Blackstar Id Core 10

Selamlar. Forumda bu ürüne ait bir inceleme olmasına rağmen bir başlık da ben açmak istedim. Ürün hakkındaki görüşlerim. Buyrunuz efendim :)

IDCore10-top-down-630-80.jpg


Genel özellikler: Alet 10w. 2X5 Stereo hoparlöre sahip, ki bu oldukça iyi bir şey. Sesi türevi amfilere göre daha hacimli veriyor. Üzerinde 6 adet kanal mevcut. Bu kanallar 2 Clean, 2 OD ve 2 Dist olmak üzere genel olarak 3'e ayrılıyor. İstenirse bu kanallar "manual" olarak kullanılabilir, istenirse de kaydedilerek tekrar recall yapılarak kullanılabilir. 6 farklı ayarla kaydedilebiliyor her kanala. Üzerinde ISF knob'u var, ve bu knob aslında bir EQ knob'u işlevi görüyor, Amerikan-İngiliz (Mesa-Marshall) tonları arasında geçiş yapılabiliyor. Tabi bu kadar küçük amfide bu pek mümkün değil, ama EQ knob'u olarak gayet işlevsel.

Efektlere ayrı bir parantez açmak lazım. Böylesine küçük bir amfide gördüğüm en iyi efekt katı bu alette. Phaser/Flanger/Tremolo ve Chorus bir kanalda, Delay bir kanala ve Reverb bir kanalda olmak üzere toplam 3 farklı efekt kanalınız var. Delay ve reverb için 4 ayrı mod bulunmakta, etti mi 8. 4 daha vardı, toplamda 12 farklı efekt olmuş oldu. Bu efektler en sağda bulunan level knob'u sayesinde ayarlanabiliyor. Ve en güzel kısmı, "Tap" tuşu sayesinde Phaser, Tremolo, Delay gibi zaman bazlı efektler tap ile kontrol edilebiliyor. Müthiş birşey.

Üzerinde bilgisayarla bağlantı yapabilmek için "USB" portu var. Bu sayede "Insider" yazılımı ile kayıt alınıp efektler kontrol edilebiliyor. Örneğin benim farketmediğim ama baka bir arkadaşımın farkettiği üzere "noise gate" efekti uyguluyormuş alet. Bu durum yazılım üzerinden kontrol edilebiliyor, threshold seviyesi kontrol edilebiliyor ya da tamamen kapatılabiliyormuş. Açıkçası ben amfiyi bilgisayar ile kullanmayacağım için beni ilgilendirmiyor ama yeni başlayan arkadaşlar için güzel çözüm.

"Manual" ve "Tap" tuşlarına aynı anda basınca akort aleti ortaya çıkıyor. Bu da başka bir güzelliği.

Kullanışlılık: Alet oldukça hafif. İstediğiniz yere taşıyabilirsiniz, güzel bir askı ile geliyor ancak daha uzun bir askı ile omuza asılabilir. Tek dezavantajı pil ile çalışmaması. Eğer sokakta çalacaksanız bir akü bulmanız gerekecek.

Fiyat/Performans: Nakit olarak 250TL'ye alınabilen bir amfi için inanılmaz bir alet. Ofiste, evde pratik için kullanacak, sağa sola taşıyacak olanlar düşünmeden alsın. Lakin, sokak performansı sergileyecek olan arkadaşlar için, yukarıda dediğim gibi akü şart. Kendi segmentinde tek rakibi Roland Micro Cube olabilir. Fakat onun da Zuhal Müzik'de 591TL nakit satış fiyatı var, pazarlıkla 550'ye alınabilir. 2007 senesinde sıfır dükkandan Roland Micro Cube'ü 200TL'ye aldığımı varsayarsak, para israfından başka bir şey olmayacaktır bu yaptığınız. 550TL'ye ikinci el Boston AT15, Roland Cube 40, Epiphone Valve Jr., Blackstar HT5, HT1, Marshall MG50, Laney TFX2 vs. alınabilir. Paranızı sokağa atmayınız.

Genel olarak artıları:
- Portatif
- 2x5 stereo hoparlör
- 6 kanal (manuel ve ya hold ile recall şeklinde preset atanabilir)
- İnanılmaz kaliteli efektler
- Tap tempo
- Tuner
- USB bağlantısı (Insider software ile)
- Segmentinde en ucuz amfi olması (nakit 250TL)


Eksileri:
- Pil yuvasının bulunmaması

Önümüzdeki günlerde aleti anlatan bir video ekleyeceğim, çalmalı anlatmalı. O zamana kadar şununla idare ediniz:

- Fender Strat 50s Mexico - Clean + 3. Kanal Delay, En sağdaki Level Knob'u ortada:



Okuduğunuz için teşekkürler, umarım düşünenlere yardımcı olur.

Kolay gelsin...
 
@AykanKK Guzel bir inceleme elinize saglik. Daha once de baska bir konu altinda belirtmistim eklemek faydali olur diye buraya da yaziyorum. Insider yuklenince amfiye daha "ince" ayar yapilabiliyor. Alttaki resimden de gorulebilecegi uzere 3 bant eq ayari ve efektlere daha detayli mudahele imkani saglanmis oluyor. Kullanmanizi siddetle oneriyorum insider programini. Icerisinde play-through yapabileceginiz bir bolum(Sarkilari yavaslatip/hizlandirip,pitch bozulmayacak sekilde) ve internetten patch yukleyebileceginiz bir de library ve bi adet de kullanisli metronom bulunmakta. Kullanimi oldukca pratik ve bence oldukca faydali bir software.
Blackstar-ID30TVP-05.jpg
 
Dorede kısa süreli denemem de clean , crunch tonlarını sevdiğimi high gain tonlarını pek tutmadığı söyleyebilirim ama fiyatına göre oldukça iyi bir alet.
Ben de başta high gain tonları pek beğenmemiştim ancak bu noktada insider yazılımı mucizeler yaratıyor.
Preset haldeki tonu ince ayarlarla istediğiniz kıvama getirip kaydedebilirsiniz.
 
Ben de başta high gain tonları pek beğenmemiştim ancak bu noktada insider yazılımı mucizeler yaratıyor.
Preset haldeki tonu ince ayarlarla istediğiniz kıvama getirip kaydedebilirsiniz.
Kesinlikle parmak basmak istedigim nokta burasiydi :). Bende 40w olanini kullaniyorum ve insider i kurcalamaya baslayip ISF haricinde eq ayarlarini da birlestirince bircok noktaya gidebiliyor amfi ve hi-gaini de gercekten hi-gain yani cayir cayir geliyor :)
 
Kesinlikle parmak basmak istedigim nokta burasiydi :). Bende 40w olanini kullaniyorum ve insider i kurcalamaya baslayip ISF haricinde eq ayarlarini da birlestirince bircok noktaya gidebiliyor amfi ve hi-gaini de gercekten hi-gain yani cayir cayir geliyor :)
Kesinlikle... Ben de aynı şekilde 40w modelini aldım ve sağolsun, beni zerre kadar pişman etmedi.
Üzerinde çok düşünmeye gerek olmayan ve alınıp bir güzel kullanılacak alet (y)
 
Dostlar bende 20W modeli var ve ev için mükemmel diyebilirim. Özellikle clean tonlarında, gaini bol açınca gitarı çalarken tuşeye verdiği tepki neredeyse lambalı amfi gibi olmuş.
Overdrive tonları clean tonlar kadar tatmin etmese de güzeller. Ayrıca efekt bölümü çok geniş ve kullanışlı.

USB bağlantısını çok kurcalamadım ama ilk kontrol ettiğim özellik, USB ile bağlayıp başka bir program içerisine input gönderilebiliyor ve oradan kayıt yapabiliyoruz.
Bu güzel olmuş sadece kendi arayüzünde değil yani diğer programların içindede kendi ses kartını tanıtıyor.

Ben bu amfiyi baya tesadüfen aldım, Do Re müzikte gördüm ve özellikleri dikkatimi çekince denedim beğendim, ayak üstü amfi almışım gibi oldu ve hiç pişman değilim.
Eğer evde optimum seviyede bi amfi olsun diyorsanız 20W çok kıyak geliyor bence.
 
Aykan ellerine saglik, güzel bir inceleme olmus.

Zamaninda ben de denedim bu aleti ve uzerindeki efektler cok guzel. Higain tonlari pek begenmemistim ama yazilimi ile daha fazla kontrol edilebilir oldugunu bilmiyordum. Malum muzik dukkanlarinda denerken bu sans yok.

Ben bu ampliye karsi Yamaha Thr10x almistim. Yamaha'daki gibi Noise Gate, Reverb, Delay, Compressor ve kabin secimi gibi parametre degisimleri yine bilgisayardan yapiliyor.

Yamaha da, Blackstar da modelleme mantigi ile calisiyor. Fakat su an teknolojinin gelmis oldugu nokta itibariyle bu cihazlardan gelen ton, yillar boyunca lambali Fender, Marshall, Mesa Boogie, Blackstar kullanmis beni bile oldukca tatmin ediyor. Lambali ve buyuk cihazlari dusuk volume'de kontrol etmeye calismaktansa ID Core, THR gibi aletlerle ugrasmak cok daha mantikli geliyor bana.

Fiyatina gore oldukca guzel alet :)
 
Geri
Üst