Gitarda Gelişmek

A

alican

Merhaba arkadaşlar, ben gitar üzerinde çoğu egzersizi iyi derecede yapabilen biriyim fakat çalmaya gelince akorları kulaktan çıkaramıyorum sanırım bu gitar üzerinde sürekli aynı şeyleri yapmaktan kaynaklanıyor.Akor bulmak ve kulaktan şarkı çıkartmak için tavsiye edebileceğiniz yöntemler varsa sevinirim,teşekkürler.
 
Nota bilginiz var mı? Gam bilginiz?
Bütün şarkıların belli bir kalıpları var o kalıpları bilmek gerekiyor bu da benim bildiğim kadarıyla gam bilgisi gerektiriyor.
 
Önce armonini geliştir, akor nasıl kurulur gibi temellerden başla. Sonra duyduğun Kök sesi bul, genelde bu ses skorun 1 veya 3. Derecesidir. Akoru kısa yoldan bulmuş oldun. 4sesli akorlar için daha fazla dinlemen ve armoniye daha hakim olman gerekir ama temeli bu. Hepsini duyarak çıkarman da zamanla gelişen birşey, ilk şarkına 2 3 hafta uğraşırsın armoni bilmeden, 2. Şarkıda 1haftaya iner mesela. Böylelikle süreyi kısaltabilirsin. Ama bir yerden uğraşarak başlaman lazım gerçekten istediğin buysa, hapı veya kısa yolu malesef yok, kendi kulağını eğitmek en kısa fakat en zor çözüm.
 
Ilk basladigimdaki duz mantik:sarki calarken tek telde notalara basarak uyan notalari cikart. Iste o sarkinin gami. Ana nota belli olduktan sonra klavyeye yay notalari. At solonu.[emoji4]
 
Kulaktan şarkı çıkartmak için bence önce kulak dolgunluğu gerekli. Çok sayıda müzik farklı türde müzisyen dinlemek lazım gerçi onun için bolca boş zaman gerekebilir oysa şimdi internet var zaman kaybetmeden bulabilirsiniz akorları.
 
Geri
Üst