Amfi Kabinleri Hakkında Yardım

Arkadaşlar Merhaba uzun süredir kendime kombo yada kafa kabin bas gitar amfi seti toplamak için arama içerisindeydim.Kafa olarak GK MB200 olarak geçen bu küçük canavarda karar kıldım fakat kabin konusunda 4ohm 8ohm olsun wat olsun 2x10 1x15 olsun bu konularda ikilemdeyim şuanda bunun yanında kabin olarakta Ampeg micro svtleri düşünüyordum.Benim düşündüğüm kombinasyonun aynısını talkbass'ta bir arkadaşta değerlendirmiş fakat ingilizcem olmadığı için olaya tam vakıf olamadım.Dil konusunda bilgili bir arkadaş yardımcı olursa sevinirim.Bunun yanında farklı kabin önerisi ve ohm,watt gibi konularda uyumluluk açısından aydınlatıcak arkadaşlarında bilgilerine muhtacım teşekkürler.

Küçük canavar-http://, Gallien Krueger MB200 200W Bas Amfi Kafa
Düşündüğüm Kabin-http://Ampeg SVT-210AV 2x10 Bas Kabini - Kabinler - Ampeg
Buda talkbasstaki arkadaşın konusu aşağıda değerlendirme yapmış fakat anlayamadım çevirecek yorumlar konusunda bilgilendirecek dil bilir kardeşlerime teşekkürler şimdiden -http://GK MB200 & Ampeg Micro-VR | TalkBass.com
 
Aceleden yukarıya metnin bir bölümünü Tarzanca'nın güney diyalektiğinde yazmışım. Metnin düzgün hali:

Bass kabinleri ve amfileri konusunda cahil sayılırım. Yine de hatırımda kaldığı kadarı yazayım. Ama muhtemelen bilgilerim eski olduğu için hatalarım da olacaktır.

Bildiğim kadarı ile hoparlör çapı arttıkça bass tepkisi de o kadar artar. Hatta bu yüzden 15 inç hoparlör tercih eden bassçılar vardır. 2x10'un 1x15 yanında zayıf kalma riski var kâğıt üzerinde. Tabii kabinin ağacı, malzemesi de önemli.

Talk Bass'taki başlığa biraz göz atabildim. Orada olumsuz bir şey yazmıyor, yani görebildiğim kadarı ile 2x10 kabin konusunda beni yalancı çıkarıyor.

Direnç konusunda ise kafa ve kabinin eşlenik kullanılması, arada fark bulunmaması elektro gitarlarda tavsiye edilir. Bass gitarlar için de bir istisna olmasa gerektir.
 
Arkadaşa özelde bir öesaj göndemiştim, buraya da yazayım bir hatam varsa bilenler tarafından düzeltilsin:

Direnç eşitliği dediğim, kafa ile kabinin ohm değerlerinin uyuşması, aynı olması. Dikkatle bakarsanız, verdiğiniz linkte amfinin hangi ohm değerine ne tepki verdiği yazılı:

200 watt @ 4 ohm,
140 watt @ 8 ohm

Yani 4 ohmluk kabin ile 200 watt, 8 ohmluk kabin ile 140 watt gücünde çalışıyor amfi.

Almayı düşündüğünüz kabin 8 ohm direncinde. Yani amfiyi bu kabine bağlarsanız, amfi 140 watt gücünde çalışacak.
 
Geri
Üst