Line 6 Floor Pod

Selamlar,

Yeni bir metal grubuna girdim. Ibanez RG1570 gitarım, 50W Hughes & Kettner Edition Silver transistör amfim ve yarı bozuk bir Ibanez SM7 Smash Box'um var. Smash Box aslında çok hoş trash metal tonları veriyor, ama drive'ı az tutsam bile aşırı gürültülü bir pedal. Ayrıca her bastığımda açıp kapanmıyor bazen 4-5 kere bile basmam gerekebiliyor, o yüzden live kullanma ihtimalim 0. Amfideki lead kanalındaki overdrive tonu ise metal için pek yeterli değil.

Sonuç olarak live kullanmak için distortion/overdrive pedalı ve biraz da efekt pedalına ihtiyacım vardı. 250 euro altında harcamak istiyordum ve arayışlara girdim. İlk önce Zoom G2.1u alayım dedim, ama tonları çok dijital olur diye vazgeçtim. Sonra 2-3 analog pedal dizeyim dedim, ama bir kaç arkadaşın tavsiyesi üzerine Line 6 Floor Pod'a rastladım.

Floor Pod daha yepyeni bir preamp / multi efekt aleti. Çıkalı bir iki hafta bile olmadı sanırım.

floor-pod.jpg


Ben de Almanya'da yaşadığım için siparişi verdikten 1-2 gün sonra elime geçti. Harmony-central dahil hiç bir yerde review'i bile yoktu. Burda da hakkında hiçbir yazı göremedim. Eh deneyen pek kimsenin olmaması da normaldir yepyeni alet. Ben burda 220 euro'ya aldım.

Alette 12 amfi modellemesi var. Modellemeler direkt Pod 2.0'dan alınmış, Pod 2.0'da nasılsa burda da öyle yani. Bunlara Soldano X88R, Line 6 Original, Mesa/Boogie® Dual Rectifier, Marshall® JCM800 ve Fender® Blackface Twin Reverb® dahil. Tam listesi sitede var. Kasa tamamen metalden ve taş gibi. 3 footswitch ve expression pedal var. 64 preset kayıt edilebiliyor. Delay, reverb, flanger ve bir çok efekt var. Her neyse gelelim kendi yorumlarıma.

İlk gözüme batan şey EQ ve ton ayarlarının zorluğu oldu. Sol üstte üç düğme var. Her düğme iki şeyi birden ayarlıyor. Mesela gain/compressor düğmesi normal çevirirken gain ayarlıyor, save'e basılı tutup çevirirken compressor ayarlıyor. Çevirirken ekranda bir geribildirim de yok. Dolayısıyla hangi ayar hangi derecede hiç bir bilginiz olmuyor.

Diyelim herşeyi ayarladınız bir bankaya kaydettiniz sonra banka değiştirdiniz. Aradan bir süre geçti bu bankaya geri döndünüz, baktınız bası biraz kısmak istiyorsunuz. Ama o anda basın hangi derecede olduğunu anlama imkanınız yok, sonuçta düğmenin durduğu yer en son yaptığınız ayarla ilgili. Bas düğmesini çevirdiğiniz anda eski ayarınız yok oluyor, tekrar en baştan ayarlamanız gerekiyor.

3 footswitch'i kullanmak için 2 yol var. Birincisi: Preset değiştirme seçeneği. Bu seçiliyken 2 tuş aşağı yukarı bankalar arasında gidiyor. 3. tuş da bypass yapıp aleti devre dışı bırakıyor. İkincideyken de: 1. tuş boost açıp kapatıyor, 2. tuş mod efektlerini açıp kapatıyor. 3. tuş ise delay/reverb efektlerini açıp kapatıyor. Açıkcası benim hoşuma gitmedi iki seçenek de. Ben isterdim üç tuşa istediğim bankaları atayabileyim. 1. tuş lead olsun, 2. tuş ritm olsun, 3. tuş temiz chorus'lu olsun mesela. Ama yapamıyorsunuz.

Gelelim en önemli tarafına. Drive'lar ve Distortion'lar. Özellikle şunu söyliyeyim, diğer yazdıklarım herkes için geçerli olsa da.. bu tamamen kendi yorumum ve kişiden kişiye baya değişebilir. Ben metal/rock ağırlıklı çalan biri olarak aradığımı bulamadım. 2 amfi hariç hiçbirinde yeterince gain yok gibi geldi bana. Mesa Boogie Dual Rectifier açıp da gain'i ve treble'ı 9'a getirmeme rağmen yeterine crunch alamadım yani o derece. Hatta buyrun bu da örneği:

http://www.hemenpaylas.com/download/1870360/Artunsan_-_Floor_Pod_is_a_Loser.mp3.html

Sadece insane'lerde yeterince gain vardı bana göre. Ama onlarda da ton çok dijital ve hiç de hoş değil bana göre. Saatlerce EQ ayarlarıyla uğraşmama rağmen istediğim gibi bir sert ve kulağa güzel gelen bir ton alamadım. Insane kullanarak panteraya benzer bir ton almaya çalışırken yaptığım bir kayıt:

http://www.hemenpaylas.com/download/1870415/Artunsan_-_Cowboys_From_Hell.mp3.html

İki kayıtı yaparken de amfiye line-in'den girdim. Mikrofon kullandım. Amfi modellemeleri dışında hiç bir efekt açık değil. 2. kayıdın en sonundaki whammy bar saçmalıklarında baya bir compressor açtım sadece. En çok kullanacağım amfiler bunlar olduğu için diğer clean ve az gain'li amfileri çok kurcalamadım. Ama tubescreamer'a benzer bir ton da bulamadım.

Efektlere gelelim. Efektlerin ayarları abartı basit. Ama o derecede basit ki, düğmeyi çevirmek dışında hiç bir ayar yapamıyorsunuz. 3/4 efekti tek düğmeye tıkıştırmışlar. Düğme en soldayken kapalı diyelim, biraz çeviriyorsunuz flanger açılıyor, biraz daha çevirince flanger güçleniyor. Biraz daha çevirince flanger bitiyor chorus başlıyor vs. Sadece reverb ve delay'de bir tuşa tap yaparak gecikmeyi ayarlayabiliyorsunuz.

Expression pedalı sadece volume veya wah olarak kullanabiliyor. Wah'a geçmek için crybaby'lerde olduğu gibi topuk tarafına bastırıyorsunuz o kadar. Pek deneyemedim ama hiç fena değildi. Crybaby gcb95 var bende, onun kadar olmasa da idare eder dijital bir pedal için. Ama dediğim gibi pek denemedim o yüzden fazla yorum yapmıyorum wah hakkında.

Aradığım tonu bulamayınca line-in yerine direk amfiye input'tan girmeyi denedim, daha kötü oldu. Bilgisayara line-in'den girdim, o da güzel olmadı. Bilgisayara mikrofon'dan girince gürültüden başka hiç bir şey alamadım. Alette ne USB çıkışı ve ne midi çıkışı var. Yani yeni çıkan 50 dolarlık aletlerde bile böyle çıkışlar olduğunu düşünürsek bence hiç hoş olmamış.

Sonuç olarak hevesim kursağımda kaldı. Aleti olduğu gibi paketledim geri yollayıp paramı geri alacağım (neyse ki böyle bir seçenek sunuyor aldığım site). Bunlar tamamen kişisel yorumumdur, aleti beğenenler zevkle kullananlar olabilir. Bence bu paraya POD alacağım diyorsanız Pod 2.0 alın, üstüne biraz daha para verip bir footswitch eklersiniz 2 kat seçeneğiniz olur. Metal kasası dışında oyuncak gibi geldi bana alet.

Tavsiye etmemekle birlikte yorumlarınızı bekliyorum. Belki kullanıp da çok iyi ton alan falan varsa ben geri yollamadan önce yazar da fikrimi değiştirir. =)

http://www.line6.com/floorpod/
 
http://turkrock.com/ftopic50652.html burdada öylesine uzaktan bi yorum yapmıştık.

neyse. dediklerine bakılırsa ve ses kayitlar dan birazda olsun anlaşılacagi gibi iğrençmiş demekki. örnek sesleride dinlerken gain konusunda bende dedim "aa kötü bu ya" falan. ama pod xt live seslerindede tam gaini alamamıştım ama sonucu ortada onun.

ama evet yani ucuz düşük model line6 lardan hiç bi halt olmaz galiba . amfidede öyle prosesorde de öyle
 
birde aletin tam hakkını vermeden yorum yapmamak lazım sanırım.gerçi pod 2.9 ı hiç kullanmadım xt live kullandım 1 sene boyunca ama arakdaş belkide haksızlık ediyordur.sonucta insan hemen hakim olamıyor processore.
 
Bu cihazı bilemem ama ben pod xt kullanıyorum fbv 4 pedalı ile birlikte. 20 yıldır gitar çalıyorum. Bu kadar başarılı bir efektöre rastlamadım. Tabii iddialı bir laf belki ama, bu tip aletlerle bayağı bir zaman harcamak gerekiyor.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Alet POD XT Live gibi komplex değil. Ne patch yapabiliyorsunuz, ne USB'den bilgisayara bağlayabiliyorsunuz. 2-3 düğme çevirmek dışında bir ayarı yok.

Overdrive/Distortion tonlarını anlamak için aleti 1 ay kullanmaya gerek yok. Drive seçiyorsun. Gain ve 3 EQ ayarlıyorsun. Bu kadar, başka bir ayarı yok. Saatlerce günlerce uğraştım sonuçta yapılabilecek çoğu EQ/Gain/Drive kombinasyonlarını denemişimdir. Benim amfiyle, gitarla yada bilgisayarla adam gibi bir ton alamadım.

Aleti 2 ay kullanınca yeni drive seçenekleri gelmeyecek yada EQ düğmeleri daha hassaslaşmayacak, şimdi neyse yine öyle kalacak. Dediğim gibi birlikte kullanıldığı aletlere göre çok farklı sonuçlar verebilir, bende böyle. Ayrıca drive tonları hariç yazdığım şeylerin nerdeyse hepsi de nesnel görüşler. Kimsenin aldığı Floor Pod'da fazladan EQ düğmesi olmayacak yada pedal bendekinden farklı işlere yaramayacak. Drive'lar hakkında yazdıklarım da benim kendi yorumlarım, bir çok yerde de yazdım bunu.

Bu aletin hakkını vererek yorum yazmak nasıl olur onu da anlayamadım. Dediğim gibi alette POD XT gibi çok sayıda ayarı yok. Alet üstünden denenecek başka bir şey yok benim için. Deneyebileceğin tek şey farklı ortamlarda, farklı amfilerde, farkı gitarda denemek olur. Onu da ben yapamam, deneyenler yazar. Farklı şekilde bir çok yorum gelir, hepsi birleşir aletin ne olduğu çıkar ortaya. Yorum yazmak için herkes aleti 10 yerde denemek için beklerse kimse uzun süre yorum göremez alet hakkında. Ama yorum yapanda kabahat zaten, bir saatten fazla süre harcayıp bir turkrock ahalisine bir yararı olur diye düşünüp uğraşıyorum bir de.. :?
 
bu alet nedense fiyatı ve özellikleri nedeniyle bir parça cezbetmişti beni ama artunsan ın yorumları beni birkez daha düşündürdü...tabi o fiyat türkiyede kim bilir ne olur. yurtdışına çıkan birinden satın alınması istenecekse illaki, ozmn üstüne bir 100 dolar daha koymayı düşünüp xt live alıp efekt olayına nokta koymak daha akıl karı gibi görünüyor.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Valla ben yukarda da belirttiğim gibi aleti geri yolladım, yerine manyetik taktırdım şimdi çok memnunum. İlerde param olunca XT live almayı düşünüyorum. Ama bence flood pod'u denemeden kesinlikle almayın. Hiç da uygun fiyatlı bir alet değil sonuçta. Herkesin benim gibi aleti geri gönderip parasını geri alma şansı olmayabilir. Almanya'da yaşadığım için böyle bir şansım vardı, hiç düşünmeden alabilmiştim o yüzden.[/b]
 
yok bu yeni çıkardıkları görünüşte direk şöyle ki;
pod xt live pod xt'ye karşı neyse floorpod plus da pod2 ye göre öyle sayılır.
yani pod2 ile aynı amfi-kabin tipleri ve modellemeleri, bunun üstüne floor podda dediğin gibi pod2ye göre daha fazla efekt seçeneği.
bence bu başarılı bir alet olabilir yeni haliyle.
 
Geri
Üst