka model yazabilirsen o konuda da tavsiye gelebilir.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Anladım içindeki lambaların çoktta kaliteli olacağını sanmıyorum. Değiştirmek mutlaka iyi olacaktır diye düşünüyorum ve sadece drive değil bu lambalar ton karakteri açısındanda olumlu değişim saglar herhalde. Birde EL84 ü cıkartıp yine baska bir markanın EL84 ünü takarsak bias ayarı denilen ayarı yapmak gerekiyor mu ?
 
Geri
Üst