Yiğit Özgür' E Sorularınız Buraya

Selamlar;
Önümüzdeki günlerde Yiğit Özgür ile yapmayı planladığımız röportaj için sorularınızı bu başlık altında belirtebilirsiniz.

Başlık sadece sorularınız için açılmıştır,
Bunun dışındaki yorumlarınız için "Yiğit Özgür" başlığını kullanmaya devam ediniz lütfen.

Özlem
 
break dansı birinciliği oldugunu biliyorum antalya da daha küçükken almış bir ödül
acaba hala boş zamanlarında falan break dance ile ilgilenmeye devam ediyor mu onu merak ediyorum
 
penguen için yaptığı karikatürleri haftalık mı düşünüp yapıyor, yoksa biriktirip biriktirip her hafta biriki tane süper komik gerisi vasat diye tasnif ediyor mu dergide acaba?
 
Bilindiği üzere karikatürlerde kısa diyaloglar geçer..Yani fazla boluncuk okumayız.
ama sizin karikatürlerinizde uzun diyaloglar var.Bunu yaparken okuyucular sıkılabilir bu kadar uzun diyalogları okurken şeklinde bir endişeniz oldu mu?
 
olur da karikatürden bıkarsa -ki ben bıktığını düşünüyorum- ne halt etmeyi düşünüyor?
ayrıca film senaryosu ya da ne bileyim karikatür çizerken çalıştırdığı o sevilesi beynini bunun gibi başka işlerde çalıştırmayı düşünüyor mu?mümkünse sorunun cevabı "evet"ten uzun olsun...
 
• Mizah'a farklı bir yorum getirdiğiniz ortada. Hem yaptığın kelime oyunlarıyla hem de seçtiğin basit diyaloglarla akılda kalıcı, eğlenceli ve güldüren karikatürlerin ne kadar zamandan sonra ve neden bu şekli aldı?
• Karikatür'e başlama hikayeniz küçük yaşlara uzanıyor...Peki size göre karikatüre başlamak için belirli bir yaş aralığında olunmalı mı?
• Karikatür, sanat olarak pek kabul görmüyor. Oysa ilk insanlara dayanan mağara duvarlarındaki çöp adam çizimleri, basit çizgilerle betimlemeler ilk sanat eserleri, peki karikatürün temellerini bu çizimler atmıştır diyebilir miyiz? Sizin düşünceniz nedir?

Ahmet :)
 
Böyle bir beyin fırtınasını ve hayal gücünü nasıl bu kadar uyumlu bir şekilde kullanabiliyormuş acaba?:)

Çizgifilm izlemekten mi olmuş yoksa küçük yaştan beri karikatür dergilerini mi okuyormuş?
 
gelecek kaygısı yaşayan genç çizim sevdalıları için, mesleki seçim anlamında bugun karikaturlerin bir okulu olsa orda eğitim görmek mi daha akıllıca olur yoksa mimarlık hatta daha uzak bir mesleğin eğitimini alarak başka bir alandan beslenmek, orda gördüğünü kağıda taşımak mı daha mantıklıdır. tavsiyesi nedir yiğit özgürün bu konuda?. gercekten merak ediyorum.

=''rafadan yumurta gizem:)''
 
ben penguene ilk girdiindeki komsunun çocuunu merak ettim 4. yas ekindeki çocuk hala okuyomuymus yiit abiyi
 
Geri
Üst