Optik/analog Gitar Kablosu!

Bu kablonun özelliği, analog>dijital> analog çevrimi olmadan, encoding olmadan, ses sinyalini ışıkla taşıyor olması.

İkinci büyük özellik gitarla pedal/amfi 'nin arasında bakır tel olmadığı için gitarı elektrikten tamamen izole etmesi. Yani dip gürültü, mikrofonik single manyetikler gibi konularda müthiş bir adım olacak.

Bence gitar seslendirme teknolojisinde atılacak dev bir adım.



Iconic Sound LightLead promises to be "world's first optical analogue instrumental cable" | Iconic Sound LightLead | Guitar News | MusicRadar




HOME - Iconic Sound
 
Kesinlikle kenara köşeye atılacak bir ürün ya da bir konu olmayacak bu. ( Eğer video kayıtlarında bir oynanma yapılmamışsa ) Resmen ağzım açık dinledim videoyu.

Acaba kulağa kaliteli gelen bütün analog / organik tonları elde eden gitaristler bu kabloyu üretilmeden gizlice kullanıyomuş da bizim mi haberimiz yokmuş :D
 
Çok güzel bir teknoloji, anladığım kadarıyla fiber optik teknolojisine benziyor. Fakat dip gürültüsüne çözüm olurmu acaba ? Bence olmayabilir, çünkü dip gürültüsünüde bir sinyal olarak algılayabilir belkide.
Hatta wireless sistemleri düşündüğümüzde de aynı şekilde bir izolasyon söz konusu fakat dip gürültüsüne çözüm olmuyor.
(Sonuçta birinde radyo sinyali diğerinde ışık ile iletim yapılıyor.)
Açıkçası bende bir denemek isterim bu teknolojiyi.
 
Evdeki elektrikli aletlerin tum gurultusunu toplamasi ciddi sikinti yaratiyor ve bu kablo bu sorunu cozecek gibi anliyorum, topraklamadan kaynaklanan yani eli tellere degdirince kesilen gurultuye bir etkisi olmayacak sanirim, dogru mudur? Bir de pvc kaplamali olacakmis fiber kirilmasin diye. Kablo diye sopa gondermezler degil mi? :)
 
Bu videodaki performans arkaplanı çok karışık ve gitaristin el hareketlerine baktığımda kulağıma gelen sese göre gecikme var gibi. Hatta gitarist onun farkındaymış sanki diyebilirim. 2,43 teki yürüyüşte karmaşaya sebep olmuş. Video senkronu ile alakalı bir durum da olabilir.
daha net anlayabilmek için sadece gitarın test edildiği bir video varmı ?
 
Son düzenleme:
Geri
Üst