Diy (do It Yourself) Gitarlar

ebay'de bunlardan bolca görüyorum ve kafamda gitar toplama fikri var.. ama sağlam bi gitar toplamadan önce bi 200 dolara kıyıp bunlardan biriyle antreman yapma isteğim oluştu.. ahım şahım malzemeler ve donanım kullandıklarını sanmamakla beraber forumda bunlarda alıp toplayan var mı sorayım istedim..

- artıları/eksileri?
- türkiye'ye gelişi/gümrükten nasıl çıkarılır?
- hangi ülkeden getirtmek mantıklı? (amerika, canada, ingiltere, almanya, avusturalya, vs birçok ülkeden tedarikçi var ebay'de)
- boya-vernik aşamasında içine eder miyiz?
- sonrasında (düzgün manyetik vs kullanarak) idare eder bi gitar çıkar mı ortaya?

görüşlerinizi acele talep ediyorum, birkaç arkadaş bunlara dalma arefesindeyiz..

şöyle şeyler bahsettiğim:
SG Body Style - DIY Unfinished Project Luthier Electric Guitar Kit!
LP Body Style - DIY Unfinished Project Luthier Electric Guitar Kit!
 
Thomann'dan alışveriş başlığını incelemenizi tavsiye ederim. O sitede de bir çok DIY gitar seti mevcut. Boya - vernik aşamalarında ise, uygun sprey boyalar - verniklerle işlemi yapabilirsiniz. Ancak bu aşamada bir çok alet edevat kullanmanız gerekecektir. Hem masrafı - hem el emeği - hem de işçilik problemleri bakımından sorun oluşturabilir. Bunun için de @Zengin Muhendis in yaptığı gibi otomobil boyacısı gibi bir yol izlemeniz güzel olabilir.
 
Bu konuyu bir ara bende çok düşünmüştüm. Kurcalamak pratik için gayet iyi bence ama başlangıç için sapın gövdeye yapıştığı modellerden değil de vidalı bir şeyler seçmek daha kolay olabilir gibi. Sapı gövdeye doğru açı ile tutturmak ve yapıştırmak geri dönüşü olmayacağı için epey uzmanlık gerektiriyor olabilir. Boya için ise bu forumda yaptıranlar oldu. En kötü ağaç üzeri vernik olur yine olurda yapan var mı bende merak ediyorum sonunda ne kadar çalınabilir bir şey çıkar
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
bunları numune olarak koydum.. kesinlikle sap kısmında tutkalla uğraşılmaz.. vidalı bakacağım..
thomann'da tonla şey gördüm hızlıca baktım demin.. bu tarz bişey göremedim yine de..
 
Amacınız gitar toplamak ve bu işlerle uğraşırken hem eğlenip hem zaman geçirmek ise, forumda bir çok çıkma parça satan arkadaş var. (gövde, sap, manyetik, köprü vs vs.) Bu arkadaşlardan gövde ve sap satın alıp, zımpara ile boyasını kaldırıp, otoboyacıda boyatıp, istediğiniz köprü manyetik volume pot u takıp, kendi custom gitarınızı yapmanızı öneririm. Çok daha keyif alırsınız. Ve malzeme kalitesi açısından attığınız linkteki gitarlardan daha iyi olur.

Adımları doğru izleyip. Boya atma kısmını otoboyacıya bırakırsanız. Gitarın içine etmezsiniz:)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
uzun vadede niyetim o zaten.. ama nereden baksan bu daha pratik gibi görünüyor.. tek tek parça kovalamaya antrenman olsun diye ilgimi çekti bu.. 200dolar gibi bişeye geliyor ki idare eder bişey çıkacaksa feda edilebilir gibi geliyor bana
 
Geri
Üst