7 Telli Gitarlar

Gitarda son zamanlarda bass seslere meraklanan ben 7 telli gitar araştırması yaptım, ancak fazla bilgiye erişemedim. üstte kalın bir si tei oluyor, akor olarak problem olmuyor(e f g şeklinde gidenlerde) ki o teli daha çok 5 li akorlarda falan kullanırız, yada sololarda. neyse sorulularım şu şekilde

türkiye de uygun fiyatlı 7 ttelli elektro gitarlar ne kadardan başlar

bu 7 telli gitarların akustik olanları var mıdır(üretilmesi mümkündür, biliyorum. piyasada var mıdır?)

yeni başladığımda zorluk çıkartır, ancak aşma süresi çok uzun olur mu?
sap kalınlaşacağı için problem olabilir mi?

varsa perdesizi ile e bow kullanımında kalın si teli nasıl bir tepki verir(e bow u genelde 3. 4. tellerde kullanıldığını gördüm. daha ince ve kalınlara çok fazla yanaşmıyorlar, merak ettim açıkcası)

kaç wattlık bir amfi ile yeterli sonuç alınır(bassların zorlaması bakımından)

tel bulmak zor olur mu?
 
türkiyede benim bildiğim ve en kolay bulunabilir 7 telli gitar ibanezlerin RG 7321 leri.fiyatları 450$ civarında.bir aralar alacaktım.sap olarak ibanez sapı bekleme 7 tel olduğu için biraz daha kalın ama rahat sayılır.

7. tele alışman en fazla 1 haftanı alır.ben 5-10 dakka çaldım alışılmıyak gibi görünmüyordu.

normal gitarda hangi anfilerde ii sonuç alırsan ondada aynıdır bir farkı yok.

perdesiz 7 telli görmedim ama alıp perdelerini söktürmen çok zor bir işlem değil.

e bow kullanımı konusunda bir fikrim yok.

bu gitar türü genelde tarza göre bir gitardır.yani çok sert ve bas soundlar istiyosan.yani distortionda karanlık tonlardan hoşlanıyosan ama durmadan akor değiştirmekten bıktıysan vs.vs. gibi durumlarda genelde kullanılır.yani dediğim gibi tarza göre bir gitardır.normal 6 telliden farkı 4-5 akoru daha fazladan ve kalından basabilmendir.(tabii 6. telin akordunu düşürürsen bir kaç akor daha fazla basarsın en fazla o)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
bilgiler için sağol, çok sert tonlar sevmem. ancak bass tonlar hoşuma gidiyor. genel olarak karapaks, mavi sakal, kesmeşeker ve bazı ogün sanlsıyoy,duman tonları örnek gösterilebilir. bu tonlarda bass sesler arayan birisiyim. bass gitar önerdiler, ancak istediğim tonu alamm. ve yeri çok ayrı diye düşünüyorum
 
7telli piyasasında pek çeşitli gitarlar yok vesselam(ne demekse?) onun için 7 telli gitar alıp sonradan niye 6 telli almadım diye üzüleceğine gel sana bir 6 telli alalım:D 7 telliyi korn kullanıyo benim bildiim en çok. bir de petrucci sever bunu. ama petruccinin çaldığı gitar universe mi neydi( çok para ) onun dışında linkin park ta da vardı sankim. ama sen şu grubu çalmak istiyorum diye belirtmemişsin hmm evet, peki ne istiyomuşun: - bass sesler evet... saat de geç olmuş yaw..hah geldi aklıma ibonez rg 1527. evet bunu deneyebilirsin heralde. bununda perdeli arasındaki mesafede bi sorun vardı sanırsam. yani bi universe almadıktan sonra 6 tellideki rahatlığı yakalaman zor görünüyo 7 telli ile...
 
şimdi geldi aklıma schecter bu ara çok popüler. c-7 hellraiser olması lazım. onu da araştırabilirsin. aynı fiyattaki ibanezlerden daha iyi olması muhtemeldir. denemedim yani ama herkes usadan schectetr alıyo şu sıra
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
cort s serisi adında uyduruk bir 6 telli elektro ve jasmine by takamine es31c(bu adda olduğunu aldıktan sonra öğrendim:D) adında bir akustik gitarım var. 225 dolar seviyesinde ikisi de. akustik bass seslerde yetersiz biraz. ve çok arıyorum. ayrıca elektroda da kalın mi den daha kalına gitme ihtiyacı duyuyorum arada.

aleti araştıracağım biraz. ayrıca bu alete yaraşacak uygun fiyatlı temiz tonlarda bir amfi çnerisi de bekliyorum.
 
ibanez'in şu üç, 7 telli modelinde ne gibi farklar var(köprü,manyetik,klavye inceliği hariç) ve verilecek paraya değer mi?
rg1527 rg7321 s7320
7 telli gitarı ikinci gitar olarak alıcam bunuda ekliyim. bilen deneyen varsa esirgemesin düşüncelerini lütfen :)
 
Telin sorun olacağını zannetmiyorum.Mydukkanda var 7 telli takımları,hiçbiryerde bulamazsan 3-5 takım sipariş verirsin buradan uzun süre kullanırsın. ;)
 
soulwalker demiş ki:
ibanez'in şu üç, 7 telli modelinde ne gibi farklar var(köprü,manyetik,klavye inceliği hariç) ve verilecek paraya değer mi?
rg1527 rg7321 s7320
7 telli gitarı ikinci gitar olarak alıcam bunuda ekliyim. bilen deneyen varsa esirgemesin düşüncelerini lütfen :)

s ile rg apayri seriler zaten. govde yapilari farkli. s7320 maun govdeli, daha tok ve dolgun tinilari olur, maun agir bir agactir, ama s'ler yanlardan inceltilmis dizayni ile cok agir degil. rg'ler ise basswood. S'lerde "ZR system" denen bir kopru var, "kopru haric" dedigine gore biliyorsun herhalde olayini.

rg1527 japon, s7320 kore, rg7321 endonezya yapimi.
hangisini tavsiye edersin dersen rg1527 derim. verecegin paraya da degecektir, suphen olmasin.
 
anladım, sağol phoibos apollon yalnız rg1527 pahalı geldi.ikinci gitar olarak alacağım için daha düşük bütçeli bi şeyler bakıyodum.gitarların nerede yapıldıklarınında öğrenmem iyi oldu.s 7320'nin fiyatı hakkında bi şey biliyor musunuz?
 
soulwalker demiş ki:
anladım, sağol phoibos apollon yalnız rg1527 pahalı geldi.ikinci gitar olarak alacağım için daha düşük bütçeli bi şeyler bakıyodum.gitarların nerede yapıldıklarınında öğrenmem iyi oldu.s 7320'nin fiyatı hakkında bi şey biliyor musunuz?

bildiğim kadarıyla s serisi burada pek tutulan bir model değil o yüzden bazen düşeşe gelebiliyor ancak bulunması çok da kolay değil sanırım

arkadaşım başka bir s serisi modeli (hangisi hatırlayamadım kusura bakma) amerika fiyatına almıştı...

s7320 nin amerika fiyatı 630-700 dolar arası değişiyor olmalı
 
Geri
Üst