duncan designed- seymour duncan

Meraba arkadaşlar. Jacksonların x serilerinde manyetikler duncan designed. Bu ne anlama geliyo. Seymour duncan' ın bi modeli falan mı yardımcı olursanız sevinirim.
 
duncan designed seymour duncan ın kore üretimi manyetikleri.yani daha alt kalite.cok kotu değildir ama duncan design manyetikli bi gitar alınır alınmaz seymour duncan ile takviye edilmelidir.zira aradaki fark cidden anlasılır derecde buyuktur.
 
masterofpuppetsasd demiş ki:
duncan designed seymour duncan ın kore üretimi manyetikleri.yani daha alt kalite.cok kotu değildir ama duncan design manyetikli bi gitar alınır alınmaz seymour duncan ile takviye edilmelidir.zira aradaki fark cidden anlasılır derecde buyuktur.

Dostum ben bu söylediklerine kesinlikle katılmıyorum.

http://www.seymourduncan.com/products/duncandesign.shtml

Şuraya bir göz atın isterseniz, duncan designed humbuckerlar jb, distortion, 59 gibi meşhur Duncan manyetikleri baz alınarak yapılmışlar. Bir çoğunun özellikleri bu manyetiklerle aynı, sadece kore üretimi oluyor bu manyetikler ve maliyetleri düşük. İnsanlar bana hep aynı şeyi yazıyorsun diyecekler ama bu manyetiklerin bazıları gerçekten iyiyken bazıları ne yazık ki kötü oluyor. Aynı kore üretimi gitarlar gibi, üretim kalitesinin düşük olması demek hiç bir zaman iyi olamayacak demek değil. Kullanılan ham maddeye de çok bağlı tabii ki ama nasıl ki kore üretimi gitarlar da güzel olabiliyorlarsa duncan designed manyetikler de ses olarak iyi olabiliyorlar. Belki hepsi değil ama bazıları gerçekten güzel olabiliyor. Deneyip çalıp, dinleyip ona göre karar vermek lazım bence...

Ben genel anlamda pek sevmiyorum Duncan Designed'ları ama içlerinden gayet iyi olanları çalmışlığım da var. Gitarındaki Duncan Designed'ların orijinal Duncan'lar kadar iyi olduğunu söyleyen insanlar da çok gördüm. Ne kadar güvenilir bilmiyorum ama yok değil yani hehe :)

Not: Yanlışlıkla arkadaşın hesabından yollamışım mesajı...
 
duncan designed demek duncan markasının lisansıyla x bir firmaya manyetik ürettirilmesi demek. bugün o üretir, yarın bu üretir. şimdilerde bildiğim kadarıyla kore'den daha ucuz olarak çin bu işlerle meşgul oluyor. genelde en ucuz gitarlarda kullanıldığı için de aranması gereken birinci özellik ses verip vermediğidir, üstünü istemek ayıp olur.
 
Bende japon jacksondan çıkma duncan designed hb102 köprü manyetiği var şu an.Sh-5 mefta olduktan sonra ucuz yollu bişe alayım dedim ve hb102yi aldığıma hiç pişman olmadım manyetik gayet iyi çıktı.Sh-5 ile arasındaki farkı anlamak gayet güç ama dip sesi sh-5 e göre az daha fazla.İki manyetik arasında asla 100 liralık bi fark yok...
 
Bende japon jacksondan çıkma duncan designed hb102 köprü manyetiği var şu an.Sh-5 mefta olduktan sonra ucuz yollu bişe alayım dedim ve hb102yi aldığıma hiç pişman olmadım manyetik gayet iyi çıktı.Sh-5 ile arasındaki farkı anlamak gayet güç ama dip sesi sh-5 e göre az daha fazla.İki manyetik arasında asla 100 liralık bi fark yok...

Duncan designed HB-102 humbucker nereden aldınız ? heryerde aradım ama bulamadım :(
 
Ben uzun süre hr-101 kullandım malum mini humbucker, ben şahsen kefil olurum kullandığım manyetiğe ama bu x marka veya y marka olmasından ziyade tonları senin zevkine uyuyor mu o önemli. Bence sen istediğin manyetiği kullanan bir gitar bul sonra da bir müzik markete gidip o gitarı dene öyle karar ver. Bence en sağlıklı yöntem bu.

 
Aslında tam olarak, aynı özellikler fakat Kore(ya da hangi ülkeyse) üretimi anlamına geliyor. Yani adamlar, Amerika'da ki fabrikasındaki aynı özelliklerde kendi parçalarıyla kendi ülkelerinde üretiyorlar. Aslında aynı manyetik oluyor ama olmuyor gibi bir şey. Bir ülkedeki üretimi orjinaline daha yakınken diğeri olmayabilir.

Genelde de uzakdoğu yapımı gitarlarda olur, çünkü Amerika'dan bir de Seymour Duncan'ın ithalı, kargosu, ulaşımı zahmetli olacağı için kendi üretimleri olan aynı özellikte manyetikleri kullanırlar. Böylece toplam maliyet ciddi şekilde düşer. Bir fabrikadan da komple gitar çıkmış olur, bu sayede son kullanıcı da ucuza gitar sahibi olma şansı yakalar.
 
ilk SD manyetiğimi 1998 de almış, ps serisi Jackson'a takmıştım. Oralardan bu yana sağda solda,arkadaşta vb. Seymour Duncan ve Duncan Desing'lı gitarları çalma fırsatı buldum. DD öyle anlatıldığı gibi SD ile aynı kalitede ama kore muadili bir manyetik değil aksine daha vasat bir manyetik. Ha keyifle çalınmazmı, bal gibide çalınır. Çıkan sesi beğeniyorsan en güzel manyetik DD'dır senin için.
 
ben duncan designed hb-102 bridge dinledim aşık oldum ama satın alabileceğim hiç bir yer buladım malesef sadece gitarlarda bulunuyor bu manyetik ve sıft o manyetiği alabilmem içinde yüksek fiyat ödemem gerekiyor gitarlara :// eğer bulabileceğim bir ver varsa lütfen söyleyin çünkü onun yerine pek seymour duncan sh-4 jb almak içimden gelmiyoru böyle bir manyetik varken :/
 
Konu eskiymiş fakat bilmeyen merak eden arkadaşlar için belki referans olur ; hb102n ve hb102b manyetikli sabit köprü rrxt jackson necthru maun gövde kullanıyorum.bence manyetikler hakkını fazlasıyla veriyor köprü manyetiği power ritmlerde cayır cayır dolgun, sustainli ve full akorda dahi çamurlaşmayan tona sahipken sap manyetiği sololarda gayet tatlı sert tonlamaları yakalıyor..tabi bu benim şahsi görüşüm metal ve rock ağırlıklı çalıyorum.Bu arada manyetiklerin ton karakterleri kullanılan pedal,amfi ve kabin kombinasyonlarına göre değişim gösteriyor.Gitarı aldığım mağazada solid state amfide denemiştim tonu beni tatmin etmişti..Evimde Lambalı amfimde ise denemek için biraz volumu abarttım yer titredi camlar patlayacaktı :D adeta manyetiklere aşık oldum desem yeridir :)
Gitarı alırken üzerinde Seymour Duncan olan yine aynı gövdeli pro jacksonda deneme fırsatım oldu fakat aralarında öyle dağlar kadar bir fark göremedim..SD nin tonunda mid ler az biraz ön planda iken DD nin tonunda tiz ler daha ön plandaydı..her iki gitarın bass tonaj yoğunluğu ise aynıydı..Benim şahsi görüşüm DD manyetikler yabana atılacak dandik manyetikler değil...
 
Geri
Üst