Hobilerimizin Baş Düşmanı Aşırı Sıcaklarla Mücadele !!!

Evet arkadaşlar kimimiz enstruman çalıyor odasında.Kimimiz kayıtlar ıvırlar zıvırlar derken aşırı sıcak ve nem yüzünden bunlarla uğraşmak bile istemiyor...
Asıl sorun burada başlıyor düşünün tam kayıt yapmaya heveslendiniz odaya girdiniz kablo ıvır zıvır tüm hazırlıklar tamamlanmışken bir bakmışsınız terliyorsunuz eller heryer ter çünki malum hava sıcak e vantilatör klima ses yapar büyük problem özellikle kayıtda. İsmail türüt gibi terlerken gitar çalmak pek rahat değil açıkçası :D.Sessiz serinleme yöntemleriniz varsa neler? Siz ne gibi çözümler üretebiliyorsunuz bunlarla alakalı tecrübelerimizi paylaşalım :)
 
Fan takıp kulaklıkla çalışıyorum. Zaten evin duvarları ince olduğundan mikrofonlama işine girişmedim. 1 ay içinde girişmeyi düşünüyorum fakat isobox yapacağım. Onun doşında gitarın tel seslerini bastıracak kadar sss açınca dert oluyor.
 
Evde 4 kedi 1 köpek var.Gitar çaldığım odada inanılmaz bir hava akışı var bir defasında 2 camıda açıp anadan doğma gitar çalmıştım kedilerde bende hastalanmıştım.Şuan hiçbir önlemim yok.Her çalım sonrası duşa giriyorum.Saunada bile kayıt alacak dirence eriştim.
 
Geri
Üst