Bas Gitar Ve Amfi Hakkinda Yardim

Merhaba arkadaslar.Kardesime bas gitar almayi dusunuyorum da bilgim cok az, biraz arastirdim ve kararsiz kaldim.Baslangic seviyesi olarak basliycak kardesim fakat uzun sure gidecek bir gitar istiyorum.Gitarlar arasindaki farklar ve fiyat farklarinin degip degmiycegi ve hangi amfiyi tercih etmeliyim veyahut ses karti isine bulassam nasil olur?

Yamaha RBX 170- 780 TL
Shecter SGR C4 - 1020 TL (Ampeg BA108)
Shecter Omen 4 WSN - 1415 TL (Ampeg BA108)
Shecter Omen 4 WSN - 1170 TL (Boston GB15)

Do-re de Ampeg amfiler yaninda veriliyor.Ampeg amfiyi ayriyeten alirsam 490 TL fiyati var.Boston GB15 in ise 230 TL.
Tesekkurler.
 
Her zaman dediğim gibi ikinci ele yönelmenizi öneririm özellikle dolar bu kadar uçmuşken. Alım-satım kısmına bakacak olursanız kendinize bu fiyatlara çok daha kaliteli orta ve üst seviye ekipmanlar bulabilirsiniz. İyi forumlar :)
 
@kutay kullanıcısına tamamen katılıyorum. Ucuz fiyata güzel şeyler rahatlıkla bulabilirsin. Ses kartı işinden uzak dur bence tercihini amfilerden küçük çaplılardan kullan. Bass çalmak sabır ve kulak gerektiren bir durumdur.Bir anda soğuyup aynı zamanda aniden ısınabilir kardeşin.Bostona bulaşma kesinlikle gitardan soğursun. Ampeg yada marshallın başlangıç için iyi bass amfileri mevcut bunlardan yana kullan tercihini. Yok ciddi manada geniş bir yelpaze istersen amfi olarak Roland Cube lere yönel gene 2. el olarak bulursun fakat fırsatçılara dikkat et çok. Kafanı rahatlıkla yarabilirler. Gitar olarakta bu sıralar çok fazlasıyla rastladığım ibanezin btb serisi kore yapımı gitarları var. Hem sağlamlar hemde başlangıcı geçtim ilerde satmaya bile kıyamayacağı bir gitarı olabilir. Benim ilk aldığım bass 5 sene önce BTB 550 idi halada elimde ve mükemmel hatıralarım var onunla. Asla satmayı düşünmüyorum. Tavsiyem piyasayı iyi takip edip ona göre al. Tabi herkese söylediğim bir durum var nakitiniz varsa girin şuanda bu işe malum ülke karışık. Kollamak lazım kendini. Kolay gelsin kardeşim.
 
Tesekkurler arkadaslar.
Selam Zelfor. Arkadaşların bazıları ses kartı işine girişme demiş ama bence çok daha faydalı olabilir senin için. Bas gitarını iyi duyabileceğin bir kulaklık kullanırsan hem şarkı çıkartırken bas frekansları iyi duyup doğru notaları basabilir, hem de bazı programlar ile kendine bir çalışma istasyonu kurabilirsin. Transcribe gibi programlar sayesinde çalmak istediğin şarkıyı yavaşlatabilir, tonunu değiştirebilirsin. Ayrıca metronom üzerine çalışmak istediğinde, yada youtube gibi ders videoları bulabileceğin sitelerde basını çok daha iyi duyarak, daha mix bir şekilde çalışabilirsin.Ayrıca çaldığın şeyleri Cubase, Logic, Studio One gibi programlar ile kaydedebilir ve hatalarını görebilirsin. Ayrıca, işi biraz ilerlettiğinde, çeşitli şarkıların backing trackleri üzerine çalabilir ve kendi kayıtlarını yapabilirsin. Benim şahsi görüşüm o segmentteki bir amfiyi almandansa ses kartı ve iyi bir kulaklık alman olacaktır.Tabi bütçeni biraz zorlarsın ama kendine çok şey katabilirsin. Bol müzikli günler. (Kulaklık önerisi Sennheiser HD25 70 Ohm).
 
Geri
Üst