Bas Gitarımın Sapından Garip Bir Ses Çıkıyor Ne Yapmalıyım ?

A

ArdaYavuzz

Bas Gitarımı Tam Olarak Hatırlayamıyorum Fakat 2-3 Hafta Önce Aldım Ve Aldığım Günden Beri Sapını Sallayınca Sanki İki Demir Çarpışıyormuş Gibi Bir Ses Çıkıyor
Sanırım Bir Çivi Çıkmış Ve Sallayınca Etraftaki Demirlere Çarpıyor Fakat Amfi'ye Takınca Ses Çıkmasına Engel Olmuyor.
Gitarım Cort AB5WS Ortalama Bir Bas Gitarından Daha Kaliteli İyi Bir Gitar...
Gitarı Aldığım Adam Sorun Olursa Getir Dedi Fakat Gitarı Verip 1-2 Hafta Gitarsız Durup Kafayı Yemek İstemiyorum Çünkü Klasikten Bıktım. Yoksa Her Gitarda Sapında Bir Ses Çıkıyor mu Bilmiyorum da.
Sizce Ne Yapmalıyım ?
 

Dosyalar

  • crt.png
    crt.png
    12.5 KB · Gösterim: 269
Resimlerden tam göremedim ama sapın içinde Truss rod dan başka o tür ses çıkarabilecek bir şey yok. Görmeden söylemek zor ama Truss rod arızası ise hemen geri götürmen gerekir. Truss rod kırık olabilir uçlarından birinde problem olabilir.
 
Öncelikle, her kelimenin ilk harfini büyük yazmaktan vazgeçin, berbat bir görüntü oluşturuyor. Forumun da belli başlı kuralları var zaten.

Sorun için de, aklıma burgular geliyor, akordu yaptığın yerde gevşemiş bir şeyler olabilir. Ara sıra benden de geliyordu zamanında bazı gitarlarımda ve oradan geldiğini farkediyordum. Biraz sıkınca düzeliyordu gevşeyen yerleri. Bir deneyin isterseniz.
 
3 şey söyleyeceğim,birincisi her kelimeye büyük harfle başlama 2.'si 5 dakikada bir güncelleme atma,hele bu saatte çok gereksiz çünkü millet işte.Gitara gelirsek trussrod başı sıkıntılı olabilir,aynı zamanda kapağı varsa onda olan basit bir sıkıntı olabilir.Eğer öyleyse vidayı değiştirmen yeter ama sen bir lütiye'ye uğra.Eğer sorun trussrod'da ise çabuk gitarı geri ver.
 
Geri
Üst