Yeni Evh 15w Amfi

Boyle bir soylenti var, acaba dogru mu?

05DCC4DE-27B1-4A82-8581-82205B08C6C9_zpskbrnscfi.jpg
 
Tam özellikleri bu mudur bilmiyorum ama EVH 15/20/25 Wattlık dahada ufak bi amfi çıkaracağı konusunda söylentiler vardı. Belkide doğrudur. Gerçi doğru olduğunu varsayarsak 50W'lığı 1000 dolarken buna 700 dolar verilmez :D
 
Vallahi neye rakip çıkarsa çıksın clean kanalı olmayan amfi biraz zor satar gibi geliyor bana. Bence hiç yapmasınlar böyle bişey yapılacaksa zaten denildiği gibi kimse almaz bunu 50 wattı 1000 dolarken
 
Özellikleri yazdığı gibiyse güzel amfi kağıt üzerinde. Kullanışlı, kaliteli ise loop, rezonans, dahili attenuş, bunlar hoş işler. Clean ton bekleyenleri Jet City gibi gitarın volüm düğmesi ile uğraştıracak, o belli. Alışıksanız dert değil gerçi. Tonunu duymadan fiyatına yorum yapmamalı diyorum tarafsızlığı korumak adına ama, 700 doları gördükçe korumakta da zorlanıyorum. Bakarsınız başlangıçta veya sonradan sıkışırlar, kampanya yaparlar.
 
High-Gain fazlasıyla severim. :) Çok merak ediyorum. Aklımda ENGL İnvader 100 var aslında. Ama bunu da çok merak ediyorum. Asıl merak ettiğim canlıda Bogner uberschall twin jet 100 ile anlaşabilir mi. ( Diğer gitaristin kullanacağı amp )
 
High-Gain fazlasıyla severim. :) Çok merak ediyorum. Aklımda ENGL İnvader 100 var aslında. Ama bunu da çok merak ediyorum. Asıl merak ettiğim canlıda Bogner uberschall twin jet 100 ile anlaşabilir mi. ( Diğer gitaristin kullanacağı amp )
ENGL marka amfilerin tonu EVH'ye göre çok koyu olacaktır kanımca. Zevk meselesi biraz ikisini de dinlemek hatta çalmak lazım. Amfi anlaşması konusunda ise yine kendi adıma konuşacak olursam, bence bu durum üzerine pek düşünmeyin. Sizin tonunuz ayrı, diğer arkadaşın tonu ayrı olsun ne olacak ki ? Bence önemli olan kendimize özgün sevdiğimiz tonlarda çalmak. Zaten öyle kimsenin amfi farkından dolayı 'Yav adamlar çalıyor da amfilerin sesi de çok uzak be birbirlerine, şu gitar sesleri azcık benzeseymiş' diyeceğini sanmıyorum. :)
 
Dediğiniz gibi en iyisi denemek. Benim en büyük sıkıntım aşırı tiz. O yüzden ENGL ın bass,mid ve tiz oranı bana acayip orantılı geliyor. Bu EVH tiz konusunda izlediğim videolarda bana fazla geldi. Ama denemek lazım. :)
 
Evet en iyisi denemek. Ben Invader, Savage, Blackmore gibi amfilerin koyu oldugunu dusunmuyorum mesela. Amfi uyumu denince de aklima gelen ton farkliligi ya da uyumundan cok, ikisi konserde yan yana calindiginda, ikisinin de duyulabilmesi, birinin digeri tarafindan yutulmamasi.
 
Evh ve engl invader, Savage, Blackmore arasındaki farka bakarsak 2 alternatifte çok başarılı fakat high gainde evh biraz daha fuzzlaşıyor, daha kirli evh ama şöyle diyim iki amfininde birbirine göre net üstünlüğü yok ,,ikiside tercih edilebilir.
 
Evet işte o fuzzlaşma olayları çok canımı sıkar. ENGL çaldım biliyorum. Yine de EVH yi de deneyeceğim. Ama daha önce de tahmin ettiğim gibi ve sizin de söylediklerinizden dolayı ENGL tercih ederim diye düşünüyorum. Bu arada konunun asıl amacının baya dışına çıkarttım kusura bakmayın. :)
 
evet hepsi elimden geçmiştir. Bu arada evh hem 100 hem 50 vardı. 100 watt olan da fuzzlaşma yok denecek kadar azdı.gerçi power lambaları başka markaydı 100 watt olanın ilk sahibi değiştirmişti ondanda olabilir fark .100 watt daha stabil gelmişti bana.
 
50W modeline sahibim (Tonunu merak edenler imzamdaki soundcloud sayfamdan örnek dinleyebilir). Fuzzlaşmadan bahsetmiş birkaç kişi. Evet, doğrudur. Ama o "fuzz" da 5150'lerin kendine has bir özelliği. 5150II'de bile var yani. Lâkin 5153'te (EVH) gördüğüm kadarıyla ancak düşük seste belli ediyor kendini. Hele ki V30 hoparlör ile kullanırsanız... Biraz presence - treble dengesi ve azıcık ses yükseltmesiyle kurtulabiliyorsunuz.

Normalde "5153 mini" dendiğinde 50W modeli akla gelirdi ve 50W gibi "ağır" bir model yüzünden birçok kullanıcı bu amplifikatörü al(a)mıyordu (Örn. Bedroom Level dedikleri seviyede çalmak isteyenler). Şimdi bu mikro olanını geçen gün facebook sayfasında gördüm. Sanırım artık işler biraz değişmiş. Bence tonal anlamda epeyi değişiklik olmuştur. Çünkü çıkış trafosu değişmiş, çıkış tüpleri de değişmiş. Pre devresi de kesin değişmiştir. Hayrolsun, ne diyelim.
 
Fuzzlaşma 5150 50 watt ta vardı zaten 100 watta gözlemlememiştim ikisinide yanyana kullandığım için biliyorum.. ama güzel amfi 5150 lerin hepsi. ilk göz ağrım benim 5150 yüzünden forumdan atılmışlığım bile var toz kondurmam 5150 ye :))
 
Geri
Üst