Lambali Amfi Mi Modelleme Amfisi Mi?

Arkadaşlar yakın zamanda amfi almayı planlıyorum.Elimde drive tonunu çok sevdiğim BB preamp pedalım var ve drive olarak onu kullanacağım.
Lambalı olarak Blackstar Htr1 ve modelleme olarak yine aynı markanın Id 15 TVP modelini düşünüyorum.
Drive ı pedaldan alacağım için, clean kat benim için önemli.Ama maddi bütçe yetmediği için modülasyon pedallarına bütçe ayıramıyorum maalesef.
Sizce lambalı amfi alıp pedalımlamı kullanayım,yoksa diğer amfinin modelleme clean kanalını kullanıp amfinin esnekliğinden mi faydalanayım.Amfinin üzerinde modülasyon efektleri, kayıt şanşı vb gibi birçok avantaj bulunmakda ve bu özellikleri beni cezbediyor açıkçası.
Korkum modelleme clean kanalının pedalla anlaşmaması.
Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Teşekkürler.
 
Eğer drive pedalınızla amfi anlaşabilirse Id 15 TVP daha doğru bir seçim olacaktır. Anlaşırlar diye düşünüyorum ama kesin bilgisi olan arkadaşlar daha iyi yardım edebilir bu konuda :)
 
HT1R de tam lambalı değil, hibrid bir amfidir, clean headroom'u da kısıtlıdır, dolayısıyla gerçek lambalı amfi deneyimi yaşatmaz ama kendine has ton özellikleri, MP3 girişi ve emulated headphone çıkışı ile ev ortamında iş görür.
 
Laney Cub10 reverb yok. Laney Cub 12R modelini tavsiye ederim. Ayrıca kontrol panel knoblarıda yetersizdir.
Aşağıda her iki modelinde kontrol paneli vardır.

cub10_controls.png

cub12r_212120.jpg
 
BB Preamp drive kullanmak istiyorsanız. Clean iyi olan bir amfi düşünüyorsunuzdur. Clean en iyi amfide Fender'dir. Fender Mustang 3 tavsiye ederim. Efektleri ve clean kanalları ile size çok güzel tonlar elde edebilirsiniz. İncelemenizde büyük fayda var.
Ayrıca footswitch özellikle Mustang IV çok fonksiyonu açıp kapatabiliyorsun. Aslında prosesör gibi kullanıyorsun.

 
Dostum ne yaptın sen :eek:
Mustang 3 dediğin amplide 100w çıkış var, evde cam çerçeve bırakmaz. Ben 40w modeliyle bile zor başedebiliyordum, sonunda dayanamayıp sattım :whistle:
 
Geri
Üst