Nedir Bu Roland Sevdası?

S

shrapnel

Forumları takip ediorum 1 haftadır araştırıorum.Herkez roland müthiş roland çok iyi filan diyordu.Müthiş gibi yorumlar var.7 yıldır gitar 2 yıldır elektro gitar kullanıyorum.Ve overdrive sesleri en çok kullanıyorum bie heavy metalci olarak. ve benim tarzımda olan herkez distortion a en yakın sesi arar. Bunu roland anfilerde bulmanızın imkanı yok dün taksimde bir çok yerde Roland,Marshall denedim ve Gerçekten roland ın sesleri çok dijital geliyor kulağa ilk çalmaya başladığında sorun yok gibi fakat gittikçe hissediosun çok fazla dijital sesleri olduğunu ve seSi yükselttikçe ses kalitesinde bozulma oluyor. Bir çok efeckt seçeneği olmasına rağmen heavy metal tonları yakalıyamadım bir çok kontrolunun de olmasına rağmen.Ama bir marshall denedeğim de mgfx mgcdr(R olmasına dikkat edin reverb lü) serisini distortion a en yakın sesleri aldım tatmin edici bir sesdi.Analoga en yakın sesleri alabiliosun abartmıorum. Clean de de hiç fenaa sayılmaz. Bence bu kadar roland ı abartmayın.Paranız varsa bırakın marshalı da Voxx alın. Ben gayet memnunum şuan marshall Mg15cdr lerden fiyatı da 195 dolar. Mg15fx lerde 3 tane daa efeckt var ama 225 dolar ama benim param yetmedi :((( Roland cube 15 lerde 160 dolar ama reverb yok bunların
hee şunuda söyliyüm Marshall Mg15CD ler reverbsiz 140 dolar.Ben çok dolaştım forumları anfi olcaklara yazdıklarım yardımcı olabileceğimi düşünüyorum.
 
hocam yanlış anlama görüşüne birşey demiyorum ama seni marshall firmasımı görevlendirdi :D :D yani o kadar reklamını yapmışsınki marshalla'ların fiyatlarını dahi hepsini yazmışsın fikrine saygı duyuyorum ama bence amfi alacaklara yardımcı olmak istiyorsan onların açtıkları başlığa cevap yaz sanki tünelde filan sadece marshall amfi satan satıcılar gibi burda propaganda yapmıs gibi duruyosun uzaktan bakınca :D :D neyse yinede fikirlerin için teşekkürler amfi alıcak arkadaşlarda incelerlerse iyi olur..
 
roland amfiler hakkındaki görüşlere ben de katılıyorum..fakat marshall mg15cdr modelinin de distortionu çok kötü..yani o tip amfileri kullanırken mutlaka araya pedal,processor tarzı aletler şart..
 
-Roland bu işi yeni yapmaya başlayn bir firma değildir,yıllardır gitar ve bass anfisi üreten bir firma olarak ben roland ı çok başarılı bulurum,tecrübelerimde bu doğrultudadır.Üretim yılını hatırlayamadığım,çok eski serilerden Roland cube 60 kullandım(şu eski turuncu olanlardan,şimdilerde bulmak çok zor bulardan) ve üzerinde 12" bir hoparlor vardı ki cidden çok dengeli bir hoparlordu,ne bir şişme ne de gücü kaldıramama gibi bir sorunu vardı.İki kanallı spring reverblü,arkasında reverb ve drive için iki ayrı footswitch girişi,paralel harici hoparlor çıkışı,ana giriş ve preamp çıkışı gibi o dönemde birçok anfide olmayan özellikleri barındırıyordu alet.Kısacası çok başarılı işler yapıyor roland.Şu aralar JC-120 almak üzereyim,kendisi devasa güce sahip,şişmek nedir bilmeyen son derece oturaklı tonlara sahip olan bir anfidir.

-Rolandın da 15w lık anfilerinin şimdiki marshall mg serisinin 15 w lık anfilerinden çok daha iyi olduğunu düşünüyorum,hatta şu an evimde pratik yaparken kullandığım ingiliz yapımı 15 wattlık VS-15R ile bile başa çıkabileceğini düşünüyorum o anfilerin.
 
sana sunu söyleyim eski bir mg30 kullanıcısı ve microcube kullanıcısı olarak görüşüm şudur ki microcube koca marshal ı tokatlıyor :D ev için küçük amfi arayım diyorsan microcube yada cube 30 iyi.ama acıkcası sahne için alınmaz cube serisi.pratik olmasındna dolayı evde kullanılır ancak.
 
15 wattlık amfilerde ne kadar ton arıyosun anlamadım ki? bunlar zaten en fazla evde çalışmak içindir. üstüne bir de üzerindeki efektlerin kaliteli olması beklenmez. yüksek ses vermeleri beklenmez. sahnede ya da herhangi bir profesyonel işte kullanılmayacakları için korede çinde filan üretilirler. burada sadece 15lik 30luklarını karşılaştırarak bütün bu yorumları da markaların geneline atfetmek, cahillikten başka bişey olmaz. metal çalacaksan ve 15 wattlık bir amfin varsa da, bir pedal alırsın ki, büyük bir amfiye taktığında da aynı tonu bulabilesin. ilerde 50 watt üzeri birşey satın alacağın zaman, tonlara daha dikkatle bakmaya başlarsın.
roland da marshall da çok çeşitli çok güzel amfiler üretirler. 15-20 watt evde çalışmak içinse, bulabildiğiniz idareten iyi tonlu en ucuz amfiyi alın derim. hatta amfim stüdyoda durduğu için ben evde dod tech4 prosesürü bilgisayar oparlörüne bağlıyorum. gayet güzel, gayet yeterli. gerekirse diger pedallarımı da takarım ardına, noolcak ki yani evde aldığın ses ne kadar önemli olabilir?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Bi kere şunu söylüyebilirim ben marshall temsilcisiyim tünelde de satıcıyım zuhahahha. Hakkaten bu komik. Abi size diyorum ki dün roland alma niyetiyle taksime gitmiştim daha önceden parasızlıktan randall diye iğrenç bir anfi kullanıyordum. Sonra roland ve MArshall yan yana koyduğumda elbetteki marshall dedim evet ben zaten clean tonlarına hiç bir şey demedim rolandın yapıcağınız tarza göre bence overdrive ve over drive mode taki efectleri hissedilir derecede dijital diyorum. Ve çoğu kişi microcube cube filan demiş siz hic evdeyken gaza gelip şöyle bi anfiye çoşkuyu veriyim dediğiniz olmuyor mu? o anda overdrive da da dijital ses tonlarına razı olursunuz hele micro cube de ses ne kadar kii ????????? aslında fx ler kadar cdr lerin overdrive iyi değil ona katılıyorum.
 
arkadşım sana microcube her işini görür demiyorum.elimde pod xt live varken bile microcube ü caldığım olmustur.her aletin kullanım alanı vardır.eğer cok natural ton arıyorum diyorsan gidersin sağlam bir kafa kabin alırsın full lambalı ,artık fender mi olur crate mi olur marshall mı olur zevkine göre secer alırsın :) insnalar parası olmadığı için parasına göre en ideal aleti seciyorlar.yoksa kim istemez daha orjinal amfilerle calmayı.sonucta dediğin amfiler modelleme yapan amfiler.mg15 den bahsetmişsin birde.ne kadar drive ı olduğunu biliyorum aletin bundan 4 sene evvel kullandım aynı zamanda 2 sene evvel mg30 um vardı.o eletlerdek idrive sinek vızıltısı gibi.metal filan calman mümkün değil zaten.ben tekrar iddia ediyorum microcube mg15 ton olarak sollar ses olarak da aynı ses düzeyine ulasır.insanlar ufak tefek alet diye microcube ü küçümsüyor.ama dediğim gibi elimin altında pod xt live varken benim microcube kullandığım zaman cok olmustur.bence cok tatlı bir alet.verdiğim paranın fazlasını veriyor.zaten ekipmanları incelerken fiyat / performansa bakıp incelemk lazım.yoksa herkes biliyor ki bu aletler dijital.bizde farkındayız cok süper amfiler var piyasada ama bizdede para yok :D aylardır cebimde para olmasına rağmen amfi arıyorum bulamadım.ekipman işi zor.insan kafayı sıyırıyor.hepimize allah kolaylık versin.pahalı bir uğraş bu muzik malesef
 
neeee :) bu ne yaa nasıl yav "randall diye iğrenç bir anfi" abi marshall ne kadar ödedi valla bende istiyom. paraya çok ihtiyacım var. kahrolsun iğrenç mesa boogie yaşasın marshall (çok yetenekliyimdir bu konuda :))
 
Slaytanic demiş ki:
neeee :) bu ne yaa nasıl yav "randall diye iğrenç bir anfi" abi marshall ne kadar ödedi valla bende istiyom. paraya çok ihtiyacım var. kahrolsun iğrenç mesa boogie yaşasın marshall (çok yetenekliyimdir bu konuda :))
harbi bu ne şimdi yahu :D ben randall kullanıyorum gayet de memnunum yani, hem 15 wattlık amfiden marshall jtm tadı mı beklersin? çalışma amfisi değil mi bu gitarından ses çıksın yeter :p
 
bir cevapda ben yazıcaktım ama nerden başliim karar veremedim, her tarafı offside be kardeşim.. :) ama özellikle metal çalıp randall a iğrenç demek birde üstüne vox alın demek şaka gibi birşey.. :) tabiki randall ın 10w amplisi bişeye benzemez ama vox ile randall ı hangi ortak payda da mukayase edicez onun izahatini alabilirsek bahtiyar olacağız..

roland cube serisinin herzaman arkasındayım, kullanım amaçları zaten harikalar yaratmak değil, ama evde kullanmak için cube30 harika bir ampli ve çokda güzel metal tonları aldım ben o aletten, marshall MG serisinde MG100hdfx den başka işe yarar bir model görmedim ayrıca.. tabi onuda 4x12 ile kullanırsanız..

lütfen bişeyler paylaşmak istediğiniz zaman slogan atar gibi konuşmayın, sevmediğiniz şeyi iş olsun diye karalamaya kalkmayın, "niye roland seviyosunuz lan.." dercesine başlıkmı açılır el-insaf..
 
Randall ın bir amplisinden arkadaşta vardı 15 watt birşey randall ile alakası yoktu yani onu demiştir arkadaş. Ama Vox ne alaka hala çözmüş değilim..... Hi gain amp yaptılarda haberimiz mi olmadı acaba ???
 
Re: Nedir bu roland Sewdası???? :(

shrapnel demiş ki:
Bir çok efeckt seçeneği olmasına rağmen heavy metal tonları yakalıyamadım bir çok kontrolunun de olmasına rağmen.Ama bir marshall denedeğim de mgfx mgcdr(R olmasına dikkat edin reverb lü) serisini distortion a en yakın sesleri aldım tatmin edici bir sesdi.Analoga en yakın sesleri alabiliosun abartmıorum.



reverb olsun ne farkeder?kapayamıyor musun o reverb'ü amfinin üzerinden?


ayrıca mfdgx analoga çok yakındı demişsin.o amfi analog zaten :D
 
roland ın cube serileri oldukça iyi bence. ev kullanımında zaman zaman marshall ı geçtigini görüyorum ben açıkcası... yani marshallda tam performans almak için volume mu yüksek tutmak gerekiyor bazı zamanlarda. tabi marshall kötü demiyorum ne haddime.
ayrica cube30 u sahnede mikrofonladım ben. gayet te iyiydi.
 
micro cube u denemeden ne kadar ses çıkarki demişsin kardeşim ilk önce git bir dene bak derim.Bende geçen amfi almaya gittim cube cok ovuluyordu 15i denedim micro cube u denemeden bide marshallı denedim yani o halde cube 15 demiştim.Sonra micro cube u bir denedim yani yanında kaka yemiş afedersin marshall ın mg serisi hem deli gibi ses çıkıyor hemde tonları ev için ideal.

REKLAM KOKUSU ALIYORUM!!!! Bu tunel insanları da çok takıLmaya başLadı foruma..
 
Ne zamandan beri amfinin iyiliği verdiği heavy metal tonlarıyla ölçülüyor onu anlamadım. Ayrıca marshall mg serisi pek iyi deil kanımca. Sen gel koca roland için "heavy metal tonları iyi değil" de ve amfiyi kötüle. Bu 7 yıldır müzikle uğraşan birine yakışmayan bir laf bence. Ayrıca gelmiş geçmiş en iyi 10 amfi sıralaması yaparlarsa ki vardır böyle şeyler, o listeye giren tek transistörlü amfinin Roland JC120 olacağını görürsün. Üzülerek belirtiyorum ki pek iyi heavy metal çalınmaz ama onla.
 
Geri
Üst