double bass sorunu!!

N

nookie007

arkadaşlar dawulda double bass yapabiliyorum ama fazla yapmaya başladıımda kasnak ritimden ayrılmaya başlıyo. yawaş yapınca da fazla bi anlamı kalmıyo. hızlı twin kullanma teknikleri hakkında önerileriniz nelerdir??
 
kasnak ritm'den nasıl ayrılıyo ? davulun bi parçasını ritm den ayırmayı nasıl başarıyosun anlamadım. ( kasnak kabaca;derinin gergin bi şekilde durmasını sağlayan metal/ağaç vs.'den yapılan çember parça )

Bu konuda stick control egzersizlerini tavsiye ederim... Temel şeyleri yavaştan hızlıya, basitten zora doğru uzuuuunca çalışman faydalı olacaktır... Metod olarak da Bob Burgett'n Progressive Bass Drumming metod'unu tavsiye edebilirim(internette bulabilirsin pdf olarak)...

Ayrıca konun yeri de burası değil sanırım , müzik enstrumanları bölümünde davul ile ilgili bir başlık zaten olması lazımdı... :roll:
 
ya twin yaparken kasnağın çıkması teknikle alakalı bişe değilkie setup taki bi sorun kasnak çıkıo twinde nası çıksın twin hızlı atmak için her an her yerde ayaklarınla twin at :D işe yarıo şahsen ben her yerde otururken yavaştn başlayıp hızlanarak tin atıorum :D
 
sınıftan atılma, dayak yeme riskin var ama heryerde bacakları kıpraştırınca :D ama çok işe yarıyor. tabi en güzeli paran varsa al bi twin kur masanın altına ders çalışırken, bilgisayardayken vs çalış sürekli.
 
hmm soru buraya olmadı galiba -maJestY-haklı ilgili yerde daha çok tavsiye vardr.ama heel toe metodunu çalış biraz bunu en iyi yapan steve smith tir.googledan aratırsan bolca kaynağa ulaşabilirsin.(bu metod aynı zamanda iki vuruş yapmanı sağlar hemde tek vuruş için gereken refleks ve kas gücüyle)
 
Geri
Üst