Firma Calisanlarinca Sisirilen Kargo Ucretleri

Hic ciddi sorun yasayan var mi bilmiyorum ama, minnacik 70 liralik manyetige 16 lira kargo odemek birazcik canimi sikiyor. Esas sinirimi bozan, gercekten gonderi ucreti 16 lira degil. Musteri hizmetlerini arayinca 10 lira dan fazla tutmamasi gerektigini soyluyorlar. Kargo sirketleri kargoya verirken kafalarina gore ekstra hizmetler yazip ucreti sisiriyor. Ayni boyuttaki gitari 80 liraya da gonderebiliyorlar, 30 liraya da. Duzensiz bir hesaplama var ve sonucunda aldigim bir suru ozur var sirketten. Bunun gibi sorun yasayanlar varsa nasil cozum aliyorsunuz paylasirsaniz sevinirim. Tesekkurler..
 
Sonuna kadar katılıyorum hocam bu zamana kadar sadece 1 kez gitar göndermek için kargo şirketlerine sordum. Klasik gitar göndermek istiyordum. 80tl'ye gönderilebileceğini söylediler. Burada forumdaki diğer arkadaşların da yazılarından gördüğüm üzere hiç bu kadar yüksek miktarlar ödeyenler yoktur sanırım diye düşünüyorum.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Malesef var hocam. En son gonderdigim gitar da guya yuzde yirmibes indirimle o fiyatlara gonderildi. Cok abuk ama esas sorun minnacik 1 desi tutan paketlere bile sacmalayip 20 lira istiyorlar. Uc kargo sirketi yan yana, hepsi de her seferinde farkli fiyat veriyor. Ozel istek olmadikca ben de en uygununa veriyorum. En son iste aras ile 16 liraya ankaraya 57/62 gonderdim. Ayni gun 6 lira odeyerek yurticinden surf tremolo gibi buyuk bir pedali teslim aldim.
 
Karşı taraf özel bir istekte bulunmazsa her zaman yurtiçi kargoyu kullanıyorum. En hesaplısı, telefon ihbarsız şekilde alıcının ürünü kargo şubesinden teslim alması sanırım. Telefon numarası vermemek lazım. Ona da ek ücret alıyorlar.

Birkaç gün önce, 2013 Kadir arkadaşımıza bu şekilde bir P90 manyetik yolladım. Aras kargo olduğu için 11 TL civarı tuttu ama eminim Yurtiçi olsa daha ucuza giderdi.
 
Bu arada yurdışına bazı satışlarım olmuştu, pedal, tranzistör gibi. Pedal 15 TL civarı tuttu, mektupta yolladığım tranzistörler ise ABD'ye 8 TL'ye gidiyor PTT ile.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Ptt ile gitar gondermistim 12 lira tutmustu. Gitarin potansi agacin icine gocerek ulasti(paketleme gercekten iyiydi). Bir de cok gec ulasiyor ptt ile. Yurtici standard 14 ila 20 lira veriyor. Genellikle aras ile 8 liraya gonderiyorum ama en son 16 aldi iste nedense. Gitar amfi gibi alisverislerde hem saglamlik, hem fiyat,hem dd zaman olarak turizm sirketlerini oneriyorum. 20 liraya 8 saatte ulasim!!
 
Ben de Ptt Kargo'yu kullanıyorum ,Ankara Üniversitesi öğrencilerine %50 indirim yapıyorlar ekstra.Başıma bişey gelmedi henüz ,kırılma ,bozulma anlamında.Fakat bu indirim olayı sayesinde 120w 2*12 amfiyi ,Marmaris'e 20 lira gibi komik bir rakama yollamıştım.
 
Telecaster aldığımda 76lira kargo ücreti ödemiştim yurtiçi kargo sağolsun allahtan gitar o kadar ağır değildi les paul olsa en az 100falan öderdim sanırım haram zıkkım olsun
 
Hocam sanalpazardan sahte ilan açıp kargp indirim kpdunu kullanabilrisiniz. Mesela gitar sattınız havale ile. Gitarı satarken alının satın alması için 1tl lik bir pena ilanı açıyorsunuz. Sonra o ilandaki penayı satın alıyor ve siz de oradaki indirim kodu ile birlikte sanalpazarda belirtilen alıcı adresine gönderiyorsunuz. İstanbuldan Ağrıya 4liraya 3kiloluk paket yollamıştım.
He işyerim sağolsun içinde kendine özel yurtiçi kargo şubesi var. Orada çalışanlarla da muhabbeti kurunca en ucuz fiyattan gönderebilir oldum. :D
 
Yeri değil belki ama az önce yurtiçi kargo boşaltım yerindeydim koca kamyonun içindeki tüm paketleri itina ile eksiksiz kamyonun kasasının başından sonuna tek tek fırlatmalarını 20 dk kadar seyrettim. Çoğu morhipı benzeri ama arada hepsiburda gibi elektronik cihazlar satan firmaların paketleride vardı.Ama ilginçtir içinde 10 kilo kadar kiraz olan kolimde en ufak bir problem yoktu ... Konuyla ilgili olarak en güzeli sanalpazar indirimi kullanmak.
 
İzmir'den gitar almıştım 1 buçuk sene önce, Yurtiçi Kargo ile Ankara'ya 18 TL gibi bir fiyata gelmişti. Onlarca kez kargo işim olmuştur, gördüğüm en yüksek fiyat buydu. 1 buçuk senede kargo ücretinin %200 artmış olabileceği kulağa çok da mantıklı gelmiyor.
 
Geri
Üst